I dnešní deštivý sobotní den jsme strávili v příjemné společnosti hodinek. Věnovali jsme se pro změnu velkým značkám, které sídlí v Hall 1.

Tvar pouzdra a rozložení číselníku nikoho nenechala na pochybách, k jaké značce hodinky patří. సంవత్సరము, ఈ ఒక ఉంది పాటెక్ ఫిలిప్. Pánové si mohou ke svým “patekům” pořídit i manžetové knoflíčky podobného vzhledu. విలువ లేని వస్తువు, ale potěší.

Z německého hodinářského centra do Basileje zavítala i světově známá značka Glashütte Original. Připomeňme si ji třeba recenzí dámských Lady Serenade.

Swatch Group byla zastoupena velkým stánkem značky గ్రీక్ వర్ణమాలలో చివరి అక్షరం. Vitríny byly plné aktuálních modelů i novinek pro letošní výstavu. నేను ఎదురు చూస్తుంటాను, až je budeme fotografovat v našem ateliéru!

Do Swatch Group patří také značka హామిల్టన్. S jejich novinkami jste se mohli seznámit v reportáži z hodinářského piva.

బ్రీటింగ్ uvedl velkou novinku – pokračování slavných Breitling Emergency, tentokrát s označením Emergency II. Můžete je mít buď s černým nebo oranžovým číselníkem. Určitě se k nim vrátíme v některé z budoucích aktualit.

O kolekci šesti leteckých గంటకొట్టు & రాస్ jste si už u nás mohli přečíst, v Basileji jsme si je prohlíželi naživo. Jsou mnohem hezčí, než na fotografiích!

చూడండి Ulysse నార్డిన్ známe velmi dobře, mohli jste si je prohlédnout v sérii recenzí. Bílo-modrými pruhy stánek připomínal dlouholetou tradici výroby námořních chronografů. Všimněte si novinky – Marine Diver Chronometre – Black Sea.

O modelech గిరార్డ్-Perregaux s tourbillonem uloženým na třech zlatých můstcích jsme psali v jedné z aktualit, tento pokračuje v nastolené tradici luxusních hodinek významné značky.

Další značkou zahrnutou do Swatch Group je Jaquet Droz. Hodinek bylo ve vitrínkách mnoho, mne zaujaly tyto krémové s věčným kalendářem (ukazatelem dne v týdnu, datumu, měsíce), mimostřednou vteřinovou ručkou a zobrazením dne/noci pomocí bílého kotoučku překrývajícího symbol slunce na pozici 6.

Oblíbené hodinky Longines byly také zastoupené mnoha zajímavými modely, naše oko přitáhla tato vitrína.

ఆ “FiftyFive Fathoms” psal již శూన్యము, my jsme si prohlíželi si jejich vzor od značky Blancpain.

Hodinky s typickým tvarem ruček vyrábí Breguet. I modelům వోర్టెక్స్ bylo věnováno hodně prostoru. Obě značky spadají pod Swatch Group.

బ్రాండ్ TAG హ్యూయర్ věnovala značnou část expozice připomínce 60 let existence hodinek Carrera. Byly tak vystaveny všechny důležité modely od roku 1963 do současnosti. A samozřejmě nejen ty.

అత్యున్నత శీర్ష భాగము přinesl světu první chronografový mechanický strojek – El Primero. V různých modifikacích ho v nejmodernější verzi do svých hodinek osazuje i nyní.

U stánku విండో získala naši pozornost horká novinka ve zlatě osázená diamanty.

U expozice రోలెక్స్ jsme se zastavili na delší dobu. Prvním důvodem byla určitě krása vystavených hodinek.

Druhým, neméně důležitým, důvodem byla domluvená schůzka nad novinkami Rolex pro letošní rok. Čekání v centru dění se vyplatilo, máme pro vás připravený špičkový materiál. Z důvodu časové exkluzivity, kterou jsme Rolexu přislíbili, si na články ještě nějakou chvíli počkáte.

Na stánku Perrelet jsme neodolali novince řady Turbine – Turbine Chrono. Jsou poměrně těžké, až jsem byla překvapená, s jakým rozdílem oproti turbinám v modré.

Nevynechali jsme ani výstavku ఓరిస్, oko fotografa kibiho zaujal model s zajímavě řešeným ukazatelem fáze Měsíce.

మారిస్ లక్రోయిక్స్చే “hranaté kolečko” znáte z naší సమీక్షించడానికి, ve vitríně jsme si prohlédli i další modely řady využívající tuto komplikaci.

Na stánku Seiko jsem ozdobila své zápěstí hodinkami Astron, využívajícími pro synchronizaci času družicový systém GPS.

Luxusní řadu Seiko Credor představují tyto nádherné skeletonizované hodinky Masterpiece GBLS998, jejich cena se pohybuje okolo 35 milionů jenů.

నేను అంగీకరిస్తున్నాను, že v pozdním odpoledni jsem měla nohy uchozené jak Zikmund s Hanzelkou, únava se na mně podepsala hlubokou stopou. A tak jsem nedávala pozor a ze stojanu jsem si vzala silný katalog novinek hodinek pro letošní rok 2013. A jdu dále, prohlížím si fotografie a přemýšlím, jakou soutěž vymyslíme pro naše čtenáře s touto hlavní cenou, když tu mi na rameno zaklepe sympatický starší pán. A že katalog “is not free, you must pay it”. Zastyděla jsem se a pravděpodobně zrudla jako zralé rajče. Druhému příjemnému pánovi jsem odpočítala 29 EUR, katalog jsem dostala v krásné tmavě zelené taštičce. A pro naše čtenáře mám bohužel jednu špatnou zprávu a jednu dobrou. Ta dobrá je, že soutěžit o materiály k značkám a hodinám se určitě bude. A ta špatná? Že tento katalog si rozhodně nechám sobecky pro sebe!

Z Basileje zdraví చమురు.

రచయిత ఫోటో: 🙂 kibi