O součástech koncernu Swatch už řeč byla یہاں ایک یہاں. Dneska si představíme značku Longines.

Longines založil roku 1832 Auguste Agassiz ve švýcarském městě Saint-Imier. Ačkoli název hlavně angličtináře svádí k obligátnímu “lonžins”, správně se vyslovuje [lɔ̃ʒɛ̃]. Logo firmy je jedno z nejstarších, je znázorněné okřídlenými přesýpacími hodinami.

Longines je známá pro své letecké hodinky. Jedním z ředitelů Longines byl přítel Charlese Lindbergha a chtěl vyrobit hodinky, které by letcům pomáhaly s navigací, návrh byl Lindberghův. A jsou tak skvělé, že se vyrábějí dodnes. Výrobky Longines měřily čas při prvních moderních olympijských hrách v roce 1892. میں 1899 s Louisem Amédée de Savoie cestovaly na severní pól. V současnosti Longines vyrábí hodinky s různými komplikacemi – od chronografů, přes měsíční fázi, day/date, až k ukazateli měsíce.

Z mého mylného povědomí o striktně oblekových hodinkách mě rychle vyvedly vitrínky s vystavenými ryze neoblekovými hodinkami. I když si dovedu představit rebela, který by si je vzal k saku od Bosse, běžný smrtelník je využije při jiné příležitosti.

Oblekovky samozřejmě nemohly chybět. V tomto případě jsou z řady The Longines Master Collection Retrograde. Oplývají několika retrográdními ručkami – پوزیشن “12” je to den v týdnu, datum na pravé straně číselníku a na levé straně číselníku je to 24 hodinová druhá časová zóna. Pouzdro vyrobené z 18 karátového zlata měří v průměru 44 ملی میٹر.

Přehlídka komplikací v bi-color provedení. Jsou z kolekce The Longines Master Collection. Pouzdro mají trochu menší, 40 ملی میٹر, vyrobené z 18 کیرٹ کے سونے. Na číselníku najdeme spoustu ruček. کی پوزیشن “12” je ručka 30 minutového čítače a okénko se dnem v týdnu a měsícem, پوزیشن “9” je malá vteřinová ručka a velká s indikací 24 hodinového cyklu, پوزیشن “6” je ukazatel měsíční fáze. Dále centrální ručka hodinová, منٹ, vteřinová a poloměsícová ručka ukazatele dne v měsíci. Mistrovské dílo haute horlogerie.

Po návštěvě stánku vím, že se hodinky Longines zařadily mezi mé oblíbené. I když dámské Longines DolceVita nebo PrimaLuna nejsou úplně můj šálek kávy, takové GrandeVitesse bych určitě nosila. Nu, کون جانتا ہے…

مصنف: تیل

مصنف تصویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.