Dnes vám – snad opožděně – představím limitní edici (வெறும் 99 துண்டுகள்) značky Perrelet. Edice je věnována čínskému Roku černého hada, tomu odpovídá i její provedení. Pojďme se na tyto hodinky krátce podívat.

Hodinky svým provedením nevybočují příliš z řady Turbin. Podrobnou recenzi modro-žlutého potápěčského modelu Turbin A1066/3 jsme vám nabídli nedávno. A tak se podíváme jen na drobné rozdíly ve specifikaci.

Nerezové pouzdro o průměru 44 mm na sobě nese černou odolnou vrstvu (DLC), hodinky díky tomu působí temným až zamračeným dojmem. Tloušťka pouzdra je ještě snesitelná, இது 13 மிமீ. ஸ்லைடு ஆகிறது safírové கள் antireflexní vrstvou, safírové sklíčko najdeme rovněž i v průhledu dýnka. Odolnost tohoto modelu proti vodě je pouze 5 ஏடிஎம், což trochu zamrzí.

Hlavním znakem těchto hodinek je samozřejmě číselník, ve kterém najdeme volně se otáčející kolo, které má připomínat turbínu proudových motorů. Kolo je டைட்டானியம் a při pohybu ruky střídavě odkrývá a zase schovává pohled na hada, který je pod ním na číselníku ručně namalován na perleťovém pozadí. Pod pohybem rotoru turbíny, která nijak nesouvisí s kalibrem a otáčí se jen gravitací, snad může vypadat, že na vás had dokonce šibalsky mrká svým rubínovým okem (rubín 0,025 (வைரம் முதலிய விலை உயர்ந்த கற்களின்) எடை அலகு). Musím ale mít výhrady k ručkám, jejich šedo-černé provedení není moc čitelné, நான். Výraznější barva (co třeba rudá?) by čitelnosti ruček jistě prospěla.

V hodinkách je mechanický kalibr s automatickým nátahem P-331. Označuje se jako in-house. Je to tak a současně tak úplně není – základem pro tento strojek je kalibr ETA 2892. Kalibr byl v dílnách Perrelet kompletně přepracován a také dozdoben. Najdeme tu 25 தாங்கி பாறைகள், அதிர்வெண் setrvačky உள்ளது 4 ஹெர்ட்ஸ் (28800ஒரு / h), rezerva nátahu jen okolo 40 மணி. Majitele jistě potěší průhled v dýnku, byla by škoda přijít o pohled na kalibr, který je dokonale zdobený. Přidám alespoň fotografii P-331, jak jsem tento kalibr viděl já.

Hodinky se dodávají s černým koženým řemenem z kůže aligátora a s překlápěcí sponou, i ta je černá (DLC).

நீங்கள் பார்க்கும் எடுத்து இருந்தால்,, நீங்கள் பெற முயற்சி செய்யலாம், referenční číslo mají A8001/1. Osobně ale velmi pochybuji, že se vám to podaří. A je to škoda, protože hadi (jistě i ti v hodinkách) mají svému majiteli přinést štěstí a odvrátit každé nebezpečí!

ஆசிரியர் உரை: 🙂 kibi

புகைப்பட ஆதாரம்: perrelet.com a 🙂 kibi

நீங்கள் கடிகாரங்கள் பிடித்திருக்கிறது என்றால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். நன்றி!