Hodinky TAG Heuer Carrera jsou synonymem hodinek závodníků. Pokud máte i vy rádi sportovní auta a hodně cestujete po světě, pak jsou pro vás nové TAG హ్యూయర్ Carrera Calibre 8 GMT Big Date to pravé. Pojďme si prohlédnout hodinky pro řidiče světoběžníky.

Šestice variant tvořila část hodinek TAG Heuer představených na Baselworldu 2013 u příležitosti 50. výročí značky. Letos to byly první hodinky Carrera bez chronografu. Hlavním účinkujícím byl ale nový kalibr Grand Carrera 8. O něm až za chvíli, teď se podíváme na hodinky.

Pouzdro z nerezové oceli 316L má skvělou povrchovou úpravu kartáčováním a leštěním. Je sice trochu větší než dřívější Grand Carrera GMT, సగటు కొలుస్తారు 41 మిల్లీమీటర్ల, ale oblíbený Carrera styl zůstal. Má menší tloušťku než u modelů s chronografem, strojku chybí zmíněný chronografový modul. Výborně vyvážený číselník v antracitové a stříbřité barvě zdobí sluneční paprsky “sunray”, černý číselník je matný. GMT subčíselník ukazující hodiny a minuty v druhé časové zóně má soustředný guilloché. Od předchozích Grand Carrera GMT se liší i v použití konvenčního GMT subčíselníku místo rotujícího disku. Datová apertura komplikace Big Date (Grande Date) je bíle orámovaná, má bílý zkosený průhled na číslice, bílé datové kotouče a je vkládaná ručně. Leštěné hodinové indexy a minutovou a hodinovou ručku zvýrazňuje luminiscenční barva. Klenuté safírové sklíčko s dvojitým antireflexem kryje číselník, safírový je i průhled v dýnku. Hodinky mají dnes už standardní dostatečnou watertightness 100 మీటర్ల.

Variantu s černým, antracitovým i stříbřitým číselníkem můžete mít na nerezovém tahu (బ్రాస్లెట్), povrchová úprava je kartáčováním a leštěním, krajní články mají leštěné boky. K černému číselníku se velmi hodí černá aligátoří kůže, aligátoří řemen ve stejném barevném odstínu mají hodinky s antracitovým číselníkem. Jemný stříbřitý číselník kontrastuje s hnědým krokodýlím řemenem. Spíná ho nerezová překlápěcí spona s bezpečnostní pojistkou.

Grand Carrera Calibre 8 splnil požadavky certifikace COSC a může tak používat název “Chronometer”. Modulární kalibr tvoří švýcarský strojek ETA 2892-2 a GMT modul (TT651) dodaný firmou Soprod. Nástavba Soprod TT651 přidává k základu komplikaci Grand Date a GMT. Mezi technické parametry patří automatický nátah rotorem, వ్యాసం 11½ పారిసియన్ పంక్తులు, 21 కృత్రిమ కెంపులు కలిగి, rychlá korekce data, ఫ్రీక్వెన్సీ setrvačky 4 Hz, శక్తి రిజర్వ్ 42 గంటల. ఇది ఒక గడియారం చర్యను కలిగి, నిమిషాల, సెకన్లు, Grande Date, druhou časovou zónu zobrazenou v hodinách a minutách. Rotor zdobí జెనీవా చారలు a gravírování.

V současné době jsou hodinky již v prodeji, v britském e-shopu TAG Heuer je pořídíte za cca £2.800.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

ఫోటో సోర్స్: TAG హ్యూయర్

Pokud se vám aktualita líbila, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ఇది మాకు విలువైన చూడు ఇస్తుంది, ధన్యవాదాలు!