Expozici značky Officine Panerai jsme skoukli minule, dnes bych vám chtěl ukázat pár hodinek z historické i nové produkce firmy గిరార్డ్-Perregaux.

తొలి గడియారాల, které mne zaujaly, byly Girard-Perregaux Le Pine Watek 1890kapesní hodinky se dvěma číselníky! Na přední straně je číselník se zobrazením hodin – నిమిషాల – సెకన్లు, číselník na straně dýnka zobrazuje plný kalendář. Strojek je mechanický s ručním nátahem (G-P), pouzdro je ze žlutého zlata, మైక్రోస్కోపు 50 mm.

Girard-Perregaux Mondeo VV.TC Perpetual Calendar 2008 z kolekce Haute Horlogerie zastupují novější produkci firmy. Krásné hodinky s věčným kalendářem, ukazatelem času ve 24 časových zónách a indikací měsíční fáze. To vše ukazuje kalibr GP033Q0 – స్వయంచాలక విండింగ్ తో యాంత్రిక. Pouzdro mají hodinky z 18 karátového růžového zlata o průměru 41 mm a se safírovým sklíčkem.

గిరార్డ్-Perregaux 1966 Full Calendar z roku 2008 zobrazují plný kalendář (నెలలు, తేదీ, వారంలో రోజు), měsíční fázi a samozřejmě čas. V pouzdře z růžového 18 karátového zlata o průměru 40 mm (a se safírovým sklíčkem) je uložen kalibr GP033M0 – స్వయంచాలక విండింగ్ తో యాంత్రిక. Krása!

A při nedávném focení v butiku Girard-Perregaux na Staroměstském náměstí v Praze jsme si znovu ověřili, že tato firma umí dělat hodinky i dnes. Třeba by vás zajímaly recenze a fotografie dámských G-P Cat’s Eye? Nebo G-P Laureato EVO3?

రచయిత textu మరియు ఫోటోలు: 🙂 kibi

Album fotografií z výstavy.