బ్రాండ్ Ulysse నార్డిన్ patří zcela jistě mezi ty, které nás zahrnují nejrůznějšími komplikovanými modely. O některých jsme již psali a dnes se podíváme na další. వోర్టెక్స్ je mnohými považován za tu nejvyšší komplikaci. Ulysse Nardin se rozhodla koncept tourbillonu vzít o krok dál a zkombinovala tuto technologii s velmi zajímavým usazením celého strojku do základny ze safírového skla, zrodil se tak model Royal Blue Tourbillon, který si představíme této recenzi.

లక్షణాలు:

Pouzdro hodinek je vyrobeno z platiny o ryzosti 950/1000 కలిగి ఉంది 41 mm. Pouzdro hodinek je z obou stran uzavřeno safírovým sklem, takže strojek je možno pozorovat z obou stran – a že je na co se dívat!

Strojek hodinek nese označení UN-79. Má ruční nátah a vynikající rezervu chodu 100 గంటల, což je víc než 4 రోజులు. Ve světle této výborné hodnoty se může 16 ložiskových kamenů a frekvence 18000 చక్రాల / గంట. zdát málo. Hlavním tahákem těchto hodinek je tourbillon a to, že do strojku je vidět z obou stran. Celý strojek je také výborně nazdoben, kleci tourbillonu vévodí velký modrý kámen, modrá barva zdobí i mnoho ozubených soukolí a zdobí i některá sklíčka.

జలనిరోధక గడియారాలు మాత్రమే 30 మీటర్ల, అంటే, že k vodě by se asi nosit neměly. Kontakt s vodou by jistě neudělal dobře ani pásku s krokodýlí kůže, který je vybaven dvojitou překlápěcí sponou.

Moje dojmy z hodinek:

Platina je asi mým nejoblíbenějším materiálem na pouzdra hodinek. Věřte tomu nebo ne, má jiný, hlubší lesk než bílé zlato nebo ocel. Taky má o dost vyšší hustotu než ocel, takže i poměrně útlé hodinky působí velmi solidním dojmem – co je těžké, musí být přece drahé a dobré. Tyto hodinky však nejsou rozhodně těžké, mají jen 154 గ్రాములు. Kulaté pouzdro je velmi dobře tvarované a výborně sedí na ruce. Nožky hodinek mají pěkný design a připomínají trochu známé Prim “Pavouk”. Korunku zdobí modrý cabochon, který dobře ladí s ostatními barevnými detaily hodinek, ale nejsem si jistý, jestli je to u pánských hodinek to pravé ořechové. Na druhou stranu 41 mm není tolik, aby tyto hodinky nemohly nosit i ženy. జాలి, že většina těchto kousků bude pravděpodobně končit v trezorech a na ruku se nepodívá tak často, jak by si zasloužily.

Na tomto místě v recenzi obvykle rozebírám číselník hodinek, ale u těchto hodinek prakticky neexistuje. Sklíčkem hodinek je vidět svrchní část strojku a hlavně tourbillon. Ručky mají sice velmi dobrý tvar i velikost, ale jsou skeletované, takže se trošku ztrácí na podkladu celého strojku. Největším vizuálním tahákem číselníku je určitě tourbillon, přesně tak jak designér hodinek zamýšlel. Funkce u těchto hodinek následuje formu a ne naopak. Když chcete vědět kolik je hodin, musíte chvíli hledat, ale pokud se chcete pokochat pohledem na precizní hodinářskou práci, nemusíte hledat tak dlouho.

Z každé části hodinek na vás dýchne kouzlo úžasného smyslu pro detail a preciznosti, přesně tak jak to u hodinek velmi známé značky čekáte.

ముగింపు లోని కొన్ని పదాలు:

Tyto hodinky jsou spíše malé umělecké dílo, než skutečné hodinky. Funkce zobrazení času je zde téměř zcela potlačena, aby mohly vyniknout jiné přednosti hodinek. Těmito přednostmi jsou zajímavý design, konstrukce strojku a tourbillon. Žádné hodinky s tourbillonem nejsou nudné. Co se týče samotného účelu těchto hodinek, je to podle mě především investice. Ptáte se jaká investice? Cena je lehce přes šest miliónů, konkrétně 6240000 CZK. Málokterý majitel je bude pravděpodobně nosit. Je to tak trochu škoda, jsou opravdu krásné.

రచయిత టెక్స్ట్: Thaddeus టాడ్ షై

రచయిత ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు Jeweller Dušák, ఆధారాలు కోసం Penshop.cz.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ధన్యవాదాలు!