Motiv třech můstků nesoucí strojek s tourbillonem se u luxusních hodinek கிரார்ட்-Perregaux opakuje poměrně často. Aby ne, dává na odiv dokonalou práci hodinářů a poskytuje slastný pohled nejen pro hodinkového nadšence. A přitom už je to 152 நாம், co hodinář Constant Girard-Perregaux toto uložení hodinového strojku sestrojil. Firma si uložení nechala patentovat ve Spojených státech a v roce 1889 obdržela zlatou medaili na Světové výstavě (Universal Exhibition) v Paříži právě za komplikaci tourbillon se třemi zlatými můstky.

Jak jste se už u nás mohli dočíst, existují Girard-Perregaux s třemi zlatými můstky a tourbillonem v hranatém pouzdře விண்டேஜ் 1945 என்ற žlutého zlata a z růžového zlata, dnes vám ukážu tuto komplikaci v pouzdře kulatém.

Ručně vyrobené pouzdro z růžového zlata měří v průměru 41 மில்லிமீட்டர்களில், ஓவியம் 11,1 milimetru. Úhledně se tedy dokážou skrýt pod manžetu košile. Na druhou stranu, kdo by je chtěl schovávat, takové hodinky touží po tom být viděny a obdivovány. Do lunety osázené diamanty je zasazeno klenuté nepoškrábatelné safírové sklíčko s vrstvou antireflexu. Nepřehlédnutelnou dominantou platinového číselníku jsou tři ručně leštěné zlaté můstky nesoucí mechanický in-house strojek GP9600-18, který má automatický nátah, அதிர்வெண் 3 ஹெர்ட்ஸ் (21.600 půlkmitů மணி), இருப்பு சரிபார்த்து வரைந்து 48 hodin a jehož chod zajišťuje 31 தாங்கி பாறைகள். Tourbillon na pozici “6” se skládá ze 72 கணினி பாகங்கள், horní i dolní klec jsou ručně leštěné a rovnováhu zajišťují zlaté šrouby. Hodinová a minutová ručka jsou z růžového zlata, vteřinová uložená na kleci tourbillonu je modřená. Na lunetě a pouzdře je dohromady 88 diamantů bagetového řezu o celkové váze 11,7 (வைரம் முதலிய விலை உயர்ந்த கற்களின்) எடை அலகு. K zápěstí je připnete černým řemenem z aligátora s překlápěcí sponou ze zlata 5N18, která je posázená 18 diamanty o váze 0,2 (வைரம் முதலிய விலை உயர்ந்த கற்களின்) எடை அலகு. Hodinky se vyrábějí v limitované edici 18 துண்டுகள், každý kus je číslovaný gravírováním. Pokud máte dostatečně našetřeno, můžete si je objednat pod referenčním číslem 99193B52H001-BA6A.

மூல: கிரார்ட்-Perregaux

Jestliže je pro vás luneta s diamanty trochu moc nápadná, máte možnost sáhnout po podobných hodinkách. Tentokráte je pouzdro a luneta bez diamantů, rozměry ale mají stejné. I těmto dodává život mechanický strojek s automatickým nátahem GP9600-18 usazený na třech ručně leštěných zlatých můstcích. Tourbillon o průměru pouhých 12 milimetrů také sídlí na pozici “6”. K ruce je připnete černým řemenem z aligátora a zlatou sponou. I tyto se vyrábějí v limitované edici, tentokrát 50 துண்டுகள். Toužíte-li po dobré investici nebo luxusní ozdobě, pak je můžete objednat pod referenčním číslem 99193-52-001-BA6A.

மூல: கிரார்ட்-Perregaux

ஆசிரியை உரை: எண்ணெய்

ஆசிரியர் புகைப்படம்: Girard-Perregaux.ch