Špičkové švýcarské hodinky IWC na našem webu zatím moc nenajdete. Do budoucna tento stav plánuji změnit a začneme hned dnes.

فرم International Watch Company známá pod zkratkou IWC قائم میں 1868 americkým strojařem a hodinářem Florentine Ariosto Jonesem s úmyslem spojit švýcarskou preciznost a zručnost s americkou technologií výroby. Usídlil se ve frankofonní části Švýcarska, میں Schaffhausenu. Hodinky měly původně směřovat na americký trh, ale sehnat je můžete už i v Česku.

Dnešní lahůdka je osazená komplikací věčného kalendáře a měsíční fáze.

Klasické kulaté pouzdro je vyrobené z bílého zlata o ryzosti 18 karátů s konečnou úpravou vysokým leštěním. ناپا اوسط 44,2 milimetru, تصویر 15,5 milimetru. Nožky jsou přiměřené pouzdru, کے ساتھ ساتھ تاج. Tu však příliš používat nebudete, s věčným kalendářem se nemusíte starat ani o počet dní v měsíci, ani o přestupné roky. Korunka je signovaná logem IWC a najdeme zde motto společnosti “Probus Scafusia”, což mimochodem značí “vysokou zručnost ze Schaffhausenu”. Luneta je úzká a hodinky tak vypadají poměrně ještě větší, سے وہ واقعی ہیں. Vodotěsnost hodinek výrobce udává 3 ATM, جو زیادہ نہیں ہے, ale ruku na srdce, vzali byste si takovou krásu do vody?

IWC Portuguese Perpetual Calendar se vyrábějí ve třech variantách, v platinovém pouzdru se stříbřitým číselníkem, میں 18 karátovém červeném zlatě se stříbřitým číselníkem a v 18 karátovém bílém zlatě s číselníkem v barvě břidlice. Velmi zajímavé zbarvení! Poměrně úzké ručky a plastické indexy z bílého zlata zajišťují velmi dobrou čitelnost i za šera. کی پوزیشن 12 se nachází ukazatel měsíční fáze s textem IWC Schaffhausen. کی پوزیشن 3 najdeme subčíselník s ukazatelem rezervy nátahu (vnitřní škála, 1-7 دن) a ukazatelem data (vnější škála, 1-31). پوزیشن 6 je obsazena subčíselníkem měsíce (JAN-DEC). کی پوزیشن 9 je usazen subčíselník s ručkou ukazatele vteřin (vnitřní škála, 0-60) a dne v týdnu (vnější škála, MON-SUN). Lahůdkou je roční apertura se zobrazením letopočtu čtyřmi číslicemi na pozici 7:30. Konvexní safírové sklíčko nese oboustranný modrý antireflex.

Dýnko se safírovým průhledem nabízí dech beroucí pohled na inhouse strojek. Dýnko je velmi úzké, takže nebudete připraveni o sebemenší detail kalibru. Boky dýnka jsou vysoce lesklé.

Hodinky jsou osazené inhouse strojkem 51613, kterému dominuje komplikace věčný kalendář ایک měsíční fáze. Strojek má Pellaton automatický nátah, ڈرا ریزرو چیک کرنے کے لیے 7 دن, 62 اثر پتھر, ہیکنگ دوسرے ہاتھ, zdobený rotor se znakem IWC ze žlutého zlata (to je nejen hezké, ale i praktické, těžké zlato zlepšuje funkci automatického nátahu rotorem), Breguet pružinu a jsou při jeho výrobě použité slitiny beryllia Glucydur. Frekvence سطح میں 21,600 A / H – tedy3 Hz. Podle údajů IWC je komplikace měsíční fáze tak přesná, že se odchyluje pouze o jeden den za 122 دو. میں 2100 budete s hodinkami – věčným kalendářem – muset na seřízení k hodináři, ale správná funkce je zaručena až do roku 2499. A kdyby se vám hodilo nastavení pro watchwinder, ہے 800 otáček za den na obě strany.

ذرائع: IWC.com

Hodinky poutá k ruce tmavě hnědý řemen z aligátora s překlápěcí sponou. Spona je zevnitř i zvenčí signovaná IWC. ایک پٹا کا وزن کے ساتھ میں نے دیکھتے ہیں 145 گرام.

Když jsem je v rukavici držela, skoro jsem nedýchala. Je to unikátní hodinářská práce, rozvržení na číselníku je jednoduché a dobře čitelné. میں, že jsou vhodné na ruku byznysmena, který při jednání jen tak ležérně vyhrne manžetu, aby zkontroloval, zda stihne odpolední turnaj v golfu. Ačkoli by si o to cenově možná říkaly, v trezoru by jim bylo pravděpodobně smutno, tyhle hodinky potřebují se svým majitelem sdílet společný čas. Tu možnost máte i vy, třeba je ještě v JHB Antique ہے. کون جانتا ہے?

لیکھکا متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ JHB Antique.

جاتا کرایہ پر لینے کے لئے آپ کا شکریہ Penshop.cz.