Bylo – Nws tsis yog… Uprostřed Švýcarska, v historickém centru městečka Burgdorf si otevřel v roce 1967 obchod mladý hodinář Armin. Celým jménem Armin Strom. Brzy mu nestačilo jen svým zákazníkům opravovat a prodávat hodinky, ale začal zúročovat vše, co se jako hodinář naučil. K tomu přidal vlastní vizi a výtvarný talent. A tak v dílně za obchodem vznikly jeho první mistrovské hodinky, které již od začátku měly jasný rukopis svého tvůrce. Armin Strom se stal mistrem skeletonových hodinek.

Dej ntws yaug Royal Armin Strom Tourbillon jsou úžasnou ukázkou preciznosti a zručnosti hodinářů firmy Armin Strom. Tyto unikátní hodinky, v rytinách inspirované karetní hrou poker, byly představeny 30. tej zaum 2014 na veletrhu klenotníků v hotelu Mandarin Oriental v Las Vegas.

Hodinky Armin Storm jsou unikátní svojí skeletonizací. Nyob rau hauv ib nutshell, hodinářský mistr odřízl, co se odříznout dalo a zbytek bohatě, precizně a vkusně ozdobil rytinami a kameny. Své unikáty poprvé představil v roce 1984 na Basilejském veletrhu. Každému vyrobenému kusu se osobně věnoval a každý osobně ozdobil podle klientova přání. Se svými jemnými dámskými hodinkami jako s nejmenšími ručně skeletonovanými hodinkami na světě získal zápis do Guinnesovy knihy rekordů. Txij thaum 1990 se Armin Strom stal vyhledávaným výrobcem unikátních, prestižních darů, které si u něj nechávaly zhotovovat různé firmy. Nyob rau hauv lub xyoo 2009 se rozšířená výroba hodinek této značky přestěhovala do velké výrobní haly v Bielu. V témže roce byly poprvé uvedeny na trh hodinky Armin Strom s vlastním kalibrem ARM09.

Qauv Dej ntws yaug Royal Armin Strom Tourbillon má pouzdro z 18karátového růžového zlata, hais txog thaj tsam li 43,4 mm a s výškou 13 hli. Sklíčko i dýnko jsou Sapphire s antireflexní úpravou a poskytují ojedinělý pohled na strojek hodinek. Na deváté hodině je umístěn excentrický číselník s vteřinovou skeletonovanou ručkou, pod kterým je vidět setrvačka s komplikací Tourbillon. Hodinová i minutová ručka jsou velmi jednoduché, protáhlého tvaru s přidanou špičkou, se světlou Luminescent sau. Velký číselník je také mírně excentrický a tvoří ho vlastně jen mezikruží s čárovými a číselnými indexy. Je velmi jednoduchý až strohý, aby nestrhával pozornost z úchvatné podívané na zdobení a vnitřní díly hodinek. Kolečka a další části kalibru jsou z masivního zlata s tvrzením ve funkčních oblastech. Strojek o průměru 36,6 hli thiab ib tug kom siab li 6,2 mm se skládá ze 184 qhov chaw, uvnitř skrývá 24 cov kabmob ntawm rubies. Tus saib yog waterproof mus txog 50 m, mají frekvenci 18.000 A/h (2,5 Hz) a rezerva nátahu je 10 hnub! Řemínek je hnědý, je vyrobený z aligátoří kůže.

Tyto hodinky nikde jinde než na fotografiích neuvidíme, stejně jako drahokam Koh-i-noor můžeme spatřit pouze na fotografiích anglické královské koruny. Není však důležité, kolik lidí je uvidí, ale vědomí, že jsou mezi námi lidé obdaření takovým citem a talentem. Neeg, kteří milují své řemeslo a dokáží přiblížit jeho krásu ostatním a tím ho povýšit na umění.

Tus sau lub ntawv nyeem: Tara

Yees duab tau qhov twg los: www.arminstrom.com

Yog hais tias koj xav tau cov watches, Nco ntsoov muab rau peb, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb cov tswv yim zoo heev, ua tsaug ntau.