Vzpomínáte na nedávnou ஆய்வு கடிகாரங்கள் Alpina Adventure Extreme Diver? Nejspíš ano, jak by taky ne, jsou to překrásné potápěčské hodinky. V dnešní aktualitě se budu věnovat novému modelu Alpina Extreme Diver 300 Orange, který je velmi podobný.

Oranžová barva k potápění prostě patří. Už před desetiletími prokázali vývojáři značky Doxa, že je to barva, která si svoji barevnost uchovává ze všech barev nejdéle i hluboko pod hladinou. A navíc hodinky s touto barvou na číselníku nebo alespoň s doplňky jsou hezké. I proto ji můžeme najít také u tohoto modelu – na lunetě a na plongeur minutové ručce. Určení těchto hodinek může být vzhledem k நீர் இறுக்கம் 300 metrů vodního sloupce i pro profesionální potápěče, kteří tak díky zřetelné oranžové mají výborný přehled o čase stráveném pod vodou.

V této řadě se vlastně jedná o dvoje nové hodinky – jedny jsou “pro něj” a druhý model spíš “pro ni”. Sdílejí mnoho shodných důležitých vlastností, které vám představím níže.

Pouzdro s typickým potápěčským vzhledem je vyrobené z nerezové oceli. Jednostranně otočná luneta je leštěná, černěná PVD, a má nápadnou oranžovou luminiscenční stupnici 0 எப்போது 60, kde se střídavě s číslicemi nachází ocelové terčíky. Překvapilo mě, že také nesvětélkují. Signovaná korunka s gumovým kroužkem je šroubovací do pouzdra, அத்துடன் கிரீடம். Na černém číselníku dominují indexy a hodinová ručka, jsou pokryté luminiscenční barvou. Ve tmě svítí i oranžově orámovaná minutová ručka s luminiscenční výplní. Jehlovitá vteřinová ručka je bíle lakovaná a na konci má výrazný oranžový trojúhelník, logo Alpina. Pozici 3 zabírá velká “třídenní” dater. Safírové sklíčko má antireflexní vrstvu. Hodinky mají odolnost 300 நீர் நிரலின் மீட்டர்.

Alpina Extreme Diver 300 Orange Automatic நான் 44 mm velká varianta a patří na mužské zápěstí. Na číselníku najdete připomínku typu nátahu kalibru (AL-525). Průhledem v šroubovacím dýnku je vidět na mechanický strojek s automatickým nátahem, அதிர்வெண் setrvačky 4 ஹெர்ட்ஸ், 26 rubíny a rezervou chodu 38 மணி. Jsou na prodej s překlápěcí sponou s bezpečnostní pojistkou na nerezovém tahu (காப்பு), gumovém náramku nebo na milánském tahu (மெஷ்). Hodinky jsou dodávány ve speciálním dárkovém balení, unikátně tvarovaným jako potápěčská láhev a obsahuje navíc nylonový NATO strap.

Menší verze Alpina Extreme Diver 300 Midsize சராசரி அளவிடப்படுகிறது 38 மிமீ. Na jejím číselníku chybí zmínka o automatickém nátahu strojku – obsahuje totiž quartzový kalibr (AL-240). இது ஒரு உள்ளது 1 ložiskový rubín a životnost baterie cca 45 மாதங்கள். Šroubovací ocelové dýnko je zdobené rytinami s potápěčskou tématikou. K ruce je připne gumový signovaný náramek nebo nerezový tah.

Jsem ráda, že hodinářské firmy myslí i na dámskou část rodiny potápěčů. Možná bych měla drobnou připomínku k použitému kalibru v dámské variantě – chápu, že quartz je velmi přesný a bezúdržbový, ale mechanický strojek má své kouzlo. Obzvláště, pokud se na něj můžete dívat průhledem v dýnku a strojek je zajímavě zdobený. Ale tím mé výtky končí. Oba modely se moc povedly, luminiscenční oranžová je v kombinaci s matnou černou intenzívně vyzývavá a nepřehlédnutelná. Za mne palec nahoru!

ஆசிரியர் உரை: எண்ணெய்

புகைப்பட ஆதாரம்: Alpina

நீங்கள் புதுமை பிடித்திருக்கிறது என்றால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். இது எங்களுக்கு மிகவும் மதிப்புமிக்க கருத்துக்களை கொடுக்கிறது, நன்றி.