Možná si vzpomenete na rov muab los ntsuam dua tsis ntev los no jinézlacenévarianty těchto hodinek značky Epos? Yog, dnešní pohled na hodinky je téměřjak přes kopírák”, snad to nepokazí seznámení s velmi pěknými hodinkami.

Konečná úprava pouzdra (a ruček) je také vlastně to jediné, v čem se tyto hodinky liší. I zde je totiž pouzdro ocelové, povrchovou úpravu má dokončenou leštěním. Yog hauv txoj kab uas hla ntawm lub bushing “tsuas” 39 millimeters (tsis muaj cov yas), 42 hli nrog yas, “lug rau lug” Kuv nyuam qhuav tau 45 hli. A tloušťka pouzdra je stále jen 6,5 hli. Pouzdro tedy odpovídá celkovému určení hodinekpro formální příležitosti”. Bohužel i watertight, ta je pouze 3 ATM, Yog li no, 30 metrů vodního sloupce podle norem, v praxi jsou hodinky spíšodolné proti vlhku”, než “waterproof. Docela mne překvapil rozdíl ve váze, oproti zlacenému modelu je zde celková hmotnost hodinek o půl gramu nižší, váha mi ukázala jen 41,5 GR.

Pouzdro je opravdu nezvykle tenké.

I zde je ocelová korunka ve tvaru cibulky s výrazným vroubkováníma bez fixace šroubováním do pouzdra.

Sapphire sklíčko je ploché, tsis muaj txheej. Tau taub 33 mm a doplňuje ho jen velmi tenká luneta.

Bílý číselník dokresluje přední stranu hodinek. Hodinové indexy jsou ponechány v barvě kovu – stainless hlau. I zde je nenápadný černý tisk a sekundový subčíselník na pozici “6”. A i zde vlastně vůbec nechybí zobrazení data. Klasický vzhled z těchto hodinek přímo nenápadně čiší. I zde jsem trochu přemýšleljiž tedy ne o guilloché subčíselníku, ale o tom, jak by hodinky asi vypadaly v kombinaci se zlacenými indexy a ručkami. Tsis muaj, neděste se, s podobným provedením jsem se už setkal a vůbec to nevypadalo zle.

Jednoduchý číselník doplňují jednoduché oblé bâton ručky. Vzhledem k malému rozdílu v jasu oproti číselníku bych zde měl trochu obavy o jejich snadnou čitelnost. Tab sis kuv yuav tsum lees, že nároky na čitelnost u hodinek pro formální příležitosti budou asi výrazně nižší, než třeba u potápěčských nebo pilotních hodinek a čitelnost bude nejspíš naprosto dostačovat.

Srdcem těchto hodinek je mechanický kalibr Peseux 7001 nrog rau kev ceev winding (a rezervou chodu okolo 42 teev). Jen připomenu jeho základní parametryrozměry má: průměr 10½ kab (23,3 hli), tloušťku pouhých 2,5 hli. Yog tus zaus ntawm setrvačky 3 Hz (21.600 A/h), honosí se 17 cov kabmob rubies. Kalibr je překrásně zdobený – tus kab txaij Geneva (Tsib lub Genève Côtes), leštěné hrany můstků, blued screws – zdobení je velmi vydařené!

Ocelové dýnko je v celé ploše leštěné do zrcadlového leskutedy samozřejmě kromě safírového průhledu do kalibru hodinek. Na ocelové části najdeme základní technický popis hodinek.

Hodinky se prodávají s koženým řemínkem se vzorem krokodýlí kůže, tus Holster lawm ib tug dav ntawm 20 hli, u nerezové signované spony 18 hli. Tloušťku jsem změřil na 3,6 hli. A hodinkám jistě sluší i alternativní nerezový milánský tah (ntxaij) v barvě oceli.

A jak zní má závěrečná otázka? Yog, jistě, má otázka se znovu vrací k barvě pouzdra a zní: Ocel, los yog kub? Anebo obojí? Txog, že hodinky Epos z řady 3408 (siv tooj 3408.208.20.10.15) budou luxusním a spolehlivým mužskýmšperkem”, už žádné pochyby nemám. Dopřát si je můžete za cenu okolo 24.000 CZK, tedy znovu pod 1.000 EUR.

Tus sau lub cov phau ntawv thiab cov duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Ua tsaug rau luam lub Kasperovi.

Yog hais tias koj xav saib, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. ua tsaug ntau!