Další nevšední kousek, který se mi dostal do rukou, je tento unikát od firmy Jaerman & Stübi. A proč unikát? Hodinkové pouzdro je (stejně jako u celé padesátikusové limitované edice) vyrobeny z materiálu golfových holí, které použival fenomenální golfista Seve Ballesteros na turnaji Chunichi Crowns Open v roce 1991. Turnaj, کورس کے, vyhrál (275 údery, 5 pod par). Tento konkrétní kus je vyroben z Osmičky železa.

سال, jako výchozí materiál pro výrobu pouzder byly použity golfové hole. Celý výrobní postup nebyl nic jednoduchého, při výrobě byla nutná spolupráce s Univerzitou RWTH v Aachenu a Vysokým učením technickým v Solingenu. Materiál pouzdra ale není tím jediným, co hodinky dělá tak výjimečnými. I použitý kalibr má vztah ke golfovému světu a má unikátní golfovou komplikaci, která nositeli umožňuje počítat údery, sčítat skóre a porovnávat ho s vlastním osobním handicapem.

ہاؤسنگ اوسط میں ناپی (bez korunek) 44 ملی میٹر, na ruce se neztratí. Sklíčko je safírové a doplním i vodotěsnost, hodinky odolají 100 metrům vody.

Číselník má (stejně jako luneta) kobaltově modrou barvu – tu měl Seve Ballesteros v oblibě.

Z fotografií je vše asi jasné, snad jen upozorním na tradiční logo J&S, které se opakuje i na korunce a sponě, a také grafickou podobu podpisu Seva.

Ploché ocelové dýnko s hlubokým gravírováním – a navíc vybarvením opět modrou barvou – popis limitky, silueta Seva a individuální číslo a označení hole, ze které byly hodinky vyrobeny. K hodinkám ho pevně poutá osm šroubků.

O inhouse strojku s jedinečnou komplikací už byla řeč, snad jen doplním jeho označení – A10 s automatickým nátahem a modulem JS02.

Na ruce hodinky drží řemínek z přírodního kaučuku s překlápěcí signovanou sponou.

K hodinkám se dodává certifikát osobně podepsaný Sevem.

Pokud vám golfový svět není cizí a hodinky vás zaujaly, můžete se pokusit je sehnat, držím vám palce!

مصنف textu اور تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.