O hodinkách IWC s úžasným strojkem, který navrhl sám Kurt Klaus, už jsem psala nedávno.

Znáte velkého hodináře IWC pana Kurta Klause? Nyní je mu 78 అనుమతి ఇచ్చు (fotografie je z roku 2007). Vyřešil problém se zobrazením věčného kalendáře do roku 2500 s použitím jediné korunky. Je autorem strojku s věčným kalendářem, který ve svých hodinkách používá IWC. Je o něm známo, že je velmi milý, příjemný a rád sběratelům odpoví na jakoukoli zvídavou otázku. IWC se mu za jeho dlouholeté úsilí odměnilo limitovanou edicí hodinek Da Vinci, sám má na fotografii na ruce kus 1/50.

ఆధారము: http://watchinghorology.blogspot.com

చూడండి Da Vinci Perpetual Calendar Edition Kurt Klaus si dnes představíme.

Hranaté zaoblené pouzdro je vyrobené z nerezové oceli a má rozměry 43,1 x 51 మిల్లీమీటర్ల. ఎత్తు కొలుస్తారు 12,5 milimetru. Povrchová úprava lunety je leštěním, zbytek pouzdra je místy na hranách leštěný a jinak kartáčovaný. Šroubovací korunka má tvar komolého kužele a nese logo IWC. Tlačítka chronografu jsou místy leštěná a kartáčovaná. Výrobce stanovil odolnost vůči vodě na maximálně 30 మీటర్ల. Umýt ruce si s nimi tedy můžete, zvládly by i drobný déšť, ale do vody si vezměte raději odolnější hodinky.

Bílý číselník je zdobený guilloché, nese plastické zlaté indexy, zlaté jsou také všechny použité ručky. యొక్క స్థానం 12 najdeme ukazatel měsíční fáze a čítač minut chronografu. యొక్క స్థానం 3 je to ukazatel datumu. యొక్క స్థానం 6 jsou ukazatele měsíce a čítač hodin chronografu. యొక్క స్థానం 7:30 se nachází apertura s čtyřmístným ukazatelem roku. మరియు స్థానం 9 je ukazatel dne v týdnu a vteřinová ručka. Centrální ručka patří k chronografu. Představte si, že chronograf se ovládá dvěma tlačítky a zbytek včetně věčného kalendáře pouze korunkou! Vděčit můžeme právě Kurtovi Klausovi. Jeho připomínku najdeme na pozici 4:30. Číselník kryje safírové vypouklé sklíčko s oboustranným antireflexem.

Zkosené dýnko je na bocích leštěné, na ploše kartáčované. Dominuje mu gravírovaná podobizna Kurta Klause, název International Watch Co., pořadové číslo kusu limitované edice a název Edition Kurt Klaus. Dýnko je přišroubované 8 మరలు.

Mechanický strojek s automatickým nátahem je inhouse, jmenuje se 79261, a jak už jsem se zmínila, jeho autorem je Kurt Klaus. A přidám několik technických detailů. Strojek je postaven na základě Valjoux 7750, ఉంది 39 రాళ్ళు, మైక్రోస్కోపు 30 మిల్లీమీటర్ల, రిజర్వ్ అప్ తనిఖీ గీయండి 44 గంటల, ఫ్రీక్వెన్సీ 28.800 půlkmitů గంటకు (4 Hz). Mezi jeho funkce patří vteřiny, నిమిషాల, గడియారం, věčný kalendář a chronograf. Věčný kalendář je unikátní hodinářskou komplikací, které bere v úvahu všechny složitosti přestupného roku, kdy se měsíc únor prodlužuje o jeden den. Tyto hodinky budou ukazovat aktuální datum až do 31. డిసెంబర్ 2299, poté budou vaši dědicové muset zajít k hodináři a nechat si vyměnit přiložené kluzné ložisko s čísly 22, 23 ఒక 24, pro roky 2200 ఉన్నప్పుడు 2499.

ఆధారము: iwc.com

K ruce je důstojně připoutá černý řemen z aligátora s překlápěcí sponou, která je zdobená logem IWC.

నేను, že hodinky vzdávající hold vynikajícímu hodináři Kurtu Klausovi se velice povedly. Jsou mohutné, nabité komplikacemi. Podle mne se hodí na ruku výjimečného muže, který dobře ví, co chce a umí ocenit kvalitu. Že to jste právě vy? Tak to abyste pro ně vyrazili. Pan Lain z JHB Antique vám je rád prodá.

రచయిత్రి టెక్స్ట్: చమురు

రచయిత ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు JHB Antique.

ఆధారాలు అద్దెకు ధన్యవాదాలు PenShop.cz.