Poté, co jsem se podrobněji seznámila s několika dnes už ikonickými modely hodinek značky Audemars Piguet z řady Royal Oak Offshore, jsem se na tuto značku trochu více soustředila. A mile mne překvapil nový model této řady – Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph 44 mm. Co je na těchto hodinkách tak výjimečného? Pojďme se na ně krátce spolu podívat.

ఆధారము: Audemars Piguet

Keramické pouzdro měří v průměru 44 మిల్లీమీటర్ల, రేఖాచిత్రం 14,45 mm, pro tuto řadu je typická osmihranná lunetata je také keramická, přišroubována je 8 titanovými šroubky. Jak už popisoval శూన్యము, hlavičky šroubků jsou na lunetě pěkně srovnané. Keramická je také korunka a tlačítka chronografu.

Velkou výhodou keramiky je její odolnost a tvrdost. S tím je ale spojená náročnost výrobyu hodinkového pouzdra vyžaduje i 12 గంటల, vyrobit keramickou lunetu trvá 8 గంటల. Nejinak tomu bylo i u těchto hodinek.

Nepoškrábatelným safírovým sklíčkem krytý číselník je zdobenýMéga Tapisserie” – to jsou ony plastické čtverečky. Vnitřní luneta nese tachymetrickou stupnici, kterou u chronografů můžeme běžně najít, považuji ji za bonus. అయినప్పటికీ, přiznávám, já jsem ji zatím nikdy nevyužila. Zanořené subčíselníky mají zdobení guilloché, bílý tisk, a ty patřící ke chronografu červenou ručku. Hluboko zanořená kulatá datová apertura je stejná jako u karbonového modelu, o kterém jsme psali ఇక్కడ. Luminiscenční barvou jsou zvýrazněné hodinové indexy a minutová s hodinovou ručkou. Centrální vteřinová ručka chronografu má červený jehlovitý konec. Číselník působí barevně velmi vyváženě, červená není natolik výrazná, aby rušila, a přitom jsou ukazatele dostatečně čitelné. Oceňuji tento designérský počin velkou jedničkou.

ఆధారము: Audemars Piguet

Typickým přišroubovaným titanovým dýnkem se safírovým průhledem můžete podívat na mechanický manufakturní strojek AP 3126/3840 స్వయంచాలక విండింగ్ తో.

ఆధారము: Audemars Piguet

Kalibr vypadá krásně, elegantně, మీరు చెప్పండి? parametry? మైక్రోస్కోపు 29,92 mm (13¼ pařížských linek), ఎత్తు 7,16 mm, ఉంటుంది 365 భాగాలు. ఉంది 59 బేరింగ్ కెంపులు, ఫ్రీక్వెన్సీ setrvačky 3 Hz (21 600 గంటకు డోలనాలను) ఒక 55 hodin rezervy nátahu. Nechybí zdobení perličkováním, ložiska antracitového skeletonizovaného rotoru jsou z keramiky. Samozřejmostí je ochrana proti magnetismu.

ఆధారము: Audemars Piguet

K ruce vám je připne gumový řemen s titanovou jazýčkovou sponou. Můžete se s ním potápět až do 100 మీటర్ల.

Pokud vás nadchnul spíše keramický model než ten z karbonu, hledejte pod referenčním číslem 26402CE.OO.A002CA.01. A připravte si nemalou částku – 40 000 USD.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

ఫోటో సోర్స్: Audemars Piguet