Lub tuam txhab Swiss Omega Muaj tau tsim los pab rau ntiaj teb ciaj uas muag rau ntau xyoo lawm ua ib manufacturer ntawm high-zoo thiab aesthetically satisfying watches. Qhov no tseem yog cov ntaub ntawv tam sim no. Tab sis zoo li cas ua qhov ntau lawm ntawm lub Omega hom zoo li nyob rau hauv cov thawj ib nrab ntawm lub 1950s?? Vim li ntawd,, Uas peb tau muab lub sijhawm coj duab ntawm tus saib Omega Geneve xyoo 1953, Hnub no peb muaj ib lub caij nyoog nws mus tiv thaiv tsis tau lub sij hawm txaus.

Cov ntaub ntawv kev:

Saib cov ntaub ntawv muaj ib txoj kab uas hla ntawm 34 milimetrů a je pravděpodobně zlacené – neměli jsme bohužel možnost hodinky otevřít a podívat se po puncovních značkách. Omega vyráběla model Geneve jak se zlatým, zlaceným či nerezovým pouzdrem. Rau qhov siab ntawm tus saib yog 8,5 hli, což je skvělá hodnota a hodinky velmi lehce vklouznou i pod velmi těsnou manžetu košile. Řemínek hodinek je samozřejmě kožený a široký 18 hli, směrem ke sponě se zužuje na 16,5 hli. Dýnko hodinek je nacvakávací a o dej impermeability si tedy můžete nechat jen zdát.

Strojek hodinek nese označení CAL. 268. Jedná se o kalibr s průměrem 30 hli, který byl doslova a to písmene tahounem značky Omega po mnoho let a vyráběl se od roku 1939 txog xyoo 1963 v mnoha variantách. Cov Shaver muaj ib nátah kev ceev, 17 cov kabmob pob zeb, rezervu chodu slušných 43 teev thiab zaus ntawm setrvačky 18000 oscillations/teev (2,5 Hz). Strojky jsou známé svojí spolehlivostí. Txij thaum 1943 byly vybaveny i nárazuvzdornou setrvačkou, která u jiných výrobců v té době zdaleka nebyla standardem.

Strojek poskytuje pouze zobrazení času pomocí hodinové, feeb thiab me ob txhais tes.

Kuv impressions ntawm tus saib:

Osobně považuji období těsně před druhou světovou válkou do konce 60. let za vrcholnou dobu designu náramkových hodinek. Zrovna modelová řada Omega Geneve je toho nejlepším důkazem. Kulaté a velmi dobře tvarované pouzdro výborně sedí na ruce. Hodinky jsou i po více než 60 letech ve velmi dobrém stavu. Pouzdro nejeví žádné známky nošení. Pomáhá i nerezové dýnko. Signovaná korunka je třešničkou na dortu.

Číselník hodinek je světlý a velmi jednoduchý. Plastické zlaté indexy dávají číselníku hloubku. Malá sekundová ručka na pozici 6 spíše slouží jako indikátor toho, že jsou hodinky v chodu. Dokonce i logo značky Omega je plastické a provedeno ve zlatě. Ručky mají elegantní tvar, který připomíná čepel dýky, a dobře ladí s hodinovými indexy.

Hodinky tohoto typu jsou velmi dobrou volbou, pokud chcete hodinky pro občasné nošení, například k obleku. Mnoho lidí nenosí oblek příliš často a kupovat si nové hodinky jen na nošení několik dní v roce by bylo asi zbytečné.

Ob peb tug hais lus ib lo ua conclusion:

Kvalitní vintage hodinky jsou velmi dobrou volbou pro každého, kdo by si rád dopřál dobrou značku jako je Omega, ale nerad by platil cenu nových hodinek. Ze zkušenosti vím, že ocelové modely značky Omega z šedesátých let se v dobrém stavu pochybují plus minus kolem 15.000,- CZK, což není zas tak mnoho. Osobně podobné hodinky doporučil již spoustě lidí, kteří s omezeným rozpočtem sháněli hodinky dobré značky na nošení především k obleku (suit). Hodinky mají jednoduchý strojek s ručním nátahem, který při správném servisu přežije několik lidských životů.

A RETRO je IN!

Tus sau lub ntawv nyeem: Txaj qhov muag Táda Tadeusz

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb lub tswv yim zoo, ua tsaug ntau!