Lossis Visconti Kuv muaj cov xyoo uas xav tau kev pab ntawv sau khoom kim heev. Cov khw txiav txim siab rau koj 25. anniversaries yuav los nrog kws ntawm wristwatches. Thaum watches yog yus tsim yus thiab kaj siab lug, uas yog txhais los ntawm txoj kev sib txeeb. Thiab kuj zoo Swiss taw thiab ua. Nrog cov qauv thawj – Visconti W102 25th Aniversary GMT ua si nws txwv ib tsab – Peb tau mus ntsib tsis ntev los no hauv nthuav dav, hnub no yog qhov tig cov qauv subtilnějším Visconti Elegance GMT 25 ib. Qhov ib tsab limited tsuas yog 250 tej daim.

Cov ntaub ntawv kev:

Tus saib cov ntaub ntawv no yog ua los ntawm stainless hlau, která je upravena velmi jemným pískováním a broušením. Pouzdro má tvar osmiúhelníku a je překlenuto dvěma ocelovými můstky. Yog nws txoj kab uas hla 42 hli thiab cov thickness 15,2 hli. Sklíčko hodinek je Sapphire, což se dá dnes u hodinek této kategorie považovat za standard. Druhé safírové sklíčko najdeme v dýnku hodinek, txoj kev ua ib tug Vista mus rau lub Shaver. Dýnko je uchyceno čtyřmi imbusovými šroubky, které najdeme i na můstcích nad pouzdrem.

Strojek je švýcarský Soprod SOP 9351/A10-2 nrog 25 cov kabmob blocks, zaus setrvačky 4 Hz (28.800 oscillations/teev) a rezervou chodu 42 teev. Tento kalibr má seřízenu přesnost chodu ve čtyřech pozicích a výrobce zaručuje výtečnou přesnost. A ještě víc, než technické parametry si pozornost zaslouží vkusné a nevtíravé zdobení strojku. Skeletovaný rotor se stylizovaným písmenem V je pěkný detail. Můstky strojku jsou zdobenyjemnou perláží a některé šroubky jsou modřené.

Funkce strojku jsou krom standardního zobrazení času i velkého data (Ntau hnub) nyob rau qhov chaw ntawm lub 12 a druhá časová zóna na pozici 6, spolu s indikátorem dne a noci. Ručky mají originální skeletovaný design a jsou dostatečně přehledné pro pohodlný odečet času.

Watertight kev ntseeg tus saib puas tau 10 ATM, což stačí víc, než dostatečně při běžném denním nošení. Někteří by tuto hodnotu považovali za postačující i pro vodní sporty. Černý řemínek z aligátoří kůže je opatřen jazýčkovou sponou, která má velmi pěkný design. Výhodou je i originální systém pro rychlou výměnu řemínků, který bude využíván především lidmi, pro které jsou hodinky hlavně módním doplňkem.

Kuv impressions ntawm tus saib:

Musím říct, že přílišné extravaganci nefandím. Osmiúhelníkový tvar se dvěma masivními můstky přes číselník je pro mě něco zcela nového. Avšak existují lidé, kteří spíš ocení módní vzhled odpovídající současným módním trendům. Vim li ntawd,, že je pouzdro jemně broušené, nejsou hodinky příliš lesklé a křiklavé. Hodinky jsou opatřeny systémem umožňujícím rychlou výměnu řemínků, což lidé, ocení lidé, kteří by si případně chtěl měnit řemínky tak, aby jim ladily např. k oblečení, či obuvi. Je to nepoměrně levnější varianta k vlastnictví většího množství hodinek s různými řemínky.

Číselník hodinek je stejně jako pouzdro poměrně extravagantní. Má bílou barvu a je částečně skeletovaný, takže je možné vidět i základnu strojku. Navíc do jeho celkového vzhledu můžeme ještě zařadit i ocelové můstky, které číselník překlenují. Skeletované ručky originálního designu jsou dobře čitelné. Jako index na pozici 12 slouží stylizované logo firmy a další dva indexy najdeme na pozici 11 thiab 1. Zbytek indexů zcela chybí, tudíž odečet času lze provádět jen přibližně. Na dolním číselníku na pozici 6 je situace lepší, tam se nachází kompletní sada hodinových indexů. Velká datumovka na pozici 12 nepůsobí rušivě, docela hezky vyplňuje prostor a vyvažuje číselník funkce GMT. Ten je ozdoben čtyřmi šroubky v rozích a taktéž poskytuje prostor indikátoru dne a noci. Celkově číselník hraje spíše na efektní design, než na čistou funkci. Odpovídá to však celkovému zaměření těchto hodinek.

Celkové zpracování hodinek, řemínku i spony je takové, jaké bych v této cenové kategorii zhruba očekávalvýborné. Design je velmi novátorský, tab sis kuv ntseeg tias, že leckoho zaujme. Majitelé hodinek často spíše kladou větší důraz na vzhledové vlastnosti hodinek, než na jejich funkční využití. U těchto hodinek celkový vzhled nijak nezastiňuje možnosti praktického využití a to je skvělé.

Několik slov na závěr:

Co dodat na závěr? Kos Visconti se pustila do divokých vod trhu s luxusními hodinkami plnou vervou. Hned první série modelů se vyznačuje velmi svérázným designem, který je lehce zapamatovatelný. Kvalita je dle očekávání výtečná. Nezbývá než si počkat, jak na tento krok tradičního výrobce luxusních psacích potřeb zareagují zákazníci.

Tus sau lub ntawv nyeem: Txaj qhov muag Táda Tadeusz

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Tus saib xwb yuav muas nyob PenShop.cz.

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Nco ntsoov muab rau peb, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb cov tswv yim zoo heev, ua tsaug ntau.