Měl jsem to štěstí, že jsem si mohl prohlédnout a vyfotografovat tyto hodinky. O radost bych se s vámi chtěl podělit…

Hodinky jsou součástí nabídky v aukci, jejíž výtěžek půjde na dobročinné účely. Aukce se koná na závěr hodinářské výstavy “600 let orloje”. A dle mého názoru by jejich cena mohla jít vysoko.

గడియారాలు… neskutečně krásné a dokonalé. Zlaté pouzdro a tah (18 k žluté zlato) mají precizní povrchovou úpravu leštěním a jemným kartáčováním. Pouzdro má oválný tvar o rozměrech 27×32 mm. Ten tvar je mimo módní trendy, mimo módní výstřelky, je dokonalý v každé proporci.

Číselník je temně modrý, lehce kartáčovaný. Je jednoduchý a přitom má hloubku. Ručky i indexy jsou zlaté a mají hůlkovitý tvar.

Dýnko je ploché a upraveno je kartáčováním. A korunka je označena tradičním logem výrobce.

V hodinkách tiká mechanický strojek – inhouse Calibre 215 s mechanickým nátahem. Hodinář při ručním skládání použil 130 součástek a tloušťka tohoto strojku je pouhých 2,55 mm!

Co říct na závěr? Nechodím moc v obleku na společenské akce typu “ples v opeře” a asi prvně v životě mi to začíná být líto. Kdybych měl příležitost nosit tyto hodinky, využil bych jitakhle jsem je jen s povzdechem vrátil.

Ale při zpracování fotografií jsem si připomněl pocit, který jsem měl při jejich fotografování. A ten stál za to. Gratuluji budoucímu majiteli, bude mít takovou krásu a ještě může mít radost, že přispěl na dobrou věc.

రచయిత: textu i fotografie 🙂 kibi

Album se zbytkem fotografií.