Pro mnoho z nás jsou hodinky takřka smyslem života, mnoho jiných lidí (snad i většina) nenosí náramkové hodinky, protože jim pro zjištění času stačí pohled na displej mobilního telefonu. Naprosto to chápu, není třeba řešit přesnost, seřizování, natahování a pravidelný servis. Staráte se pouze o nabíjení baterie. Oba tábory někdy spolu polemizují, co je lepší, a možná i trochu válčí. A teď si představte, že uprostřed takové debaty vytáhnete z kapsychytrou horákyni” – mobil s analogovými ručkami a komplikací Tourbillon. Určitě se okamžitě stanete centrem pozornosti. Že jste o takovém zařízení ještě neslyšeli? Pak je načase vám představit telefony LeDIX nrog tus lossis Celsius X VI II.

 

Při pohledu z dálky byste si možná řekli, že je to jen obyčejný mobilní telefon, “véčko”. Sotva byste ho ale dostali do ruky, bylo by vám okamžitě jasné, že držíte unikátní spojení haute horlogerie s nejnovější technologií. Vývoj zařízení trval dlouhé čtyři roky. Flying tourbillon a ručky pohání patentovaný mechanismusRemontage Papillon”.

Telefon existuje ve třech variantách, ty se odlišují materiálem pláštěLeDIX Furtif ho má karbonových vláken, titanový je LeDIX Origine a LeDIX Véloce vyrobený z titanu černěného PVD.

LeDIX Furtif se skládá z 700 mechanických částí, plášť ozvláštňuje šesticekřidýlek” Kub sawv, platiny nebo černěného hliníku. Kalibr chrání safírové sklo. Jeden z exemplářů limitované edice (tsuas!) třikrát osmi kusů stojí závratných 250.000 EUR.

LeDIX Origine byl prvním mobilním telefonem, který značka vyrobila. Povrchová úprava 5 Qib Titanium výrazným leštěním a kartáčováním kontrastuje s přírodními vložkami z ebenového dřeva. Za každý z osmnácti vyrobených kusů zaplatíte 250.000 EUR.

Posledním z kolekce LeDIX je titanový Véloce. Matný PVD černěný povrch zvýrazňují destičky z karbonových vláken. Výrobce telefon přirovnává k aerodynamickému závodnímu autu. Co připomíná vám? Cenovku čtvrt milionu EUR najdete i na této edici čítající pouze osmnáct kusů.

Dnešní krátký úvod do produkce Celsius X VI II uzavřu drobným zamyšlením. Jsou to hodinky přizpůsobené aktuálním trendům zaměřeným na hi-tech technologie a materiály? Nebo se snad jedná o telefon s unikátní ozdobou? Případně je to pouze designovaná hračka pro bohaté? Ať už se přikloníte ke kterékoli z možností, těm, kteří přístroj přivedli na svět, rozhodně nemůžete upřít obdiv za zpracování neobvyklého nápadu.

 

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Yees duab tau qhov twg los: Celsius X VI II

Jestli se vám hodinky v telefonu líbily, Nco ntsoov muab rau peb, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb cov tswv yim zoo heev, ua tsaug ntau.