Před časem jsem psal o hodinkách Christopher Ward C5 Battle of Britain Automatic. A menší ale velmi aktivní anglický výrobce క్రిస్టోఫర్ వార్డ్ je otcem i těchto hodinek. Rád bych vám je krátce představil.

Určením jsou tyto C5 “దుస్తులు బట్టలు”. U těchto hodinek nepředpokládáte využití na vysokohorských tůrách nebo hluboko pod hladinou moře. To ostatně zažijí jen málokteré hodinky. Ale úkolem těchto C5 je důstojně a decentně reprezentovat svého majitele. మరియు నేను అనుకుంటున్నాను, že se jim to daří dobře.

Ocelové pouzdro o průměru 38 mm a celkové výšce 10,8 mm je pozlacené. A mohu říct, že kvalitně. Tento konkrétní kus už zažil pár náročných situací a na hodinkách to nijak vidět není.

Odolné safírové sklíčko s antireflexem kryje černý dvoudílný – dvouvrstvý číselník s jemným zdobením – guilloche. Číselník nese plastické hodinové indexy ve formě čárek a zlatě tištěné logo výrobce. Je na něm i označení “sviss made”, సంవత్సరము, tyto hodinky splňují podmínky pro toto označení “vyrobeno ve Švýcarsku”. A příjemně ho doplňuje i kulaté datumové okénko se zlatým orámováním.

Ručky jsou rovné, přímé, pozlacené a leštěné. Odečet času je na nich současně decentní, jednoduchý a intuitivní. Luminiscenci na nich nehledejte, to ale opravdu nevadí.

Pozlacené je i dýnko s průhledem na strojek. K pouzdru dýnko upevňuje sedm pozlacených šroubků. Kalibr v hodinkách je mechanický – švýcarská ETA 2824-2. Zdobený je ženevskými pruhy, perličkováním a na rotoru najdeme gravírované a zlacené logo výrobce. A co mám opravdu rád, to jsou modřené šroubky. V téhle cenové kategorii opravdu nevídaná pečlivost, kterou výrobce strojku věnoval!

ఉద్యమం ఉంది 25 రాళ్ళు, మాన్యువల్ విండింగ్, హ్యాకింగ్ సెకండ్ హ్యాండ్, zobrazení data a rezervu nátahu 38 గంటల. Volitelně může v hodinkách být i švýcarský strojek Sellita SW200-1 s obdobnými parametry.

Na hodinkách je černý kožený řemínek se zlacenou překlápěcí sponou. Volitelně za příplatek může být i z opravdového krokodýla. Řemínek odpovídá rozměrům a určení hodinek, v nožkách má 18 mm.

Co ještě o těchto hodinkách napsat? Občas u nějakých hodinek je mi trochu líto, že v obleku chodím málokdy, a že nemám trochu slabší zápěstí – třeba u právě těchto C5.

A co se týká odolnosti, tenhle konkrétní kousek má za sebou poměrně vážný pád, ale potřeboval jen drobnou opravu natahovací osičky, hodinky totiž spadly na korunku. Toť vše, jinak pád absolvovaly bez ztráty kytičky.

Znovu vám hodinky značky Christopher Ward mohu jen doporučit. V současné nabídce teď jsou C5 Malvern jen s bílým číselníkem, ale i ty jsou moc pěkné. A za velmi přívětivou cenu.

రచయిత textu మరియు ఫోటోలు: 🙂 kibi

Za zapůjčení děkujeme Gottliebovi!

ఫోటో ఆల్బమ్.