Hnub no kuv xav ua kom paub tus tshiab Oris – Nws yog tus saib Artelier Jumping Hour. S touto komplikacídigitálníhozobrazení času jsem se prvně setkal u překrásných kapesních hodinek Girard-Perregaux xyoo 1810, určitě se na ně podívejte, jsou překrásné. A jak se s tímto tématem vypořádali návrháři značky Oris?

Základ hodinek tvoří ocelové pouzdro z nerezové oceli o průměru 40,5 millimeter. Pouzdro má typickébaroknítvary řady Artelier, dobře zapadá do celého konceptu luxusních hodinek pro formální příležitosti (suit). Watertight kev ntseeg pouzdra je nadprůměrná, snad je to vlivem toho, že hodinky s vysokou odolností ve vodě Oris prostě umí. Li cas thiaj li, qhov chaw tsim tshuaj paus guarantees 50 metres los txog sab dej.

Jistě i vaši pozornost přitáhne stříbrný číselník s bohatou guilloché. Ne nenajdete na něm hodinovou ručku, pouze lesklou niklovanou minutovou a mimostředně umístěnou drobnou sekundovou. Aktuální zobrazení hodin najdete na pozici “12” v podobě apertury s černým orámováním. Na fotografii níže je tedy 8:49, jak prosté, Kuv nyob zoo Watson. Zobrazená číslice vždy v celou hodinu přeskočí na aktuální hodnotu.

Číselník je krytý klenutým safírovým s klíčkem muaj txheej los tiv thaiv mus tom nws tsev.

Swiss mechanical caliber nrog xis teb xis chaw yog teeming hauv lub saib – Oris 917. Jeho základem byl kalibr Sellita SW300, ten byl samozřejmě upraven hodináři značky Oris. A samozřejmě nemůže chybět typický rudý rotor automatického nátahu. Strojek je vidět skvěle, v nerezovém oblém leštěném dýnku je skleněný (ntxhia iav) průhled.

Kalibr pracuje s frekvencí 4 Hz (28800 A/h), muaj cov 25 cov kabmob pob zeb, průměr 11½ kab (25,6 hli), výšku pouhých 3,6 mm a je vybaven hackingem sekundové ručky. Je to jistě výborná alternativa ke kalibrům ETA 2892.

Hodinky jsou doplněny hnědým koženým řemínkem se vzorem krokodýlí kůže a nerezovou překlápěcí sponou.

Sab laug, než dodat, že tyto krásné hodinky s referenčním označením 917 7702 4051 LS mají cenovku 4100 CHF. Není to zrovna málo, ale i tak je to lákavé, moc lákavé

Tus sau lub ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: oris.ch

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Nco ntsoov muab rau peb, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb cov tswv yim zoo heev, ua tsaug ntau.