நான் ஒத்துக்கொள்கிறேன், že hodinky nosím ráda, mám jich několik, a až do BaselWorldu jsem byla vcelku jasně přesvědčena, jak by měly měřiče času vypadat. Pak jsem se setkala s hodinkami firmy URWERK.

V části výstaviště jménem Palace se nacházel stánek URWERK. Velmi příjemná slečna Yacine Sar nás pozvala, zda bychom si nechtěli jejich mazlíčky vyfotografovat. Příjemně nás to překvapilo, protože to bylo v příkrém rozporu s odtažitým chováním velkých značek. A tak, kdo by odolal, என்று?

Yacine Sar

Měla jsem možnost jako jeden z prvních lidí na světě držet v rukou naprosté novinky Haute Horlogerie. A moc ráda bych Vám chtěla mé okouzlení hodinkami URWERK zprostředkovat.

První novinkou jsou UR-202S neboli The Hammerhead”. Vyrábějí se v nerezu a v PVD. “எஸ்” v označení hodinek naznačuje cosi neobvyklého. Je to “Stripe” – jen samotný náramek potřebuje 11 kroků k finalizaci. A z 22 dílů náramku je jich pouze 6 totožných. To vše umožnil URWERKu nový CNC stroj.

UR-202S "The Hammerhead"

A teď trošku technických údajůsnad se na mne pro to nebudete zlobitale nemohu odolat. Technické zpracování je totiž naprosto úžasné a jedinečné.

Kalibr je UR 7.03, தானியங்கி சுற்றுகளை கொண்ட, கள் 34 kameny a 28800 kmity/h. Čas ukazuje pomocí teleskopických minutových ruček pohybujících se středem každého ze třech obíhajících satelitů. Tyto ručky přesně přizpůsobují svou délku tak, aby následovaly tři vektory značení minut: 0-14, 15-44, 45 எப்போது 60. Rezerva nátahu je 39 மணி.

Patentovaný karusel je klíčovou komponentou revolvingové satelitní komplikace. Je zodpovědný za rotace hodin satelitů a integrální teleskopické minutové ručky. Tato rotující centrální část je výrobně nesmírně složitá kvůli extrémní přesnosti. Mnohé části karuselu je třeba opracovat s tolerancí jen 3 mikronů! Po opracování se kalibr ručně nastaví a následně se potáhne PE-CVD materiálem, čímž se dosáhne finální barvy a také dojde k redukci tření.

Transportersnesou minutové ručky a jejich vysoká přesnost se využívá k řízení proměnlivé délky minutové ručky. Každý jeden konectransporterusleduje dráhu vypočtenou z 380 referenčních bodů.

UR-202S "The Hammerhead"

Na ciferníku jsou zobrazeny fáze Měsíce a indikátor Den/Noc. Minutové a hodinové indexy jsou zvýrazněné Super-LumiNovou. Do vody bych je určitě nebrala, இல்லை 3 ஏடிஎம்.

Jednou z největších komplikací podle mne je páčka na spodku pouzdra. Jednoduchým posunutím se můžete rozhodnout, zda chcete ten den nosit hodinky s automatickým nebo s manuálním nátahem. Neuvěřitelné, nikde jinde jsem se s tím nesetkala.

UR-202S "The Hammerhead"

Pouzdro je velké 45.7 மிமீ x 43.5 மிமீ x 15 மிமீ.

Druhou špičkovou novinkou Haute Horlogerie jsou UR-110 அல்லது மேலும் “வெடிக்கப்பல்”. I tyto se vyrábějí v provedení nerez (316L) nebo AlTiN (známější jako PVD).

UR-110 "Torpedo"

A opět si neodpustím pár technických údajů.

Kalibr mají upravený ETA (UR 9.01), தானியங்கி சுற்றுகளை கொண்ட இயந்திர, கள் 46 கற்கள். Srdce jim bije frekvencí 28800 kmitů/h. Natahují se dvěma jednosměrnými nátahovými rotory ve tvaru turbín. Rozhodně je nepřehlédnete díky satelitní komplikaci s rotujícími hodino/minutovými moduly namontovanými na satelitní převodovky. Dalšími komplikacemi je ukazatel Den/Noc,Oil Change” (ukazuje servisní intervaly) a malá hodinová ručička.

UR-110 "Torpedo"

வீடமைப்பு má velikost 47 மிமீ x 51 மிமீ x 16 மிமீ, s dvěma pozicemi a integrovanou ochranou korunky. Rozhodně bych se s nimi nepouštěla do mytí nádobí, இல்லை 3 ஏடிஎம்.

Ani jedna z novinek tedy není žádný drobeček. Díky navržení ciferníku jsou však skvěle skladné a vejdou se klidně pod manžetu košile. A jakmile vykouknou, prozradí o svém nositeli, že rozhodne rád vyčnívá z řady a že má velký vkus.

Slečna Yacine byla tak laskavá, že nám k nafocení půjčila i své vlastní URWERK hodinky.

UR-103T "Mexican Fireleg"

இது UR-103T ve verzi Mexican Fireleg”. A proč písmeno “டி”? Jak už jsme zvyklí, označuje cosi neobvyklého. Zde je to odkaz na tarantuliMartin Frei při jejich designu vycházel z vzhledu jednoho z nejznámějších druhů pavouků.

UR-103T "Mexican Fireleg"

Přes safírové sklo se můžeme dívat, jak se tajemně vynořuje minutová ručka. Zakryta je minulost a budoucnost, známe pouze současnost. Ústředním motivem je zde čtyřramenný kříž. V zákulisí se otáčí satelitní moduly o 120° tak, aby se pouze vyměnila ručka s ukazatelem hodiny a posouvala se po minutovém číselníku. Každý ze čtyř modulů tak pracuje v 480° piruetě. Protože je každý modul 300x těžší, než běžná ručka, je tak na zpracování kladen obrovský nárok. Mistr hodinář Felix Baumgartner je špičkou ve svém oboru.

zdroj http://www.urwerk.com

Využít pro komplikace spodek pouzdranápad, se kterým přišla jako první firma URWERK. Najdeme zde காட்டி இருப்புக்கள் சரிபார்த்து வரைந்து (நான் 43 மணி), chronometr měřící vteřiny a minuty (maximálně 15 நிமிடங்கள்) ஒரு šroub na regulaci setrvačky. Přesným nastavením šroubu si své UR-103T přizpůsobíte svému životnímu stylu.

zdroj http://www.urwerk.com

Do URWERK hodinek jsem se zamilovala na první pohled. Jsou robustní a přitom jemné. Naprosto si je dovedu představit na vlastní ruce, k džínám i ke kostýmku. Dala bych přednost PVD, ale to je asi tak veškerý výběr, kterého jsem momentálně schopná. Vím jen, že na kasičku si napíšu “URWERK”…

Za technickou spolupráci moc děkuji Honzovi Lidmaňskému.

ஆசிரியர்: எண்ணெய்

ஆசிரியர் புகைப்படம்: 🙂 kibi

ஒரு www.urwerk.com

Album s fotografiemi ve větším rozlišení.