Dnešní hodinky TAG హ్యూయర్ existují zatím v jen konceptu. వ్యక్తిగతంగా, నేను అనుకుంటున్నాను, že je to velká škoda, protože si své zákazníky určitě najdou. Pojďme si je krátce přiblížit.

ఆధారము: TAG హ్యూయర్

Koncept vychází z nedávno (SIHH 2013) představených hodinek Carrera Jack Heuer Chronograph 1887, designéři se inspirovali špičkovými materiály používanými ve Formuli 1 a vznikly hodinky TAG Heuer Carrera Carbon 1887. Díky použitému karbonu váží samotné pouzdro pouhých 19 గ్రాములు! K váze celých hodinek samozřejmě musíte přidat hmotnost kalibru a řemenu, ale i tak se jedná o velmi lehké hodinky – మాత్రమే ఉంటుంది 76,9 గ్రాములు.

ఆధారము: TAG హ్యూయర్

Karbon se používá v automobilovém a leteckém průmyslu, ale dobývá také stále více pole výroby hodinek – ať už jako materiál na pouzdra, lunety nebo řemeny. Předurčuje ho k tomu nízká váha, odolnost a také nádherná struktura průřezu karbonových vláken.

Rozměry pouzdra jsou stejné jako u Carrera Jack Heuer Chronograph 1887 – 45 వ్యాసం mm. Design asymetrického pouzdra založený na TAG Heuer Carrera Microgrider byl v roce 2012 oceněný jako “Swiss Watch of the Year” a vyhrál prestižní hodinářskou cenu Aiguille d’Or.

Nápadná je koncepce “Bullhead”, tedy umístění korunky i tlačítek místo na obvyklé pravé straně pouzdra na jeho vrchol. I to připomíná hostorii chronografů pro sportovní využití. Toto řešení bylo v 70. letech vidět na mnoha modelech různých značek. I když o praktičnosti můžeme pochybovat, je to rozhodně zajímavým designérským prvkem.

I číselník se velmi podobá výchozímu modelu, je ale celý v černém. Kovové leštěné zkosené ručky, kovové leštěné vroubení zanořených subčíselníků, plastické indexy chronografu, to vše jasně vystupuje z číselníku. Černou barvu narušuje pouze červená na konci vteřinové ručky chronografu a na koncích obou čítačů. Nechybí tachymetrická škála a hranatá datová apertura s vkusným černým datovým věncem a bílým tiskem na pozici 6.

ఆధారము: TAG హ్యూయర్

Použitý in-house kalibr కాల్. 1887 je také stejný jako u Jack Heuer chronografů. Jeho krásné zdobení si můžete prohlédnout na fotografii. Technické parametry: 39 బేరింగ్ కెంపులు, ఫ్రీక్వెన్సీ setrvačky 4 Hz (28.800 గంటకు డోలనాలను), ఉంటుంది 320 భాగాలు, rezerva chodu maximálně 50 గంటల. Mezi jeho funkce patří hodiny, నిమిషాల, centrální ručka chronografu, datum na pozici 6, mimostředná vteřinovka na pozici 9, స్థానం వద్ద నిమిషాల కౌంటర్ 12, స్థానం వద్ద గంట కౌంటర్ 6. Strojek má více než 50% součástek vyrobených ve Švýcarsku, splňuje tedy podmínky pro označení “స్విస్ మేడ్”.

ఆధారము: TAG హ్యూయర్

Tato žhavá novinka z dílen TAG Heuer zatím nemá stanovenou cenu, ale předpokládá se mezi 12.000 ఒక 14.000 CHF. Jestli je to málo, nebo hodně, posuďte sami.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

ఫోటో సోర్స్: TAG హ్యూయర్

Pokud se vám tato aktualita líbila, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ధన్యవాదాలు!