O různých modelech hodinek značky Officine Panerai jste si u nás už mohli dočíst. I ten dnešní patří do modelové řady Luminor మెరీనా 1950 3 స్వయంచాలక డేస్, má referenční číslo PAM00359. Hodinky nejsou novinkou, na trh byly uvedeny v roce 2010 a vyrábí se dodnes.

Pouzdro má typický design řady 1950, tvar bych nazvala nejspíše poduškovým. కొలిచిన సగటు 44 mm వస్త్రం korunky, s korunkou 53 mm, రేఖాచిత్రం 18 mm. Vyrobené je z AISI 316L nerezové oceli. Zkosená luneta je leštěná, stejně tak boky pouzdra a krátké silné nožky.

Oblé sklíčko je ze syntetického korundu (నీలం రంగు రత్నం) a je silné 2,6 mm. Samozřejmě nechybí vrstva oxidů kovů (antireflective).

Páková ochrana korunky je patentována a je z kartáčované nerezové oceli. Ostatně, právě podle této ochrany hodinky Panerai poznáte na dálku. A protože patent není celosvětový, existuje mnoho hodinek, které se vzhledem ochrany inspirovaly a vypadají tak velmi podobně. Rozdíly ve zpracování mezi originálními Panerai a podobnými hodinkami Marina Militare můžete posoudit ఇక్కడ లేక ఇక్కడ. Ačkoli není korunka šroubovací do pouzdra, ochrana korunky je natolik silná, že jsou hodinky vodotěsné až do 300 మీటర్ల.

I černý matný číselník je typický pro hodinky Panerai – je sendvičový. Spodní vrstva je pokrytá luminiscenční barvou, která má odstín jako patina. V horní černé vrstvě jsou vyřezány arabské hodinové indexy a indexy na mimostředném subčíselníku. Stejnou barvou je vytištěno označení modelové řady a značka. Ještě pod světlou vrstvou se nachází černý datový kotouč se světlým tiskem, apertura je usazená na pozici 3.

Leštěné ocelové ručky mají uprostřed vrstvu luminiscence – a to jak hodinová a minutová, tak mimostředná vteřinová.

In-house mechanický kalibr s automatickým nátahem P.9000 je zcela vyvinutý značkou Panerai, měří 13¾ పారిసియన్ పంక్తులు a je pouze 7,9 mm vysoký. Díky 28 ložiskovým rubínům setrvačka ze slitiny Glucydur kmitá frekvencí 4 Hz (28800 A / h). Strojek má také ochranu proti nárazu Incabloc. Rezerva chodu jsou příjemné 3 రోజులు, strojek se skládá ze 197 భాగాలు. దీని గడియారాలు ఉన్నాయి, నిమిషాల, చిన్న సెకండ్ హ్యాండ్, తేదీ. Má také C.O.S.C. certifikaci přesnosti chodu.

Dvanáctihranné dýnko je šroubovací do pouzdra, safírovým průhledem se můžete kochat pohledem na skeletonizovaný rotor. Dýnko je opatřené informacemi o hodinkách, jsou na něm pečlivě gravírované.

Majitelé hodinek Panerai mají velký výběr mezi řemeny, existuje mnoho firem, které vyrábí řemeny různých barev a materiálů. Tento hnědý kožený s bílým prošitím má úžasný vintage vzhled, patina mu velmi sluší. Řemen má mezi nožkami šířku 24 mm. Spona je ocelová, kartáčovaná s leštěním.

Výměna řemenů je velmi jednoduchá – trnem stisknete prohlubeň, uvolní se stěžejka a vysunete řemen. Nasunete jiný, zacvaknete a je to. Na rozdíl od běžných hodinek je tedy výměna možná prakticky bez specializovaných nástrojů.

A co si o nich myslím já? Jednoduchý čitelný číselník, se snadným odečtem času a datumu. I mimostředná vteřinovka uspokojí zběžný pohled. Za velkou výhodu považuji luminiscenční spodní vrstvu, takže hodinové indexy a vteřinová škála jsou výborně znatelné i ve tmě. A k jakému oblečení bych je doporučila? నేను, že rozhodně zvládnou džíny s košilí, tedy spíše casual oděv. A možná i oblek, ale tím už si nejsem tak jistá. ఏమైనప్పటికి, mně se PAM00359 líbí.

Majitelé hodinek Panerai jsou velmi semknutou skupinou fanoušků. Tedy pokud mohu soudit podle těch, které jsem měla možnost potkat. Vlastní zpravidla více modelů, spoustu řemenů s typickými sponami a své hodinky si pečlivě hýčkají. Většinou jsou také bojovníky proti hodinkám, které se vzhledem Panerai inspirovaly. కానీ ఎందుకు లేదు, naprosto je chápu a rozumím jim. Originál je totiž jen jeden, i když stojí mnohonásobně víc než třeba Marina Militare. A když už jsme u té ceny, za PAM00359 dáte 7000-8000 USD, což rozhodně není málo. A jestli to stojí za pocit mít na ruce originál, posuďte sami.

రచయిత textu: చమురు

రచయిత ఫోటో: 🙂 kibi

Za zapůjčení děkujeme Viktorovi.

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ఇది మాకు విలువైన చూడు ఇస్తుంది, ధన్యవాదాలు!