స్విస్ బ్రాండ్ Ulysse నార్డిన్ je slavná, o tom není žádných pochyb. Jedině ona získala přes 4300 ocenění a také 18 zlatých medailí za své hodinky. Je tak výjimečná, že záznamy o ní můžeme najít i v Guinessově knize rekordů pod položkou “Hodinky roku” a to u let 2000, 2002, 2003, 2004. To je impozantní, nemyslíte? కూడా వాచ్, o kterých je dnešní recenze, jsou impozantní. Obsahují “královskou komplikaci”, totiž věčný kalendář (శాశ్వతమైన), také big date a GMT, to vše ve zlatém pouzdře.

సంవత్సరము, pouzdro hodinek je z 18 karátového růžového zlata. Jeho průměr bez korunky je 44 మిల్లీమీటర్ల, s korunkou 48, ఎత్తు 14,8 mm ఒక “గట్టిగా లాగు కు గుంజుకొను” 52 mm. Rozměry jsou nepřehlédnutelné, ale ještě nositelné. Zpracování je, ఎలా else, než perfektní v každém detailu, hodinky jsou vyleštěné do zrcadlového lesku. Vypadá to skvěle, jen se to trochu složitěji fotografuje. Vodotěsnost pouzdra je celých 100 నీటి కాలమ్ మీటర్ల, takže kontaktu s vodou se tyto hodinky opravdu nebojí.

Zlatá korunka s vloženým plastickým logem typické kotvy je šroubovací do pouzdra. Hodinky se s ní kompletně nastavují, včetně věčného kalendáře. Na pouzdře najdeme ještě dvě keramická tlačítka s označením “-” ఒక “+”. Těmi snadno nastavíte hodinovou ručku a to jak dopředu, tak i zpět, podle aktuální časové zóny.

Sklíčko je samozřejmě ze syntetického korundu (నీలం రంగు రత్నం) s antireflexní vrstvou, jeho průměr je 35 మిల్లీమీటర్ల. Obklopuje ho keramická luneta modré barvy s plastickou škálou GMT – 24 గంటల. Indexy i symboly noci a dne jsou zlacené. Lesklá keramika je prakticky nepoškrábatelná, stopy nošení na ní nikdy neuvidíte.

Výrazný číselník je stříbrný, jeho provedení je úžasné. Svislé plastické ženevské pruhy (కోటేస్ డి జేనీవ్) uprostřed překrývá výrazné modré “T”. Také v tomto prvku vidíte stylizovanou býčí hlavu? Číselník doplňují plastické hodinové indexy “12” ఒక “6” a dvojitý subčíselník mimostředné vteřinové ručky. Dvojitá datová apertura má přišroubovaný výrazný plastický rámeček. Datové kotouče jsou modré s výrazným bílým tiskem. O čitelnost se nemusíte vůbec strachovat. Po obvodu na kroužku najdeme minutové indexy a kulaté plastické a dokonce luminiscenční hodinové indexy. Částečná skeletonizace číselníku, kdy jsou odhaleny kalendářové kotouče, mi připadá jako důkaz hravosti designérů UN. Snad tím připomínají, že i luxusní hodinky nemusí být strnulé a nudné. Modřené šroubky, které spojují jednotlivé prvky číselníku, potvrzují perfektní vzhled v každém detailu. To je právě to, co odlišuje luxusní hodinky od těch jen příliš drahých – detaily.

Ve spodní části číselníku najdeme kompletní věčný kalendář – వారంలో రోజు, měsíc a rok hezky pohromadě. Nastavení kalendáře je zajištěno až do roku 2100, pak budou hodinky potřebovat drobný zásah hodinářů značky UN. Také věříte tomu, že značka bude existovat?

Ručky jsou ze stejného materiálu jako číselník, jsou matné stříbrné. Jsou skeletonizované, takže nebudou bránit pohledu na ostatní prvky. I ony nesou částečnou luminiscenční výplň. Bílou dvojitou vteřinovou ručku doplňuje bílá GMT ručka s modrou šipkou na konci. GMT ručka v tomto případě zobrazuje čas v domácí časové zóně.

V hodinkách je manufakturní in-house kalibr s označením UN-32. Je to mechanický strojek s automatickým nátahem – rezervu chodu má 48 గంటల. Přesnost certifikovanou C.O.S.C. zajišťuje i 34 బేరింగ్ కెంపులు. ఫ్రీక్వెన్సీ setrvačky ఉంది 4 Hz (28.800 A / h). Zajímavá je historie vývoje tohoto kalibru, prapůvod má v kalibru Lemania číslo 1340 సంవత్సరము 1973, కానీ నేను నమ్మకం, že původní konstruktéři by ho už asi nepoznali. Obsahuje více než 200 భాగాలు, z původního Lemania kalibru jich je jen 52. 28 z nich dokonce pochází z dílny Ebel, která v tradici Lemania pokračuje, 24 je nakupováno u jiných dodavatelů. Ostatní součástky jsou 100% z dílen UN. Provedení a zdobení kalibru není co vytknout, je dokonalý. I plasticky gravírovaný rotor z 22 karátového bílého zlata s vloženým plastickým modrým logem značky.

Dýnko je zlaté stejně jako pouzdro. Jsou na něm gravírované jen údaje, které se vztahují ke značce a k tomuto modelu, průhled v něm je safírový. Dýnko je do pouzdra přišroubováno šesti drobnými šroubky.

Tyto hodinky se opravdu nebojí vody. A to ani jejich pásek, je z přírodní modré gumy, široký je 24,5 హౌసింగ్ కోసం mm, బకాల్ తో 20 mm. Spona je keramická překlápěcí s pojistkou a má krásně provedené logo značky. Váha hodinek odpovídá použitým materiálům, hodinky váží 174 గ్రాములు.

Tak jak se vám líbí tento skvost? Ať už si je koupíte pro potěšení pro své zápěstí – a můžete si být jistí, že je vaši obchodní partneři nepřehlédnou – nebo jen jako dobrou investici do trezoru, jistě nebudete zklamáni. సూచన సంఖ్య 326-00-3 a cena… cena je opravdu neuvěřitelná, tyto hodinky stojí jen 1.250.600 CZK (57.400 USD). Pokud by pro vás bylo zlato-modré provedení příliš pestré, hodinky se vyrábějí i v černo-bílé variantě s pouzdrem z platiny. Jsou o trochu dražší, ale zas takový rozdíl v ceně to není. Volba je jen na vás.

Podrobné recenze podobně výjimečných hodinek značky Ulysse నార్డిన్ కనుగొను ఇక్కడ.

రచయిత textu మరియు ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు Jeweller Dušák, ఆధారాలు కోసం Penshop.cz.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ధన్యవాదాలు!