Hnub no kuv xav tuaj pov koj ib tug txawv saib nrog ib hom Hamilton. Lawv yog exceptional Khaki Rog Pioneer txwv edition – Thiab kuv paub tseeb tias koj yuav pom zoo nrog kuv, Uas cia li cov watches no nicknamed “txawv” yeej tsim nyog.

Thiab ua li cas rau lawv unique? Lawv tau inspired los precise nautical chronometers, Hamilton nyob rau hauv 40. xyoo 20. Xyoo pua ua los ntawm. Tus resemblance no tsis sib tsoo, Ib tug xov tooj ntawm ib tug xov tooj uas tau muab tsab qauv 1892 tej daim (Xyoo no lub tuam txhab ntawd founded) Nrog nws niaj hnub tsim, nws them tribute rau Hamilton tsaug rooted maritime keeb kwm.

Tus saib consists ntawm peb qhov chaw – Puag consists ntawm ib rooj plaub polished. Pro nošení na ruce je třeba ho pootočením zasadit do nerezového lože s nožkami ozdobeného perláží. A když se chcete hodinkami kochat z větší dálky, než vám dovolí vlastní paže, upevníte pouzdro do ocelové konstrukce boxu a necháte je se vznášet takřka v rozporu s gravitací v kardanovém závěsu. Přechod mezi oběma formami je snadný, změna vám nebude činit žádné potíže.

Pouzdro bez nožek je vyrobené z ušlechtilé nerezové oceli 316L. Bez korunky měří 46 hli, cov yas 49 hli, ntawm cov qhov 12 hli, tes tsho ntev npaum “lug-rau-lug” odpovídá hodnotě průměru bez korunky. Nyhav nyhav 78,3 Tug kab. Usazením do lože se průměr i výška zvětší jen o 0,5 hli, hmotnost naroste na 113,5 Tug kab. Dimension “lug-rau-lug” yog 55 hli.

Watertight kev ntseeg hodinek výrobce stanovil na 10 ATM. To se může hodit, když si hodinky vezmete na jachtu.

Určitě i vás zaujme plastický vzor boků lunety. Zoubkování není samoúčelné, slouží k pevnému úchopu při vyjímání a upevňování vlastního hodinkového pouzdra ať už do závěsu v krabičce nebo do lůžka pro nošení na zápěstí.

Cov yas tsis muaj hau ntswj rau hauv lub tsev, u hodinek s ručním nátahem šroubování vnímám především jako zbytečnou překážku. Rozměry a vroubkování korunky zabezpečují snadné a jisté ovládání. V čelní matné ploše se skví plastické lesklé stylizované “(H)”.

V lunetě je zasazeno ploché Sapphire siv lead ua s impozantním průměrem 42 hli. Muaj ib tug laj txheej sab hauv lens, která je pro zlepšení čitelnosti dostačující a přitom neruší.

Stříbřitý matný číselník bych popsala jako elegantně prostý. Vnitřní zkosená luneta nese minutovou škálu, je vytištěná černou barvou stejně jako ostatní stupnice, indexy a arabské číslice. Qhov chaw ntawm lub 6 nyob ntawm ib qho ntxiv-center thib ob, její subčíselník zdobí soustředná guilloché. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub 12 se nachází vytištěná značka a tím je výčet součástí číselníku kompletní. V jednoduchosti je krása a pro tento číselník to platí dvojnásob.

Každá ze štíhlých tepelně modřených ruček má odlišný tvar, jsou ale dostatečně dlouhé, aby byl odečet aktuálního času otázkou zlomku vteřiny. I ručky vám mají připomenout, že před sebou máte vlastně námořní chronometr.

Safírový průhled odhaluje srdce hodinekšvýcarský mechanický kalibr s ručním nátahem ETA 6498-2. Nebudu ze samostatného článku o kalibru opisovat parametry, radši doplním, že splňuje podmínky pro získání označení stupně Top. Ten mimo jiné definuje průměrnou přesnost ± 5 cov xis nkoos ib hnub, přítomnost ochrany proti nárazu Incabloc, bohaté zdobení tus kab txaij Geneva, leštěné zkosené hrany můstků. Rudou barvu ložiskových kamenů doplňují temně modřené šroubky. Nws yog ib qhov kev zoo nkauj.

Pokud správně počítám, mají tyhle hodinky dohromady tři dýnka. První se safírovým průhledem je nedílnou součástí pouzdra. Zbylá jsou pevná a leštěná. Druhé hladké je uchycené v závěsné konstrukci krabice a poslední krášlí gravírované údaje, mezi nimiž nechybí pořadové číslo v limitované edici.

Barva hnědého koženého řemenu mi připadá trochu nevýrazná a nijaká, ale třeba nošením získá zajímavou patinu? Z 22 mm mezi nožkami se směrem k signované jazýčkové sponě zužuje na 20 hli, je silný 4 hli.

Limitovaná edice se prodává v luxusním boxu z gumovníkového dřeva Pará, i tím připomíná původní válečné námořní předchůdce. Upevněním pouzdra do konstrukce se náramkové hodinky jak mávnutím kouzelného proutku promění ve stolní hodiny. Majitel si tak může vybrat, zda si chce sledování času užít na zápěstí nebo hodinkám věnuje čestné místo na svém stole.

Tyto hodinky mají podle mne rozhodně silnou osobnost a jsou vhodným doplňkem podobně neobyčejného muže. Pokud se ve vašem blízkém okolí nějaký výjimečný muž nachází, pak určitě neváhejte a nákup dárku neodkládejte. Přece jen je počet hodinek omezený. Cena se pohybuje kolem $3.000 USD, referenční číslo je H78719553.

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Ua tsaug rau luam lub rau Mr. Valenta.

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb cov tswv yim zoo heev, ua tsaug ntau.