స్విస్ వాచ్ బ్రాండ్ ఫోర్టిస్ mám moc ráda, i když všechny modely, které jsme fotografovali, byly na pánské zápěstí. Ale nabídka hodinek Fortis míří i na dámské ruce. నమ్మిక, že budeme mít příležitost je také fotografovat. Dnešní hodinky Fortis B-42 Marinemaster Chronograph byly novinkou roku 2010.

Kulaté masívní pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou sametovým kartáčováním. Rozměry pouzdra jsou 42 mm వస్త్రం korunky, 46 mm s korunkou, 53 mm lug-to-lug a výška 16 mm. గృహం జలజిత 200 మీటర్ల, můžete se s nimi tedy potápět s přístrojem.

Korunka o průměru 7,2 mm má jemné vroubkování, díky kterému se hodinky výborně ovládají. ఇది గృహ లోకి చిత్తు చేశాడు లేదు, což mne udivilo – při takové odolnosti vůči vodnímu sloupci. Obě tlačítka chronografu jsou také sametově kartáčovaná.

Jednostranně otočná luneta má černou vložku z eloxovaného hliníku. Nese potápěčskou škálu, స్థానం 12 najdeme typický trojúhelník s luminiscenčním terčíkem. Luneta má 120 మెట్లు.

Sklíčko ze syntetického korundu má velmi výrazný modrý oboustranný antireflex. కొలిచిన సగటు 35 mm.

Matně černý číselník je zaplněný subčíselníky, మడత, aperturami a texty. Na vnitřní lunetě se nachází tachymetrická stupnice. Pod ní je minutová/vteřinová škála. Arabské hodinové indexy jsou vytištěné bílou luminiscenční barvou, స్థానం 12 je velký bílý trojúhelník. యొక్క స్థానం 12 మేము కనుగొన్న 30 క్రోనోగ్రాఫ్ నిమిషాల కౌంటర్, స్థానం 3 apertura s dnem v týdnu a s datumem. యొక్క స్థానం 6 sídlí 12 గంట కౌంటర్, స్థానం 9 mimostředná vteřinová ručka. Tím bychom mohli ukončit výčet subčíselníků a pokračujeme k textům. Najdeme je na pozici 3 nad a pod oběma aperturami – značka s logem Fortis a označení strojku. Číselník je poměrně plný, přesto jsou všechny části dobře a přehledně uspořádané. Díky výrazným číselným hodinovým indexům se na něm vcelku rychle dobře zorientujete. I když mně trval odečet času trochu déle než u hodinek bez chronografu.

Hodinová a minutová ručka jsou zcela pokryté bílou luminiscenční barvou. Dominují tak celému číselníku a jsou nepřehlédnutelné. Červeně zvýrazněné jsou ručky patřící k chronografu – ručka 30 minutového čítače, 12 hodinového čítače a centrální vteřinová ručka, která má navíc ve středu červeně orámovaný luminiscenční terčík. Mimostředná tenká vteřinovka je bílá.

Bílá luminiscenční barva Superluminova svítí světle modře – tuto světle modrou můžeme najít i na jiných hodinkách značky Fortis. Číselník je ve tmě velmi dobře čitelný, osobně se na něm vyznám mnohem lépe než za světla.

Pod pevným dýnkem tiká švýcarský mechanický kalibr ETA / Valjoux 7750 వ్యాసం 13 1/4 పారిసియన్ పంక్తులు, s 25 ložiskovými rubíny a frekvencí setrvačky 4 Hz. Obsahuje také ochranu proti nárazu IncaBloc. Jeho funkce můžeme snadno odhadnout z číselníku – గడియారం, నిమిషాల, సెకన్లు, కాల నిర్ణయ లేఖిని, den v týdnu a datum.

క్రౌన్ హౌసింగ్ లోకి చిత్తు చేశాడు ఉంది, uprostřed je gravírovaná ponorka. Okolo rytiny se můžeme dočíst informace o hodinkách. Texty jsou pískované.

Gumový náramek s překlápěcí sponou měří u pouzdra mezi nožkami 20 mm a postupně se ke sponě zužuje na 18 mm. Má výšku 3,8 mm. Hodinky na něm váží úctyhodných 158,5 గ్రామ. Váha je to mírně nadstandardní, je třeba ale myslet na vysokou vodotěsnost, která si vybírá daň v zesíleném pouzdru a sklíčku.

Detail originální překlápěcí spony překvapí perličkováním. Jak se vám tato příjemná drobnost líbí?

Ať už jsem měla možnost prohlédnout si či recenzovat jakékoli hodinky značky Fortis, pokaždé se mi velmi líbily. Mají vyvážené pouzdro, dobře čitelný číselník a dostatečně výrazné ručky. Prostě ladí mému oku. Dokonce jsem svého času velice toužila po oranžové limitované edici “Mars”. Myslím ale, že jsem k nim ještě nedospěla.

Ale vraťme se k Marinemasterům. Jsou to vynikající, slušivé, sportovně laděné potápěčské hodinky, s kvalitním švýcarským mechanickým strojkem. Spolehlivě vás doprovodí na squash, změříte na nich rychlost auta v koloně a v casual Friday si je klidně můžete vzít ke košili a džínám. A pokud se věnujete potápění s přístrojem, můžete je mít na zápěstí i pod hladinou. Zkrátka jsou to univerzální hodinky pro aktivního muže.

Opět se mi cuká ruka, abych napsala, jak by mohly vypadat na dámském zápěstí, ale odolám. Jsou totiž natolik maskulinní, že by se nehodily ani k sportovně laděné slečně.

అది మీకు నచ్చితే, verzi na černém gumovém náramku hledejte pod referenčním číslem 671.10.41 K. Můžete je mít také na černém koženém řemenu (671.10.41 ఆ 01), na kartáčovaném ocelovém tahu (671.10.41 M) nebo v oficiálním kosmonautském setu s bílým gumovým náramkem (671.10.41 S). A jaká je cena? Tyhle na černé gumě koupíte v Koscomu కోసం 60800 CZK.

Na letošní výstavě hodinek a šperků v Basileji značka Fortis představila novinku v řadě B-42 Marinemaster – vložka je prvních 15 minut bílá, zbytek lunety černý.

Druhou barevnou novinkou řady byly tyto hodinky, tentokrát ve žluté barvě.

నేను ఎదురు చూస్తుంటాను, až k nám do ateliéru tyto novinky dorazí a budeme vám moci představit ateliérové kvalitní fotografie.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

రచయిత ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు Koscom.cz, ఆధారాలు కోసం Amers.cz.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ధన్యవాదాలు! ఇది మాకు చాలా విలువైన చూడు ఇస్తుంది.