Dnešní recenzované hodinky jsou dalšími ze série hodinek Ulysse Nardin vystavených na přelomu roku v Klenotnictví Dušák. O podobných již psal ஒன்றும் இன்மை, Ulysse Nardin Sonata Cathedral Dual Time jsou však v některých detailech natolik odlišné, že jim věnuji samostatnou recenzi.

Pouzdro je vyrobené z 18 காரத் வெள்ளை தங்கம், விட்டம் உள்ளது 42 மிமீ துணி korunky, 50,2 மி கள் korunkou, பரிமானம் “லக் என்ற லக்” நான் 50 மிமீ. Na výšku hodinky měří 13,5 மிமீ. முடி பளபளப்பான, což zlatu velmi sluší.

Oblá lesklá luneta nese na pozici 6 sériové číslo hodinek. Pravou korunku s modrou vložkou zdobí logo Ulysse Nardinkotva s písmeny UN. Obě korunky jsou chráněné výstupky pouzdra, jsou šroubovací do pouzdra, mají výrazné zoubkování, takže se s nimi hodinky velmi dobře ovládají. நிலை 4 ஒரு 8 najdeme tlačítka, kterými se ovládá časová zóna, stlačením přeskočí vždy o hodinu. Pravé tlačítko posunuje časovou zónu o hodinu zpět, tlačítko vlevo o hodinu dopředu. Tlačítko na levé korunce ovládá zapínání alarmu (ON/OFF). Podrobný popis nastavení hodinek naleznete இங்கே.

Ploché safírové sklíčko měří v průměru 33 mm a je ošetřené antireflexní vrstvou. Asi již nemusím zmiňovat, že díky této vrstvičce oxidů kovů si můžete číselník prohlížet i za jasného světla a z různých úhlů bez zbytečných odlesků.

Stříbro-šedý číselník je zdobený ženevskými pruhy (Côtes டி ஜெனீவே). நிலை 1:30 se nachází subčíselník alarmu, ručky ukazují, v kolik vám mechanický gong připomene schůzku či důležitý hovor. நிலை 4 najdeme komplikaci Big Date (tedy zobrazení data neobvykle velkým způsobem) s bílými kotouči a černým tiskem. K pozici 6 se váže ukazatel dual-time, ručka ukazuje čas v druhé časové zóně (nebo v zóně domácí). நிலை 9 najdeme přepínání alarmu. Budík zvoní jednou za 24 மணி. நிலை 10:30 je dána ukazateli odpočítávání, kolik času zbývá do buzení budíkem. Velmi zajímavá komplikace! Pokud se zadíváte na fotografii, கண்டறிய, že alarm připomene vstávání v 4:04, zbývá tedy přes 9 மணி. Časová zóna ukazuje, že je chvíli před osmou ranní. Na šedém podkladu jsou bílým tiskem vyvedené název hodinek, značka a logo Ulysse Nardin. Vnitřní luneta nese plastické hodinové indexy s tečkami zvýrazněnými luminiscenční barvou. Okénko s můstkem na pozici 7:30 vede k mechanickému alarmu a budík je tak lépe slyšet.

Modřené ručky příjemně ladí s číselníkem. Skeletonizovaná hodinová a minutová mají na konci luminiscenční výplň. Výrazná žlutá ručka ukazuje zapnutí/vypnutí budíčku.

Nádherně zdobený in-house kalibr ஒரு-67 vymyslel a vyvinul Pierre Gygax společně s Lucasem Humairem. Jeho technické parametry jsou: 109 செயற்கை rubies தாங்கி, அதிர்வெண் setrvačky 4 ஹெர்ட்ஸ் (28800 ஒரு மணி நேரத்திற்கு ஏற்றத்தாழ்வுகளை), rezerva chodu přibližně 44 மணி. Strojek se natahuje buď automatickým pohybem zdobeného rotoru, nebo ručně pravou korunkou. Pokud jí otočíte ve směru hodinových ruček v první poloze přibližně 60 முறை, hodinky budou natažené pro dalších 44 மணி.

Průhled v dýnku je také safírový s antireflexem, úzké přišroubované leštěné dýnko nese na okraji název hodinek, பிராண்ட், údaj o vodotěsnosti a referenční číslo. Ploché dýnko sedí perfektně na ruce, sama jsem si to mohla ověřit.

Černý řemen z kůže aligátora měří u pouzdra 21 mm a ke sponě se zužuje na 18,5 மிமீ. Spona je také vyrobená z 18 karátového bílého zlata a je překlápěcí. Samozřejmě nechybí logo Ulysse Nardin. கூட பெல்ட் மற்றும் கொக்கி வாட்ச் எடையுள்ளதாக உடன் 158 கிராம். Jestli je to málo nebo hodně? நான், že je to pro běžné denní nošení tak akorát, hodinky na ruce ucítíte, ale rozhodně nebudete zápěstí posilovat jako s činkou.

Pokud máte rádi hodinky s budíčkem, nechcete se spoléhat na digitálky a přitom chcete působit elegantním dojmem, pak jsou tyto Ulysse Nardin to pravé pro vás. Pravdou je, že cena 1 354 600 CZK možná odradí část zájemců, ale pokud do nich investujete, என்று, že časem budou rozhodně nabývat na hodnotě. Trochu avantgardní a přitom luxusní hodinky ozdobí vaše zápěstí při důležitém jednání s obchodními partnery, můžete si je vzít třeba i na ples do Opery. V trezoru by totiž byly velice smutné, jsou to hodinky, které zkrátka patří na zápěstí bohatého muže.

Recenze luxusních a drahých hodinek vám budeme přinášet i nadále a plánujeme také věnovat se rozdílům mezi hodinkami luxusními a hodinkami, které jsou jen předražené. நான், že to bude zajímavé téma, tím spíš, že se to týká i produkce z České republiky.

ஆசிரியர் உரை: எண்ணெய்

ஆசிரியர் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

ஆல்பம் அனைத்து புகைப்படங்கள்.

கடன் நன்றி Jeweller Dušák, முட்டுகள் க்கான Penshop.cz.

நீங்கள் ஆய்வு பிடித்திருக்கிறது என்றால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். இது எங்களுக்கு மதிப்புமிக்க கருத்துக்களை கொடுக்கிறது, நன்றி!