S limitními edicemi se u značky Officine Panerai poslední dobou roztrhl pytel. Dnes mne zaujaly PAM 532 Radiomir 1940 3 Hnub hu ua “Paneristi Forever”. Jestli vás tato komunita více zajímá, podívejte se na stránky www.paneristi.com. Tyto hodinky jsou věnovány prý těm nej nej nejvěrnějším fanouškům značky. Pravděpodobně jich je kolem 500, protože to je přesně počet hodinek, které v této limitní edici vzniknou. Není to první edice pro fandovské fórum, xyoo 2010 takto už vznikla edice PAM 360.

Cov ntaub ntawv no yog ua los ntawm stainless hlau. Nws, že jako ocel nevypadá, vás nemusí nijak znepokojovat, je totiž potažena odolnou tvrdou vrstvou DLC. Jinak je na těchto hodinkách téměř všechno tradiční. Holster, které odkazuje na válečný rok 1940 – tehdy ještě bez typické ochrany korunky, muaj ib txoj kab uas hla ntawm 47 millimeters. Tradiční je i sendvičový číselník a tvar ruček. Luminiscenční barva je nažloutlá, i ona posiluje “vintage” vzhled hodinek. Strohý, snad až puristický vzhled doplňuje jen plastický model diverzní miniponorky (S.L.C.) rau tus hu. Watertight kev ntseeg pouzdra je podle výrobce 100 metres los txog sab dej. Není to moc, očekával bych vyšší hodnotu.

V hodinkách tiká in-house mechanický kalibr Panerai P.3000. O tom jsem psal podrobněji v této Xov xwm, tak jen telegraficky: tus nqi setrvačky 3,5 Hz (21600 A/h), dva pérovníky, rezerva nátahu až tři dny. Zkušenosti majitelů mluví o praktické ještě delší rezervě nátahu, až okolo 80 teev. Kalibr má 160 mechanických dílů, ntawm uas 21 cov kabmob pob zeb.

Pohledem na kalibr se ale moc nepotěšíte, hodinky mají pevné ocelové dýnko. Výjimečnost a dedikování této edice je vlastně nejlépe poznat právě zde, výrazný nápisPaneristi Forevernenechá nikoho na pochybách.

Hodinky samozřejmě doplňuje masívní kožený řemen s neméně masívní ocelovou sponou. Pokud i vy jstePaneristi Positiv”, pak se bez nich rozhodně nemůžete obejít! Raději začněte šetřit, cena odpovídá exkluzivitě tohoto modelu, 9200 EUR není zas tak málo. Přiznám, že tyto hodinky se líbí i mně. Současně vím, že nemám moc šancí, abych si tuto limitní edici koupil, Skoda.

Tus sau lub ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: www.panerai.com

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb lub tswv yim zoo, ua tsaug ntau!