Proč hodinky do hor? Well, nejen do hor. V těchto hodinkách si totiž nesete, kromě časových funkcí, i příruční meteorologickou stanici a výškoměr. A to vše v odolném balení.

Plastikové pouzdro (s kovovými prvky) కొలిచే 51 x 49 x 16 mm má rozměry “ఉన్నప్పుడు తక్”. Nápadná je na němbradavicebarometrického senzoru na levé straně. Minerální sklíčko je trochu zapuštěné pod plastovou lunetu a tím částečně chráněné. K ovládání hodinek slouží celkem šest (!) tlačítek. Jsou lehounké, మాత్రమే ఉంటుంది 60,5 గ్రాములు.

Dýnko je plechové a částečně ještě kryté po obvodu plastem.

Použitý plastový řemínek je příjemně tuhý s dvojitou jazýčkovou sponou.

Použitý modul 3148 umí obvyklé časové funkce – ప్రదర్శించబడే సమయం, data, 5x budíky (jeden opakovaný), టైమర్, స్టాప్వాచ్ 24 గంటల, zobrazení druhé časové zóny (29 zón, 33 měst).

A to není všechno, hodinky umí také ukázat okolní teplotu. U této funkce bych se zastavil, slyšel jsem zkušenosti mnoha uživatelů, že je nutné hodinky na čtvrt hodiny sundat z ruky, aby se jejich teplota vyrovnala s teplotou okolí, pak ukážou teplotu celkem přesně.

Už jsem zmínil barometrický senzorhodinky umí měřit atmosférický tlak a zobrazovat i graf vývoje tlaku nebo tendence – šikovné, pokud nechcete, aby vás zastihla v horách bouřka nepřipravené. Jen odbočímhodinky Suunto umí navíc i zapípatbouřkový poplach”, to je ještě šikovnější!

A s atmosférickým tlakem souvisí i funkce měření nadmořské výšky a zaznamenání výstupů nebo sestupů. Asi to není tak přesné, jako GPSka, ale může se to hodit. A hodinky, కోర్సు యొక్క, můžete nakalibrovat podle přesnějších přístrojů.

Odolnost hodinek Casio z řady G-Shock byla již mnohokrát ověřena, hodinky se testují na nejrůznější průšvihové situace – కదలిక, pády, zima, odolnost vůči elektrickému proudu a magnetismu. A samozřejmostí je vodotěsnost 20 ATM.

A zapomenout bych neměl také na skvělé podsvícení displejů, zapnout ho můžete jak tlačítkem, tak (volitelně) automaticky při otočení ruky k obličeji.

Ještě doplním, že využívání funkcí a podsvícení se nemusíte bát z hlediska výměny časté výměny baterie, hodinky se dobíjejí slunečním světlem. A také mají celosvětové (multiband 6) rádiové seřizování času. Prostě odolné bezúdržbové hodinky s mnoha funkceminěco jako švýcarský armádní nůž, prostě se vám hodí, když je potřebujete.

రచయిత textu మరియు ఫోటోలు: 🙂 kibi

Manuál.

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

A pokud vám radost udělá videorecenze (anglicky), tady je:

http://www.youtube.com/watch?v=bPoROLRAuy8