Že se drtivá většina hodinek označovaných jako “grebes” do vody dostane tak maximálně ve sprše, je víceméně neoddiskutovatelný fakt. Já sama jedny takové stometrové mám a že sprchu zvládají, jste si už mohli přečíst. K moři se s nimi nechystám a kdyby tato situace nastala, stejně bych asi sáhla po nějakých digitálkách…

Jestli budou mít Longines HydroConquest stejný osud, záleží jen na vás. Už z názvu je jasné, že se s nimi počítá při potápěčském průzkumu a to až do 300 میٹر. A jsou na to dokonale připraveny.

Kartáčované pouzdro měří v průměru 41 ملی میٹر, تصویر 11,5 ملی میٹر. Na ruce se tedy rozhodně neztratí. Odolná nerezová ocel zaručuje pevnost. Ocelová luneta s hliníkovou vložkou je jednostranně otočná, jak je u potápěčských hodinek zvykem. آخر, pod vodou jde o život a když potřebujete vědět, kolik vzduchu zbývá, na chyby není prostor. Korunka je krytá výstupky pouzdra a je šroubovací.

Přišroubované je i dýnko. Nemá průhled, zato je zdobené mimojiné i typickým logem Longines – okřídlenými přesýpacími hodinami.

Výrobce do tohoto modelu osadil mechanický kalibr L633, což je vlastně švýcarský mechanický ETA2824, s automatickým nátahem a 38 hodinami rezervy nátahu. Mezi další vlastnosti strojku patří 25 پتھر, oboustranný nátahu rotoru a 28.800 فی گھنٹہ oscillations.

Číselník je v černém lakovaném provedení. Rozhodně nepřehlédneme velkou dvanáctku, šestku a devítku. کی پوزیشن “3” najdeme datumové okénku s bílým věncem s černým tiskem. Ručky jsou stříbřené a hodinová má trochu neobvyklý tvar. Čitelnost je skvělá a to i kvůli “střechovitému” profilu ruček. Číselník kryje safírové sklíčko s jednostranným antireflexem. Pořádné potápky potřebují pořádnou luminiscenci, kterou zde zajišťuje silná vrstva SuperLuminovy.

Hodinky se dodávají na ocelovém tahu s dvojitou překlápěcí bezpečnostní sponou a neoprenovou extenzí. Spona je signovaná názvem výrobce. Tah je celokovový, nečekejte lehký tenký plech, ale pořádnou tíhu. میں, že by hodinky klidně snesly kaučuk nebo látkový strap, určitě by je to odlehčilo.

Chcete nepřehlédnutelné hodinky na sport, které snesou trochu té vody? A nechcete jít s davem a pořizovat Omegy? Pak jsou Longines HydroConquest 300m Black ty pravé. Navíc za rozumnou cenu, poměr cena/výkon je u nich výtečný.

مصنف textu: تیل

مصنف تصویر: 🙂 kibi

تصویر البم.

Manuál výrobce.