கைக்கடிகாரங்கள் பற்றி கிரார்ட்-Perregaux píšeme moc rádi, recenze a novinky v galerii si můžete prohlédnout இங்கே.

Tyto krásné bílé GP z kolekce Vintage 1945 jsme dostali do ruky při mimořádné příležitosti. Jako jediní jsme měli možnost nafotit hodinky கிரார்ட்-Perregaux, když byly představeny části české veřejnosti v pražském Mamaison Suite Hotel Pachtův Palác. A že se jednalo o opravdové skvosty, uvidíte brzy na našich stránkách.

Na stránkách Girard-Perregaux se tyto hodinky nacházejí pouze v černém provedení, tedy s černým číselníkem a černým řemenem. தனிப்பட்ட முறையில், நான் நினைக்கிறேன், že bílé jsou mnohem hezčí. Pouzdro je vyrobené z nerezové oceli a měří 34 x 23,3 மிமீ. O směřování mezi něžnější část populace svědčí luneta osázená drobnými diamanty, diamanty na pozicích indexů a ozdoba korunky – cabochon. V pouzdře je uložen inhouse strojek quartz GP13100, který se vyznačuje průměrem 20,8 மிமீ, அதிர்வெண் 32,768 Hz a 7 கற்கள், a jenž zaručuje přesnost a bezúdržbovost.

Při návrhu pouzdra se designéři Girard-Perregaux inspirovali obdobím mezi světovými válkami – Art Deco. Typické jsou pro něj jasné linie, vysoký lesk, čisté barvy. Styl Art Deco ovlivnil celou společnost a ačkoli byl zpočátku stylem luxusním a určeným pro bohaté lidi, brzy si našel cestu i mezi předměty běžné denní potřeby.

Pohled z ladných linií pouzdra s úpravou leštěním pomalu sklouzne na nožky, aby pokračoval po jakoby vrostlém řemenu až k jazýčkové sponě. Jsou jako ladná žena ležící na lehátku… நீங்கள் என்ன நினைக்கிறீர்கள்?

Číselník má jasnou strukturu nazývanou “sunrays” a je mírně vypouklý. Leštěná hodinová a minutová ručka jsou mírně skosené. Jak už jsem se zmínila, na některých pozicích indexy nahradily diamanty, což hodinkách dodává křehkost a luxus. நிலை 3 je zapuštěné datumové okénko, datum je ale dobře čitelné. Číselník chrání odolné safírové sklíčko.

Dýnko nemá průhled na strojek a k pouzdru je připevněno 4 திருகுகள். Je také plastické, takže na ruce skvěle sedí.

Řemen z aligátora má stejnou barvu jako číselník a dává tak hodinkám další rozměr – stávají se kromě časoměrného nástroje také luxusním šperkem.

Jsem potěšena, že jsme pro vás, naše čtenáře, mohli tyto krásné dámské Girard-Perregaux nafotit. Při pohledu na ně bych chtěla být tou krásnou dámou, která jednoho svátečního dne otevře malou černou etujia muž jejího srdce jí tento skvost připne na ruku.

Za možnost možnost fotografování děkujeme Ing. Kláře Votrubové a pražskému butiku கிரார்ட்-Perregaux!

ஆசிரியர்: எண்ணெய்

ஆசிரியர் புகைப்படம்: 🙂 kibi

ஆல்பம் அனைத்து புகைப்படங்கள்.