I vaše slečna nebo paní vašeho srdce si zaslouží pěkné hodinky. A proč ne třeba i na sport? A firma Rolex na to pamatuje. Tyto hodinky současně mají nadčasovou eleganci rolexek a současně i odolnost, se kterou se nemusíte bát je namočit třeba na jachtě anebo vystavit otřesům při parkuru?

Co vlastně znamená označení? சிப்பி (ústřice) odkazuje k tradici hodinek Rolex, označuje se tak pouzdro s patentovanými ochranami proti průniku vody. A perpetual v tomto případě není “věčný” நாள்காட்டி, hodinky nemají datumovku, u rolexek to znamená automatický kalibr se samonátahem, kdy rotor se otáčí “nekonečně” dokola. I toto řešení hodinkovému světu přinesla firma Rolex.

Zlaté pouzdro by v tomto případě mohlo být trochu zranitelné, ocelové nerezové rozhodně obstojí líp. Ptáte se na průměr? Je to 31 மிமீ. Pro křehkou ženskou ruku je to to pravé. Pouzdro má leštěné boky i lunetu, nožky jsou ze své přední (a zadní) strany kartáčované, skvěle tak navazují na ocelový tah. Vodotěsnost pouzdra je dostatečných 100 மீட்டர். A tloušťka pouzdra je příjemných 11 மில்லிமீட்டர்களில்.

Číselník je kartáčovaný s plastickými obdélníkovými indexy, které jsou uvnitř jemně růžové. Luminiscenční barva v nich ve tmě svítí nazelenale. Trojka, šestka a devítka jsou plastické číslice. A místo dvanáctky je aristokratická korunka. Pro rolexky obvyklé nápisy “Rolex Oyster Perpetual” ஒரு “Superlative Chronometer Officially Certified” nijak neruší a jen příjemně doplňují celkové rozvržení číselníku. Datumovku u tohoto modelu nehledejte. Číselník kryje rovné safírové sklíčko.

A pokud by vám nevyhovovala – třeba i někdy později – bílá barva číselníku, firma Rolex vám číselník vymění za jinou, třeba černou nebo pro jachtu asi ještě vhodnější modrou…

Ručky jsou, jak je u firmy Rolex zvykem, தங்கம், v tomto případě bílého. Konstruktéři tak účinně předcházejí oxidaci a postupnému ztrácení lesku, které u jiných materiálů nelze zaručit. Proporčně i precizností provedení jsou dokonalé. Hodinová a minutová nesou nenápadnou čárku bílé luminiscenční barvy, stejně jako indexy, s lehce nazelenalým svitem.

I dýnko je nerezové, kartáčované a s vnějším okrajem leštěným a jak je u rolexek zvykem, bez nápisů. Je šroubovací a tradiční “zoubky” pro otvírací nástroj jemně doplňují jeho zdobnost.

Pod dýnkem tiká inhouse mechanický kalibr s automatickým nátahem – ரோலக்ஸ் 3130. Stejný strojek najdeme třeba i v rolexkách Air King, Submariner No-Date nebo Explorer – தொடங்கி 2001. Rezerva nátahu je 42 மணி, 31 கற்கள், setrvačka je proti nárazům chráněna systémem Kif.

Proporčně vhodně veliká korunka je šroubovací do pouzdra a hrdě nese tradiční korunku.

Nerezový tah je perfektně zpracovaný. Nic jiného jsem ani nepředpokládal. Povrch má praktickou (a snadno obnovitelnou) úpravu kartáčováním. V tomto konkrétním případě by kombinace leštěných a kartáčovaných segmentů byla spíš na škodu. I spona je masívíní, žádná plechařina, a je signovaná korunkou. Sice nemá neoprénovou extenzi, pro potápění dam s dýchacím přístrojem to přece jen bude chtít jiné hodinky.

Nepochybuji o tom, že jste krásná dynamická a moderní dáma. S hodinkami Rolex na zápěstí si rozhodně ostudu neuděláte ani při sportu. காட்சி? Jen lehce pod 100 tisíc korun.

ஆசிரியர் textu மற்றும் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

Album fotografií hodinek.