Plesová sezona bude za pár dní v plném proudu, pokud nemáte vhodné hodinky k obleku je tento článek určen právě pro Vás! Ostatní si ale určitě také rádi přečtou o inovovaném modelu Master Ultra Thin Moon 39 کمپنی کی طرف سے آپکی ؤنی کپڑا LeCoultre. Tento model je v kolekci teprve krátce a nahrazuje původní Master Moon, oproti nim je současný model větší, tenčí a má jednodušší číselník.

نردجیکرن:

گھڑی کیس سٹینلیس سٹیل سے بنا ہے (nebo ze zlata) a jeho průměr je 39 ملی میٹر, což ostatně napoví i samotný název tohoto modelu. Co pouzdro nabralo na průměru, to ztratilo na své tloušťce – hodinky jsou silné pouhých 9.9 ملی میٹر, což je pro hodinky s lehce nadstandardními funkcemi velmi zajímavá hodnota. Číselník i dýnko, které je zajištěno šroubky, kryje safírové sklo. V případě dýnka umožňuje pohled na strojek, který je sám o sobě malým uměleckým dílem.

Tenké hodinky potřebují tenký strojek. سطح 925, který je samozřejmě manufakturním výrobkem firmy Jaeger-LeCoultre je velmi tenký, صرف 4.9 mm vysoký. Do těchto několika málo milimetrů se toho vejde skutečně mnoho. Jmenovitě to je 246 اجزاء, 30 اثر پتھر, ریزرو ڈرا چیک کرنے کے لیے 43 hodin a frekvence 28.000 kmitů/hodinu. Funkce hodinek jsou samozřejmě ukazatel času pomocí hodinové, منٹ اور مرکزی اور ہاتھ. کی پوزیشن 6 pak nalezneme kombinovaný ukazatel data a měsíční fáze. Datum a měsíční fáze se nastavují pomocí zapuštěných tlačítek na pozici 8 ایک 4. Strojek je pečlivě dekorován ženevskými pruhy, modřenými šroubky a dalšími tradičními postupy. Rotor automatického nátahu je opatřen závažím z 22 کیرٹ کے سونے. Firma Jaeger-LeCoultre podrobuje své strojky pečlivému testování, jedná se o test trvající celých tisíc hodin – což je přes 40 دن. یہ کوئی تعجب نہیں ہے, že strojky Jaeger-LeCoultre patří mezi špičku na trhu.

Jelikož se jedná o velmi kvalitní hodinky, je samozřejmostí i to, že jsou vodotěsné. V tomto případě je vodotěsnost spíše symbolických 50 میٹر, které by měly zaručit, že hodinky neutopíte, když je potřísníte vodou při mytí rukou nebo když zmoknete cestou do opery. Elegantnímu stylu hodinek odpovídá černý řemínek z aligátora, který je opatřen dvojitou překlápěcí sponou.

Moje dojmy z hodinek:

Můj názor je ten, že výběru pánských hodinek pro nošení k obleku by měla být věnována zvlášť velká pozornost. Společenské oblečení má svá jasně daná pravidla, a jelikož muži nenosí šperky, mohou se odlišit pouze v drobnostech, jako jsou manžetové knoflíčky, spona kravaty a právě náramkové hodinky (pokud tedy nejste milovníci tradice a nenosíte v kapsičce u vesty hodinky kapesní). Avšak i hodinky k obleku mají svá pravidla, každý má jistě svá kritéria a to, co zde vyjmenuji je pouze můj subjektivní názor, nikoliv dogma.

Hodinky k obleku by měly mít uměřené a elegantní proporce. Tuto kolonku bych proškrtl jako „splněno“. Rozměry jsou ideální, hodinky hladce vklouznou pod manžetu košile, ale zároveň nevypadají jako malé hodinky ani na silnějším mužském zápěstí. O kvalitě pouzdra nemá cenu diskutovat, je bezchybně opracováno a po celém povrchu upraveno leštěním. Drobná korunka a ani tlačítka pro nastavení data a fáze měsíce rozhodně nenarušují jeho proporce.

Číselník hodinek pro nošení primárně k obleku by měl být čistý a jednoduchý. Postříbřený kovový číselník, se zlacenými (bílé zlato) klínovými indexy je jedním z nejelegantnějších na trhu. Ukazatel data měsíční fáze na pozici 6 harmonii číselníku nenarušuje, naopak dělá ho jedinečným. K číselníku neodmyslitelně patří i ručky. Zde opět naprosto výborné. Hodinová a minutová ručka mají zvláštní dvoubarevnou úpravu, přičemž se na nich střídá lesk i mat. Centrální sekundovka je modřená do naprosto perfektního odstínu. Stejný odstín modré pak nalezneme i jako pozadí měsíce na ukazateli měsíční fáze. Ručka ukazatele data – ano, datum ukazuje ručka a ne datové okénko s číslicí, je opět pozlacena bílým zlatem.

Ukazatel měsíční fáze se může někomu zdát nadbytečný, ale jedná se o velmi hezkou komplikaci. Ještě před cestou z divadla se tak můžete ujistit, že se můžete jít se svou drahou polovičkou podívat na měsíc v úplňku.

Celé hodinky tvoří skutečně výborný celek, který je navíc díky svému designu velmi nadčasový. Podobné hodinky se nosily a budou nosit. سال, také lehce podléhají novým trendům a jistému vývoji, ale neztrácejí svou podstatu.

Černý kožený řemínek z kvalitní aligátoří kůže rozhodně u hodinek k obleku neudělá ostudu a překlápěcí spona je skvělá. Pokud ale chcete skutečně vyniknout, slaďte řemínek s opaskem a botami.

نتیجے میں چند الفاظ:

Pokud jsem celou recenzi hodnotil modle Master Ultra Thin Moon 39 jako hodinky k obleku, bylo to jen proto, že je to dle mého názoru jejich primární doména. Pokud se je rozhodnete nosit jen tak, k tričku nebo ke košili chybu neuděláte, to zvládnou s elegancí sobě vlastní taky. Jenomže digitálky nebo jiné sportovní hodinky, které nosíte k tričku nebo košili, by už nemusely elegantně zvládnout nošení k obleku. Naštěstí jste si právě přečetli o hodinkách, které to skvěle zvládnou.

مصنف textu: Thaddeus Tad شرمیلا

مصنف تصویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.