Dnešní aktualita není tak úplně novinka, je to vlastně “வெறும்” barevná varianta hodinek, které jsme už představili v samostatné recenzi. Tehdy to byly hodinky Ulysse Nardin Freak Diavolo, dnes to jsou Ulysse Nardin Freak Cruiser Avantgarde.

Oblé pouzdro tohoto úžasného kusu švýcarského umu je z 18 காரட் இளஞ்சிவப்பு தங்கம் (ale může být i bílé zlato), vyleštěného do vysokého lesku, விட்டம் உள்ளது 45 மிமீ. Luneta má podobu vlny, upomínající na dávnou historii firmypředního tvůrce chronografů pro námořníky. Na bocích pouzdra najdeme hned dva štítky, na jednom (u indexu 9) je pořadové číslo hodinek, ten druhý (நிலை 6) nese gravírovaný typ hodinek a zároveň funguje jako zarážka proti nechtěnému pohybu lunety. Mimochodem ani tyhle hodinky nemají korunku: na seřízení času slouží horní obousměrně otočná luneta a na natahování spodní luneta (vlastně část dýnka), ta je otočná jednosměrně.

சபையர் sklíčko na hodinkách má průměr 31 mm a samozřejmostí je antireflexní úprava. Černý matný číselník nese bílé číselné indexy. Ručky hodinek také asociují námořní minulost, hroty totiž připomínají kotvy – மணி, dolní, černá a minutová horní, růžovo-zlatá. Kromě těchto dvou barev číselníkem prokmite ještě fialová a zelenádvě ozubená kolečka, která jsou krásně barevná. Naspodu, நிலைகள் இடையே 2 எப்போது 6, je přišroubovaný štítek se značkou, vyvedenou v bílé barvě, který se schovává pod soustrojím ruček. Jednou z dominant číselníku je pak நீர்ச்சுழல்.

Hodinky pohání in-house kalibr ஒரு 205 கள் 19 கற்கள், komplikací Carrousel-Tourbillontedy tourbillon jinak, než ho známe. Celý tento zázrak techniky je totiž volně plovoucív návaznosti na zobrazení času. Celý pohyb vykoná tourbillon jednou za minutu. அதிர்வெண் setrvačky உள்ளது 4 ஹெர்ட்ஸ் (28.800 kmitů/h) a rezerva nátahu neskutečných 7 நாட்கள். Zajímavým technickým detailem je také křemíkový vlásek setrvačky a část krokového mechanizmu, s tímto neobvyklým materiálem se snad budeme setkávat stále častěji. Není ho totiž možné zmagnetizovat a pro svůj pohyb nepotřebuje žádné mazání.

Dýnko hodinek opět připomíná námořní minulost firmy a to nejen kotvou v logu firmy, ale také pozadím z černých plastických vlnek. V dýnku je průhled, který sice není příliš veliký, ale při natahování hodinek se otáčí a nabízí tedy průhled po celém obvodu hodinek. Po obvodu dýnka, na dolní lunetě, najdeme něco málo informací: hrdé označení swiss made, výrobní číslo a šipku směru natahování hodinek. Informace, kterou na hodinkách nenajdete, நான் watertightness. Možná je to záměrněhodinky totiž vodotěsné nejsou vůbec, takže pryč od vody!

Hnědý řemínek z aligátoří kůže zajímavým způsobem kontrastuje se zlatým pouzdrem a celkově tak doplňuje pocit luxusu a jedinečnosti těchto hodinek. Protože tyhle hodinky jsou opravdu luxusní, futuristické, originální a revoluční a netradiční zároveň. Zároveň naplňují to nejlepší z odkazu švýcarské hodinařiny té nejvyšší úrovně.

A zajímá vás cena těchto hodinek? Vážně? Je to okolo $95.000 அமெரிக்க டாலர்.

ஆசிரியர் உரை: Limi

புகைப்பட ஆதாரம்: www.ulysse-nardin.com

நீ கடிகாரங்கள் விரும்பினால், எங்களுக்கு கொடுக்க மறக்க வேண்டாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். இது எங்களுக்கு மிகவும் மதிப்புமிக்க கருத்துக்களை கொடுக்கிறது, நன்றி.