Dnes pro vás mám moc pěkné hodinky Officine Panerai Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo. Možná si sami řeknete, má po takovémto vyčerpávajícím názvu ještě cenu pokračovat? Zkusím to a podíváme se na ně podrobněji.

Kde se vůbec tyto hodinky vzaly? Úplně původně vznikly v tomto designu v omezené sérii (గురించి 30 ముక్కలు) pro egyptské vojenské námořnictvo – tehdy samozřejmě s pouzdrem z nerezové oceli. A s mediálním i obchodním úspěchem se stejný koncept objevuje znovu a znovu v různých variantách. Tento konkrétní model je z roku 2011 a vznikl v omezené sérii 1000 ముక్కలు.

Materiálem pro pouzdro o průměru 47 మిల్లీమీటర్ల (bez korunky a její ochrany) byl bronz (CuSn8). Tímto materiálem jsem se už několikrát zabýval, jeho vzrůstající oblibu u různých tradičních i alternativních hodinkových značek není možné přehlížet. నేను అంగీకరించాలి, že i já nejsem proti touze po hodinkách s pouzdrem z bronzu úplně imunní. Patina, kterou nošením původně zářivě žluté pouzdro získá, je vážně zajímavá.

Bronzový je i můstek pro fixaci korunky a otočná luneta s pětiminutovou škálou.

నీలమణి జారు, které je v pouzdře vsazeno, má impozantní tloušťku 4 mm a je samozřejmě ošetřeno antireflexní vrstvou. విలువ నీటి బిగుతు je příjemným překvapením, výrobce udává odolnost 30 బారు, ఈ విధంగా 300 నీటి కాలమ్ మీటర్ల. Opravdu si neumím představit nějakou činnost, pro kterou by tato hodnota nestačila.

Číselník je zelené barvy a má tradičně jednoduchou a přehlednou grafiku. Luminiscence je na něm zajištěna tentokrát plastickými kovovými hodinovými indexy s luminiscenční výplní. Luminiscenční je i částečná výplň skeletonových ruček a indexy u mimostředné sekundové ručky na pozici “9”.

V těchto hodinkách je in-house kalibr Panerai – P.9000. Je to mechanický strojek s automatickým nátahem. Rezervu chodu má díky dvěma pérovníkům celých 72 గంటల. Celkový počet součástek pro jeho výrobu dosáhl čísla 197, z toho je 28 ložiskových kamenů ze syntetických rubínů. Setrvačka je ze slitiny Glucydur, ఫ్రీక్వెన్సీ డోలనం 4 Hz (28800 A / h), má ochranu proti poškození nárazem Incabloc. Rozměry kalibru dosahují 13¾ పంక్తులు, మందం ఉంది 7,9 mm. Jeho jednoduché, ale precizní zdobení jednoduchým broušením s leštěnými zkosenými hranami si můžete sami prohlédnout.

Víčko pouzdra je vyrobené z titanu se safírovým průhledem. Najdeme zde samozřejmě obvyklý technický popis.

K hodinkám patří kožený řemen (24 mm) s tradičně velkou titanovou sponou. Nebyla by možná bronzová spona ještě vhodnější? V příslušenství je ještě jeden podobný řemen a šroubovák nutný pro výměnu.

V nabídce značky se tyto hodinky stále ještě vyskytují, takže tento model s ceníkovou cenou $7300 USD je snad stále ještě dostupný. Dle mého to jsou krásné hodinky, které svým majitelům přinesou spoustu radosti.

రచయిత టెక్స్ట్: 🙂 kibi

ఫోటో సోర్స్: www.panerai.com

మీరు వాచీలు ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ఇది మాకు విలువైన చూడు ఇస్తుంది, ధన్యవాదాలు!