Jistě i vy máte rádi krásné hodinky, proto jsme všichni na těchto stránkách. Rád bych vám dnes ukázal jedny, které mi opravdu vyrazily dech. Tyhle hodinky prostě mají všechno! Krásný nadčasový design, dokonalý mechanický strojek, ušlechtilé materiály – opravdu nevím, వారు విమర్శించడానికి. Jsou to ఓదార్పు & నాడాలు, రిబ్బనులు వంటివి అమ్మేవాడు Clifton 1830. S touto značkou se u nás setkáváte poprvé, ale určitě ne naposledy.

Tyto hodinky s mechanickým strojkem s ručním nátahem jsou z modelové řady Clifton. Tu doplňuje ještě dvojice hodinek s pouzdrem 41 mm a s kalibry s automatickým nátahem (ref. 10052 ఒక 10053). Všechny přitom zachovávají společné rysy značky i konkrétní řady. Vždy se jedná nejen o hodinky, ale současně o ušlechtilý mužský šperk. Nezastírají svoji inspiraci historickými modely značky, ale interpretují ji v současném moderním pojetí.

కేస్ వ్యాసం 42 milimetrů je vyrobeno z 18karátového červeného zlata. Má zajímavé členité tvary, určitě není nudné. A tvary pouzdra velmi dobře doplňuje i konečná povrchová úprava v kombinaci lesklých ploch a ploch se saténovým kartáčováním. V pouzdře je zasazeno samozřejmě safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. To je krásně klenuté, stejně jako bývalo klenuté plastové z akrylátu na historickém vzoru (“Chevée”).

Pouzdro má i krásný profil, tvar nožek je dokonalý. Tloušťka pouzdra je pouhých 8,8 mm. Vodotěsnost je pro tento typ hodinek nadprůměrná, ఉంది 50 నీటి కాలమ్ మీటర్ల, takže v běžném provozu se vodě vyhýbat nemusíte. Snad jen kvůli černému koženému řemínku – ten je z kůže louisianského aligátora se zlatou čtvercovou signovanou jazýčkovou sponou a zajímavě navazuje na tvary pouzdra.

Bílý nebo snad spíš stříbrný číselník souzní se stylem hodinek. Je vlastně poměrně jednoduchý, ale ani zde nehledejme nudu. Plastické indexy jsou také z červeného zlata, tištěná minutová škála po obvodu i značka jsou vytištěny černě. Spodní části dominuje mírně zapuštěný subčíselník mimostředné vteřinové ručky s jemnou giloší a výrazným černým křížem. Vteřinová ručka má krásnou modrou barvu a je poměrně subtilní. Hodinová a minutová ručka mají jednoduchý zahrocený tvar a jsou také zlaté.

Pravým skvostem je i mechanický kalibr (La Joux-Perret 7381), který můžeme pozorovat pod safírovým průhledem ve zlatém dýnku hodinek. Pro značku Baume & Mercier je speciálně upravený v manufaktuře v La Joux-Perret. దీని వ్యాసం ఉంటుంది 30,4 mm, tloušťka pouhých 2,7 mm. కలిగి 21 బేరింగ్ కెంపులు. Výjimečný je z mnoha různých hledisek, ale určitě i vás zaujme rezerva nátahu, která je celých 90 గంటల, to je zajištěno dvěma pérovníky. Frekvence setrvačky jsou 3 Hz (21.600 A / h). Kalibr je i dokonale zdobený, na můstcích ženevskými pruhy (కోటేస్ డి జేనీవ్) a zlaceným gravírováním, základní deska je perličkovaná, šrouby jsou modřené. Potěšte se sami pohledem na fotografii. Výjimečná bude i jeho přesnost, kalibr je laděn a adjustován v pěti polohách.

Tyto hodinky jsou vpravdě nadčasovým šperkem, vhodným pro nejrůznější příležitosti. Jsou důstojným pokračovatelem řady krásných hodinek, které pod touto značkou vznikají už od roku 1830. Jejich cena je sice asi trochu vysoká, ale domnívám se, že plně odpovídá tomu, co získáte. Za zlatý model (M0A10060) dáte 6.300 USD. Podobné modely z modelové řady Clifton s modifikovanými ETA kalibry s automatickým nátahem a v ocelovém pouzdře mají černý nebo stříbrný číselník, jsou levnější, stojí pouhých 2.700 USD.

రచయిత textu: 🙂 kibi

ఫోటో సోర్స్: www.baume-et-mercier.com