Nevyhýbám se velkým hodinkám a tak jsem uvítal i fotografování těchto. A že jsou opravdu mohutné, pouzdro měří 54 மிமீ துணி korunky. Fakt.

Ale to není jediná věc, která tyto hodinky dělá zajímavými. Tento konkrétní kus měl totiž i velmi zajímavý “příběh”. Zajímá vás?

Tyto hodinky totiž měly zajímavého majitele – Davida Vršeckého, který s nimi na ruce projel svoji premiéru na závodě Dakar 2011, absolvoval s nimi i nouzové přistání v Rio de Janeiro – selhání pravého motoru Airbusu. Takže hodinky zažily svítání v poušti, chladné noci, cestování na druhý konec světa a zpět… A zdá se, že tohle všechno přežily celkem v pohodě.

Masívní pouzdro ocelové nerezové pouzdro je kartáčované, líbilo se mi hluboké gravírování s názvem značky na boku. Luneta zodolněná potahem PVD je jednostranně otočná, zdobená je pak šesti šroubky. Pouzdro zaručuje vodotěsnost 200 மீட்டர், nějakou tu vodu by tedy měly přežít.

Šroubovací korunka s logem a červeným proužkem a tlačítka chronografu s ochranou šroubováním dávají také tušit, že s vodou to hodinky myslí vážně.

Hodinky kryje minerální ploché sklíčko.

Co vidíme na číselníku? Kulaté plastické hodinové indexy s luminiscencí, červené tištěné minutové, plastické lesklé logo výrobce, tři subciferníky (běžná vteřinová ručka, minutový čítač do 30 minut a hodinový do 10 மணி) s lesklým orámováním a jednoduchou giloší. A také retrográdní ručku, která ukazuje den v týdnu. மற்றும் நிலை “6” pak Big Date. Připadalo mi, že hodinová a minutová ručka se v tom trochu ztrácejí. Ale vteřinovka chronografu v červené barvě s luminiscenční špičkou se neztratí. Když mluvím o luminiscenci, je nanesena na hodinové i minutové ručce a také na ručce ukazující den v týdnu a hodinových indexech.

A jaký že to mají strojek? V hodinkách čas odtikává quartzový kalibr ISA.

Strojek zespodu kryje nerezové šroubovací dýnko s velkým logem výrobce a nezbytnými popisy technických vlastností. Strojek jsem ani nemohl vyfotografovat, rozteč otvíracích otvorů pro šroubování je prostě mimo rozsah mého otvírače, tak je dýnko mohutné!

Tah z kartáčované nerezové oceli má šířku 26 மிமீ, zatím nejširší, co jsem viděl. I koncovky u pouzdra jsou vyrobeny z masivní oceli, střední část je potažena PVD. A u tohoto konkrétního kusu je na na tahu i gravírování s logem závodu Dakar 2011 a podpisem Davida Vršeckého. Spona je vcelku příjemná, s logem a pojistkou.

Viděl jsem fotografie těchto hodinek i v jiných barevných provedeních, potažené zlatem, s rudým nebo zeleným číselníkem, all black provedení… ale zdá se mi, že tato barevná varianta nejlépe splnuje zadánísportovní hodinky”.

Moje zkušenost s těmito hodinkami byla jen krátká, jen jsem je fotografoval pro aukci na dobročinné účely, ale zalibily se mi. A musím se ptát, proč jsem zatím značku Invicta opomíjel?

ஆசிரியர் textu மற்றும் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

Album fotografií hodinek.