Co udělá firma, která je tak spjata s hodinkami pro letectví, že třeba má i třeba svou akrobatickou letku proudových letadel, když chce oslavit své 125. ஆண்டு நிறைவு நாள்? Oslaví to výjimečným provedením hodinek, které vyrábí už 57 நாம் (தொடங்கி 1952) – model Navitimer! Takhle asi nějak přemýšleli u firmy Breitling a hodinky (ஆண்டு 2009) se jim také moc povedly. Nedávno jsem měl možnost tuto limitovanou edici (125 ks z 18 karátového červeného zlata a 2009 ks ocelových) fotografovat. A rád se podělím.

K výběru modelu lze návrhářům a obchodníkům Breitling pogratulovat. Tento design je současně tradiční i aktuální a k firmě Breitling neodmyslitelně patří. Mluvíme o Breitlingu, takže počítejte s tím, že hodinky jsou poměrně velké, průměr pouzdra je 43 mm bez korunky a také neodmyslitelně poměrně lesklé, povrchová úprava pouzdra je špičkový lesk. Popisovat tvar pouzdra a lunety u Navitimerů je asi zbytečné a stejně jedna fotografie vypoví víc…

நீர்புகா வீடுகள் மட்டுமே 3 ஏடிஎம், deštík na ranveji jim asi vadit nebude, ale do hotelového bazénu bych je možná raději sundával.

Signovaná korunka není šroubovací, tlačítka mají krásný klasický tvar. Ovládací síly tlačítek jsou přiměřené a i jistota při ovládání korunkou ukazují na perfektně zvládnutou technologii výroby.

Číselník může mít barvu černou, bronzovou (எஃகு) nebo stříbrnou (zlaté pouzdro). Mně osobně v tomto případě černá připadá nejuniverzálnější a také na ní nejlépe vyniknou drobné plastické detaily, ať už je to zlaté பி, hranaté (baton) hodinové indexy, anebo potisk. Číselník nepůsobí přeplněným dojmem a je skvěle čitelný. Vlastně, ono to s tou černou není zas tak úplně pravda, oboustranný antireflexní potah safírového sklíčka s modrým nádechem mění barvu číselníku podle dopadajícího světla. Je to skvělá podívaná a věřím, že tyhle hodinky vás jen tak nudit nezačnou.

Na luminiscenci ruček nebo i indexů rovnou zapomeňte. Na čitelnost až do hlubokého šera, ba téměř do tmy to ale vliv nemá. Příčně oblé leštěné ručky si téměř vždy najdou nějaký zbytek světla, který se od ruček odrazí, a který vám napoví, இது என்ன நேரம்.

Také si myslíte, že vás klame zrak a že centrální vteřinová ručka chronografu je nějak zdvojená? Zrak vás neklame, je to opravdu tak, ale druhá ručka není vteřinová, ale minutová. Minutový čítač chronografu má opravdu centrální ručku. Odečítání stopovaných intervalů je díky tomu ještě přehlednější.

நிலை “9” pak je ještě hodinový sčítač (செய் 12 மணி) மற்றும் நிலை “3” vteřinová ručka se stálým pohybem.

Lehce zakřivené safírové sklíčko s oboustranným modrým antireflexem, už jsem o něm psal výše. Skvěle se vyrovnává s odlesky a výrazně zvyšuje čitelnost číselníku.

Oboustranně otočná luneta nenese obvyklé pravidelné intervaly výsečí, kterými můžete měřit délku svého ponoru nebo to, jak dlouho vaříte vajíčka. Ale nese na sobě velmi sofistikovaný nástroj pro výpočty, které by vás mohly při řízení letadla zajímat – převody kilometrů / mílí za hodinu, spotřeba paliva, snos bočním větrem… நன்றாக, v dnešní době GPS a několikanásobně jištěných počítačových systémů jde spíš o zbytečnost. Ale o krásnou zbytečnost!

Kalibr Breitling 26 má svůj základ ve švýcarském (koncern Swatch) kalibru ETA 2892-A2 s dopracovanou komplikací chronografu. Rezerva (வாகன) nátahu je 42 மணி. V těchto hodinkách má i COSC chronometrickou certifikaci přesného chodu. Přesnost Breitling udává do 0,25 நொடி. denně – zní to téměř nemožně, aby mechanický strojek měl přesnost neobvyklou i pro leckteré quartzové kalibry, přesto je to tak.

Ocelové šroubovací dýnko bez průhledu na strojek nese pár nezbytných nápisů, ale jinak nemá žádný výrazný vzor. Na ruce sedí skvěle a výška hodinek není nepříjemná.

எஃகு பதற்றம், na kterém se hodinky prodávají (“Air Racer”), byl vyvinut speciálně pro tuto limitní edici. Vzpomínám si, že někdy koncem sedmdesátých let byl tento tvar náramku tvořeného velkými oblými částmi s velkými dírami (pro větrání?) hitem a každý o módu dbalý playboy ho musel mít na ruce. Je to taková příjemná vzpomínka. ஆனால் அது மட்டுமே, கை செய்தபின் பொருந்துகிறது, hodinky se na něm dobře nosí. Pokud byste ho ale chtěli vyměnit za kožený řemen, அது எந்த பிரச்சனை, rozteč nožiček je standardních 22 மில்லிமீட்டர்களில்.

Technikům Breitlingu se podařilo vytvořit v každém směru výjimečné hodinky. A pokud jste kapitánem Jumbo Jetu a chcete, aby to bylo poznat, i když zrovna na sobě nemáte blankytnou uniformu, jsou tohle přesně hodinky pro vás. நன்றாக, třeba se tak jen chcete cítit a i v tom případě bych neváhal!

Ony krásné hodinky se zajímavým příběhem mohou pomoci bořit ledy při zahájení obchodních jednání a třeba také v baru, když nutně potřebujete oslovit tu zajímavou blondýnku… காட்சி? Pouhých $7.000,- za ocelovou verzi.

ஆசிரியர் textu மற்றும் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

ஆல்பம் அனைத்து புகைப்படங்கள்.