Letos značka சிக்கோ slaví 100. výročí a k této příležitosti vydala několik nových limitovaných edicí hodinek Grand Seiko 44GS. Jsou vyrobené jako pocta původnímu modelu Grand Seiko 44GS, který byl uveden na trh v roce 1967, 7 let po prvních Grand Seiko. Prvotní 44GS nastavily standard pro Grand Seiko, jako první z kolekce ztělesnily kultovní charakteristiky Grand Seiko a staly se tak ikonou precizních luxusních hodinek. Styl Grand Seiko odráží decentní smysl pro krásu světla, jemné gradace nekonečného počtu odstínů mezi světlem a tmou. Zdá se, že je pouzdro jednoduché s přímými liniemi a rovnými plochami, ale ve skutečnosti je navrženo tak, aby vznikla široká škála odstínů protkaných paprsky světla a škály stínů. V produkci přehledných, klidných, zdrženlivých, mechanicky čistých a přesných hodinek Grand Seiko značka pokračuje a dnes vás mohu seznámit se zmíněnou limitovanou edicí 44GS. Pojďme si ukázat výjimečné plody japonského estetického umění.

நிழற்பட கருவி
கேனான் EOS 5 நா மார்க் II
தூரம்
100மிமீ
துவாரம்
f/10
வெளிக்காட்டுதல்
1/100கள்
ஐஎஸ்ஓ
400

Kořeny značky சிக்கோ sahají až do roku 1881, kdy si Kintarō Hattori v japonském Tokyu otevřel klenotnictví a hodinářství. அந்த 11 let později, இல் 1892, začal Hattori s výrobou hodin pod značkou Seikosha, což v překladu znamená přibližně “Dům vynikajícího zpracování”. Podle oficiálních pramenů značky je “சிக்கோ” japonský výraz pro “vynikající”, “நிமிடங்கள்” அல்லது “úspěch”. První hodinky Seiko přišly na svět v roce 1924. První Grand Seiko, vyráběné v japonském Naganu, začala značka prodávat v roce 1960. இல் 1969 představila první továrně vyráběné quartzové hodinky Seiko Astron, které v době svého vzniku stály přibližně totéž, co středně velké auto. இல் 1985 se spojila značka Seiko a Orient Watches, po rekonstrukci, vzniku dceřiných společností a několika změnách názvu se v roce 2007 firma přejmenovala na konečné Seiko Holdings Corporation a pod tímto jménem produkuje náramkové hodinky, கடிகாரம், stopwatch, tiskárny, நகைகளை, முதலியன. Unikátnost náramkových hodinek spočívá ve výrobě – kompletně celé včetně strojků, mazacích olejů, baterií a luminiscenční barvy se vyrábí v japonských továrnách Seiko, jsou tedy zcela in-house.

புதிய Grand Seiko GS44 přichází ve čtyřech variantách materiálu pouzdra – எஃகு, bílé zlato, růžové zlato a žluté zlato. Typické úhly a hrany pouzdra zůstaly zachovány, stejně jako dokonale ostré hrany ruček a hodinové indexy. Ani velikost pouzdra se nezměnila – v průměru 37,9 மில்லிமீட்டர்களில், ஓவியம் 11,5 மில்லிமீட்டர்களில்.

Jedinými rozdíly jsou použité zlato a kalibr. Původní 44GS poháněl in-house strojek 4420B s frekvencí setrvačky 18.000 ஒரு / h, limitovaná série je osazená in-house strojkem s ručním nátahem 9S64, který byl představen v roce 2011, tiká frekvencí 28.800 ஒரு / h, má rezervu chodu úctyhodných 72 மணி, 24 தாங்கி பாறைகள், jeho přesnost je vyladěna v šesti polohách. Safírové sklíčko nese vnitřní antireflex. கடிகார எதிர்ப்பு 30 நீர் நிரலின் மீட்டர், mají odolnost vůči magnetickému poli 4.800 ஒரு / மீ. K ruce je připne řemen z krokodýla se sponou z kovu, z kterého je vyrobené pouzdro.

Pevné šroubovací dýnko nese emblém Grand Seiko, stejně jako originální model.

Varianta z nerezové oceli (referenční číslo SBGW047) zcela odpovídá původním 44GS a bude jich vyrobeno 700 துண்டுகள். Doporučená cena pro Evropu je 5.700 யூரோ.

Exkluzívní verze z 18 karátového bílého zlata stojí 20.000 யூரோ (SBGW043), model z 18 karátového žlutého zlata (SBGW044) pořídíte za 19.000 EUR a hodinky z 18 காரட் இளஞ்சிவப்பு தங்கம் (SBGW046) mají také cenovku 19.000 யூரோ. Jedinečná limitovaná edice čítá 70 kusů od každého typu zlata.

Grand Seiko se za svou historii staly symbolem přesnosti a preciznosti. Na zápěstí jsou nepřehlédnutelné a přitahují pozornost okolí. Kterou variantu jste si vybrali? Já bych volila ocelovou, určitě by mi slušely.

ஆசிரியர் உரை: எண்ணெய்

புகைப்பட ஆதாரம்: சிக்கோ

நீங்கள் புதுமை பிடித்திருக்கிறது என்றால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். இது எங்களுக்கு மதிப்புமிக்க கருத்துக்களை கொடுக்கிறது, நன்றி!