Na konci loňského roku a na začátku roku letošního měla široká veřejnost mimořádnou příležitost prohlédnout si luxusní hodinky Ulysse Nardin. Ani naše redakce neodolala a navštívili jsme v centru Prahy špičkové klenotnictví Dušák, abychom vám mohli přinést fotografie a podrobný popis několika výjimečných hodinek.

Dnes si přiblížíme unikátní práci hodinářů švýcarské manufaktury s názvem Ulysse Nardin Moonstruck. Jedná se o limitovanou edici jen 500 துண்டுகள், vystavený exemplář měl pořadové číslo 243.

Sedmnáct let po dokončení historické astronomické “Trilogie Time” (hodinky UN Astrolabium Galileo Galilei, UN Planetarium Copernicus a UN Tellurium) manufaktura Ulysse Nardin vyvinula další revoluční astronomické hodinky s výrazným podpisem Ludwiga Oechslina. Koncepce hodinek je zaměřena na systém Slunce-Země-Měsíc a soustředí se na vědecky přesné zobrazení fáze Měsíce a globální vliv lunární a solární gravitace, která má za následek příliv a odliv na Zemi.

Kulaté vysoce leštěné pouzdro hodinek je vyrobené z červeného zlata o ryzosti 18 காரட்கள். Má rozměry 44,5 மிமீ துணி korunky, s korunkou a tlačítky 51,5 மிமீ, “லக் என்ற லக்” 55 உயரம் மிமீ மற்றும் 16,8 மிமீ. Díky přišroubovanému dýnku a šroubovací korunce je odolné vůči vodě do 100 மீட்டர். Stěžejky jsou šroubovací, takže si můžete jednoduše nechat vyměnit řemen – ovšem za originální k těmto hodinkám, protože má výřezy zapadající do nožek.

Jednostranně otočná luneta je vyrobená z keramiky a nese zlaté indexy, ukazatele kalendáře. Aktuální datum pak ukazuje modrá ručka s luminiscenční šipkou.

Zlatá korunka s černým středem je šroubovací do pouzdra a je signovaná vlisovaným logem UN s typickou námořní kotvou. Je chráněná oblými výstupky pouzdra a má zajímavý tvar.

Obě tlačítka jsou také z červeného zlata. Slouží k rychlému nastavení příslušné časové zóny, stlačením + (o hodinu vpřed) அல்லது – (o hodinu vzad). Mezi tlačítky najdeme přišroubovaný štítek s číslem hodinek – v tomto případě 243.

Kulaté safírové sklíčko měří v průměru 36,5 mm a má oboustranný antireflex. Na sklíčku jsou nanesené zlaté paprsky pro lepší orientaci v čase – referenční linky pro GMT.

Na perleťovém číselníku se nacházejí dva nápadné disky. Ručně malovaný s pohledem na Zemi od severního pólu v kombinaci se spodním zlatem rámovaným okénkem ukazují aktuální fázi Měsíce ve vztahu ke každému místu na Zemi. Údaj je tak přesný, že k chybě dojde jednou za 100 000 நாம். Měsíční cyklus je dlouhý 29,53124 dne, takže Ulysse Nardin vybavila hodinky převodovým systémem a je třeba ukazatel měsíční fáze seřídit pouze jednou za přibližně 120 நாம். Disky dále znázorňují zdánlivý pohyb Slunce po celém světě, což zobrazuje spodní disk, který rotuje jednou za 24 மணி. Ukazuje také druhou časovou zónu (நன்றி).

UN Moonstruck také zobrazují globální dynamiku přílivu, který je závislý na gravitačních účincích Měsíce a Slunce. Tyto mechanické hodinky ilustrují současný stav přílivu a trend ve vztahu ke konkrétnímu pobřeží a moři.

Hodinky jsou také praktickým společníkem na cesty. Jsou vybavené ukazatelem kalendáře a pomocí bočních tlačítek (நிலை 9 ஒரு 11) rychle nastavíte hodinovou ručku dopředu a dozadu na požadované časové pásmo.

Zlaté skeletonové ručky mají na konci luminiscenční barvu, která umožňuje dobrou orientaci v čase i při sníženém osvětlení.

Popis hodinek si můžete prohlédnout na fotografii.

மூல: Ulysse Nardin

உள்ளக KALIBR UN-106, koncipovaný, vyvinutý a vyrobený v Ulysse Nardin, se pyšní certifikací C.O.S.C. Má rezervu chodu maximálně 50 மணி, oboustranný nátah zlatým zdobeným rotorem a součástky z vysoce kvalitního křemíku (vlásek a escapement, které díky tomu nevyžadují mazivo). Strojek je také zdobený ženevskými pruhy. Mezi jeho funkce patří zobrazení hodin, நிமிடங்கள், தரவு, நன்றி, měsíční fáze, přílivu a odlivu, relativní pozice Země vůči Slunci.

Zkosené leštěné přišroubované dýnko nese informace o hodinkách, plochým safírovým průhledem s antireflexem se můžete kochat pohledem na zdobený kalibr. Gravírovaný rotor automatického nátahu z 22karátového bílého zlata za to určitě stojí.

Překlápěcí zlatá signovaná spona spojuje tmavě modrý řemen z krokodýlí kůže. வீட்டு நடவடிக்கைகள் 26 மிமீ, buckles உடன் 18 மிமீ.

Ulysse Nardin Moonstruck jsou výjimečné revoluční hodinky, které patří do pomyslné rodiny astronomických hodinek. Pokud vás zajímá, jaká je aktuální pozice Země vůči Měsíci a Slunci, jaký je kde příliv a odliv a často cestujete, pak jsou ty pravé pro vás. Hodinky se vyrábí v limitované edici 500 kusů s pouzdrem a sponou z červeného zlata a 500 kusů s pouzdrem a sponou z platiny. Tomu také odpovídá cenav případě těchto zlatých (குறிப்பு 1062-113) činí 2 210 000 CZK. Tahle limitní edice se asi na ruce moc neohřeje a bude sloužit spíše jako velmi dobrá investice. என்றாலும், யாருக்கு தெரியும்?

ஆசிரியர் உரை: எண்ணெய்

ஆசிரியர் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

ஆல்பம் அனைத்து புகைப்படங்கள்.

Za laskavé zapůjčení děkujeme Jeweller Dušák, முட்டுகள் க்கான PenShop.cz.

நீங்கள் ஆய்வு பிடித்திருக்கிறது என்றால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். நன்றி!