బ్రాండ్ Alpina patřila firmě International SA, která byla založena v roce 1883 v švýcarském Pan-les-Ouates poblíže Ženevy. లో 2002 značku zakoupila korporace Frederique Constant a rozšířila ji po celém světě. లో 2008 Alpina oslavila 125. výročí představení prvního kalibru vyrobeného výhradně ve vlastních dílnách.

చూడండి Alpina Adventure Extreme Diver byly uvedeny na trh v roce 2011, jedná se o výjimečně fotogenický potápěčský nástroj.

Mohutné pouzdro je vyrobené z kvalitní nerezové oceli s konečnou úpravou sametovým kartáčováním. కొలతలు ఉన్నాయి: 46 mm వస్త్రం korunky, 49 mm s korunkou, 49 Jul మిమీ Jul, 13,5 mm ఎత్తు. Rozhodně to není žádný drobeček. I vodotěsnost odpovídá určení pro potápěče – výrobce ji udává do 300 నీటి కాలమ్ మీటర్ల.

Korunku a její ochranu si můžete prohlédnout na detailní fotografii.

Šroubovací korunka má boky potažené černou gumou, která nese vrypy pro snazší manipulaci. Černou gumu najdeme i na signované hlavě. Korunka měří 9 వ్యాసం mm, je tedy dostatečně velká, abyste ji zvládli pohodlně ovládat i v rukavicích.

Luneta má černou vložku – asi safírovou – s divers škálou 0 ఉన్నప్పుడు 60. Je jednostranně otočná, jak to má být u potápěčských hodinek. Aretaci má ve 120 పాయింట్లు. Nezvyklé je umístění luminiscenčních terčíků na jiných pozicích, než klasicky pouze na pozici 12.

Safírové sklíčko je opatřeno intenzívním modrým antireflexem a měří v průměru 34 mm. Díky použitému materiálu je velmi obtížně poškrábatelné.

Matný černý číselník je velmi přehledný a jednoduchý. Nejkomplikovanější součástí je orámovaná datová apertura s černým datovým věncem a bílým tiskem, která zobrazuje hned tři dny. Tato drobnost bývala k vidění pouze u leteckých hodinek, kde měla připomínat palubní přístroje, ale už si našla cestu i do potápěčských hodinek. Aktuální den ukazuje šipka na pozici 3. Vnitřní luneta je potištěná minutovou/vteřinovou stupnicí se zvýrazněnými body. Typické plastické potápěčské hodinové indexy mají nanesenou vrstvu luminiscenční barvy. Vytištěné texty informují o značce, druhu nátahu strojku, vodotěsnosti a o získání osvědčení “స్విస్ మేడ్”. నేను రాసిన విధంగా, na číselníku se výborně orientuje, čas jde odečíst opravdu snadno.

Mečovité ručky jsou vyrobené z leštěné oceli, pro zamezení koroze asi rhodiované. Hodinová a minutová mají uprostřed vrstvu luminiscenční barvy, s největší pravděpodobností se jedná o SuperLuminovu. Jehlovitá centrální vteřinová ručka má bílou barvu a na konci červený trojúhelník – logo Alpina.

O intenzitě luminiscence se můžete přesvědčit na fotografii. Hodinky mají více zvýrazněných částí, než bývá u běžných potápěčských hodinek zvykem, nezvyklé, ale praktické je to hlavně na lunetě. Velice to chválím, pod vodou je třeba, aby potápěč měl co nejlepší přehled. A tyto hodinky nezklamou ani ve velké hloubce, kde světla moc není.

Mechanický kalibr s automatickým nátahem AL-525 má za základ stabilní a spolehlivý strojek ETA 2824-2. Oproti němu má AL-525 26 ložiskových rubínů a rezervu chodu prodlouženou na 42 గంటల, ostatní parametry zůstaly stejné. Tedy frekvence setrvačky 4 Hz (28800 A / h), ochrana proti nárazu Incabloc, సర్దుబాటు చేసినప్పుడు సెకండ్ హ్యాండ్ ఆపి (హ్యాకింగ్) వేగవంతమైన మరియు ఫ్లిప్ డేటా. Jeho funkce jsou: సెకన్లు, నిమిషాల, గడియారం, తేదీ.

Safírovým průhledem se můžete kochat zdobeným strojkem – PVD černěný signovaný rotor, blued మరలు, perličkování a ženevské pruhy. Dýnko samotné je šroubovací do pouzdra a na okraji okolo průhledu jsou gravírované informace o hodinkách. Dýnko je dostatečně ploché, takže na zápěstí výborně sedí a hodinky se nosí pohodlně.

Gumový signovaný černý řemen měří u pouzdra 22 mm, u signované jazýčkové spony 18 mm ఒక 3 ఎత్తు mm. K řemenu mám jednu malou výtku – je vhodný pouze na střední a menší zápěstí. Na kibiho zápěstí 22 cm je už příliš krátký. Naštěstí nebude problém gumový řemínek vyměnit třeba za tah nebo kožený řemen. Mohutnost pouzdra se projevila i na celkové váze – hodinky váží 123,5 గ్రామ. సంవత్సరము, tolik, i když jsou na lehkém gumovém řemenu. Pokud je obléknete, určitě o nich budete vědět.

Od značky Alpina jsme fotografovali a recenzovali limitované edice pilotních hodinek Alpina Heritage Pilot ఒక Alpina Startimer Pilot, takže jsem byla připravená na švýcarskou kvalitu a výborné zpracování. A nebyla jsem zklamaná. Přehledný číselník, výborně čitelné ručky, నీటి నిరోధకత, to vše mi potvrdilo, že v manufaktuře Alpina vyrábějí a budou vyrábět skvělé hodinky nejen pro piloty, ale i pro potápěče. Ostatně, i názvy modelových řad (వైమానిక, Diving, Sailing, Adventure, Racing) svědčí o směřování na zápěstí mužů milujících sport a dobrodružství. Preciznost zpracování odpovídá mnohem dražším hodinkám, napadají mne třeba Tudor Hydro 1200, se kterými jsou plně srovnatelné.

బహుశా మీరు చెప్పే, že to jsou jen další potápěčské hodinky z dlouhé řady divers modelů. Rozhodně se ale v příjemných drobnostech odlišují. Jmenovat mohu třeba zmíněnou intenzívní luminiscenci na číselníku a lunetě. Za další velké plus považuji gumu na korunce, se kterou půjde dobře manipulovat i v mokrých rukavicích. Osobně mi připadá, že jsou velmi dobře navržené, nic jim nechybí a nemají nic navíc. Pokud jste pro ně zahořeli, zakoupíte je v Koscomu pod referenčním číslem AL-525LB4V26 za 26990 CZK. A neuděláte chybu.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

రచయిత ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు Koscom.cz, ఆధారాలు కోసం Amers.cz.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ఇది మాకు విలువైన చూడు ఇస్తుంది, ధన్యవాదాలు!