Reinvigorated tus qauv tseeb ntau Omega Constellation, hais tias lub ntiaj teb pom nyob rau hauv 2009, txhais kom meej paws ua txoj – “Griffes” – thiab bezel nrog Roman numerals. Tam sim no, koj xaiv tau cov approx. 250 qauv ntawm mens thiab Womens watches ua kub thiab quartz stainless hlau thiab kom txhua yam, assembled. Hnub no nws rov yuav piav tus qauv los ze zog rau koj tej coj nrog winding tsis siv neeg.

Kuv piv rau lub tsev stainless hlau ntawm lub keg, Nws reminds kuv cov khoom ntawm nws thiab hla ntawm nws ob txhais ceg. Txoj kab uas hla tsis tau yas 31,5 hli, cov yas 35 mm thiab ntev nrog rau tus taw (lug-rau-lug) tseem 35 hli. Qhov siab 12,2 mm ctí určení na štíhlou dámskou ruku. Poznávací znamení – “Griffes” – jsou vyrobené z 18 karátového růžového zlata s konečnou povrchovou úpravou zrcadlovým leskem. Kontrastují tak s matným sametovým kartáčováním lunety a pouzdra. Packy slouží nejen pro ozdobu, ale také napomáhají utěsnění pouzdra proti vniknutí vlhkosti a tak i díky nim s hodinkami můžete bez obav do sprchy či bazénu. Watertight kev ntseeg je totiž stanovena na 100 metres los txog sab dej.

O gravírovaných římských indexech na lunetě jsem už psala výše, povšimněte sihodinářské čtyřky”, kterou jsem v rychlosti zmínila už v článku o Montblanc Star Date. Datování jejího vzniku do časů krále Ludvíka XIV. ale popírá znázorněníIIIIna měřičích času z římských dob. Nejvyšší bůh Jupiter, římská obdoba Dia, se ve zkratce označoval jako “IV”. Úvahu, která uvádí, že Římané na hodinách pozici 4 osadili indexemIIII”, aby se vyhnuli počítání “1, 2, 3, bůh, 5…”, tak považuji za vcelku logickou. Na specializovaných stránkách jsem se dočetla i o jiných důvodech, které souvisí třeba s údery různě znějících věžních zvonů, ale který je ten jediný pravdivý, se už dnes pravděpodobně nedozvíme. Tej zaum, že jich bylo více a byly časově a místně nezávislé. Qhov Performance index ntawm tus “IIIIvšak na hodinkách stále najdete, především u zavedených značek. Určitě ho ale neuvidíte u levných kusů importovaných ze vzdálených asijských zemí, kde chybí z historických i estetických příčin.

Leštěná nerezová korunka nese typické logoplastické písmeno Ω. Zlaté Griffes jsou v místech průniku vykrojené tak, aby se korunka snadno otáčela.

Pav ca 25 mm safírové sklíčko nese oboustranný antireflex. Je bezbarvý, při odečtu neruší.

Číselník tvoří bílá perleť, na které je v místech hodinových indexů usazeno 11 pob zeb diamonds. Dvanáctý index na pozici 3 obsadila zlatem lemovaná lichoběžníková apertura s bílým datovým věncem a černým tiskem. Zlaté je také logo a malá pěticípá připomínkahvězdářskýchzávodů v přesnosti chodu strojků. Černý tisk značky, modelové řady a kalibru působí velmi nenápadně. Na opalizujícím bílém podkladu jsou všechny členy velmi dobře čitelné.

Ručky z růžového zlata mají tvar tupého hrotu šípu a výplň bílou Super LumiNovou. Barva ruček odlišná od číselníku napomáhá rychlému odečtení času.

Blankytně modrá luminiscence ladí s křehkým pojetím hodinek a přitom zajistí přehled o aktuálním čase i za sníženého osvětlení. U zdobného dámského modelu je to málo vídaná šikovná pomůcka.

Manufakturní kalibr Omega 8520 vyniká koaxiálním krokovým mechanismem, který je kompletně vyvinutý hodináři značky Omega. Regulační ústrojí Co-Axial Omega představila v roce 1999 a bylo po několika stoletích novinkou v krokových mechanismech. Má na starosti kmitání setrvačky, takže ve výsledku určuje přesnost a stabilitu chodu kalibru. Tomu napomáhá 28 ložiskových kamenů a křemíkový vlásek v pérovníku. Kalibr má rezervu nátahu až 50 teev. Kalibr je certifikován COSC a smí tak používat název chronometer. Skeletonizovaný zdobený rotor, modřené šroubky i zbytek zdobeného strojku si můžete prohlédnout na fotografii.

Oblé leštěné dýnko nese ozdobným písmem gravírované údaje o hodinkách.

Celokovové kartáčované články s leštěnými spojkami spojuje překlápěcí spona s vloženým plastickým zlatým logem. A jeho rozměry? Yog 19 hli bushings, 14 hli buckles, 3 hli rau qhov siab. Objem použitých kovů se podepsal na celkové hmotnosti hodinekněžnou ženskou ruku zatíží 106,9 gramy.

Mezi ambassadory kolekce patří světoznámé osobnosti, vzpomenu třeba herečku Nicole Kidman. Hodinky Omega Constellation se v různých provedeních vyrábí již od 80. let a postupem času se vyvíjely tvary a materiály pouzder i vložené strojky. Stále však v nich dostanete luxusní nejvyšší kvalitu, kterou značka Omega poskytuje. Tyto dámské hodinky mají referenční číslo 123.20.31.20.55.003 thiab ua tus Khw muag khoom nyeem ntau 18 xyoo je zakoupíte za 151.100 CZK. Podle mne jsou ideálním dárkem k blížícím se Vánocům, koj xav li cas?

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Za zapůjčení děkujeme Khw muag khoom nyeem ntau 18 xyoo.

Yog hais tias koj nyiam qhov watches, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. Nws yog peb lub tswv yim zoo, ua tsaug ntau!