Limitovaná EDICE, to je vždycky vzácnost. Člověk si může být jistý, že ty samé hodinky nebude každý den potkávat na ulici. A co teprve limitka 1/1!

Výrobců limitovaných edicí je mnoho, já bych dnes chtěla představit výrobce, který se specializuje na hodinky a nože vyrobené z damašku. A takových moc není.

Hodinky papi #19

Hodinky papi #19

Ondřej Berkus značí některé své hodinky logem పాపి. 24letý mladý muž se výrobě nožů věnuje sedmým rokemvyrobil jich kolem 230, hodinky dělá druhý rokz jeho rukou jich zatím vyšlo 21. Ačkoli to někomu může připadat krátce, některé z jeho vydařených kousků objely svět na různých výstavách a jedna souprava nože s hodinkami Columbus vyhrála na podzim 2010 Coup de Coeur d’Argent na výstavě v Gembloux. Má tedy velmi dobře našlápnuto a jsem si jistá, že o něm ještě hodně uslyšíme!

Hodinky Ondřeje Berkuse

Hodinky papi #19

#19 GMT ఉన్నారు limitkou 1/1 a byly ve výrobě skoro 10 నెలల. Aby ne, vykovat pouzdro, అడుగులు, sponu a korunky z damasteelu nějakou dobu trvá. Práce musí být precizní. గడియారంపై అంకెలు వేసి ఉండే ఫలకము, rotor a kroužek na dýnku jsou z krásného modřeného damašku.

Dýnko

Dýnko

Pouzdro měří 44 mm వస్త్రం korunky, 50 mm s korunkou. Žádní drobečkové, to se musí říct. Na výšku má 14 mm. Použijete řemen o šířce 23 mm. Tyhle konkrétně oblékají krokodýla šitého Mistrem Šímou.

V pouzdře je usazen švýcarský strojek ETA 2893-2 – రెండవ సమయ క్షేత్రాన్ని (GMT), dater, హ్యాకింగ్. A výměna rotoru nátahu za damaškový je krásným doplňkem.

Detail číselníu

Detail číselníku

A luminiscence, včetně loga, je příjemnou třešničkou na dortu.

Krása!

Krása!

Měla jsem už před časem možnost držet v rukou několikery damaškové hodinky od Mistra Papiho. Na těhle je znát výrazný růst kvality Mistrovy práce. Jsou prostě… krásné. Jedinečné, zkrátka hodinky, které si stejně jako já zamilujete na první pohled.

Jsou podobné ušlechtilému koni, kterého se však nebojíte nasedlat na běžnou denní projížďku. Hodí se k obleku, kostýmku, బరువు, మందం కలిగిన నూలు వస్త్రంతో కూడిన పాంటు, kraťasůma klidně i k hedvábné noční košilce. Nebudete chtít je sundat z ruky. Stejně jako já.

papi a ovoce

papi a ovoce

Tak držím palce a těším se na další kousky!

రచయిత: చమురు

రచయిత ఫోటో: 🙂 kibi

Album s velkými fotografiemi.