Swiss hom nyob ua si Fortis Kuv muaj ib tug hlub, txawm tias tag nrho cov qauv, Uas peb yees duab, Lawv nyob rau cov txiv neej lub dab teg. Tab sis qhov kev muaj fortis watches no kuj tswj cov poj niam tes. kuv cia siab, Uas peb yuav muaj lub sijhawm los yees duab lawv thiab. Saib lub hnub no Fortis B-42 Marinemaster Chronograph Tau lub novelty xyoo 2010.

Cov ntaub ntawv round, solid rooj plaub no yog ua los ntawm stainless hlau nrog velvet brushing tas. Yog lub qhov ntev ntawm tus bushings 42 hli tsis yas, 46 hli nrog yas, 53 mm lug-to-to-lug thiab qhov siab 16 hli. Rooj plaub no yog waterproof rau 200 m, Li ntawd, koj yuav dhia nrog lawv nrog ib scuba.

Yas Diameter yas 7,2 mm muaj nplua knurling, Uas ua rau tus saib yooj yim tswj. Tsis muaj hau ntswj rau hauv lub tsev, Uas amazed kuv – Nrog tej kuj zoo li no rau cov dej column. Ob chronograph khawm no kuj velvety brushed.

Jednostranně otočná luneta má černou vložku z eloxovaného hliníku. Nese potápěčskou škálu, nyob rau qhov chaw ntawm lub 12 najdeme typický trojúhelník s luminiscenčním terčíkem. Luneta má 120 kroků.

Sklíčko ze syntetického korundu má velmi výrazný modrý oboustranný antireflex. Nyob rau nruab nrab ntawm cov measured 35 hli.

Matně černý číselník je zaplněný subčíselníky, txhais tes, aperturami a texty. Na vnitřní lunetě se nachází tachymetrická stupnice. Pod ní je minutová/vteřinová škála. Arabské hodinové indexy jsou vytištěné bílou luminiscenční barvou, místo 12 je velký bílý trojúhelník. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub 12 najdeme 30 feeb txee chronograph, nyob rau qhov chaw ntawm lub 3 apertura s dnem v týdnu a s datumem. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub 6 nyob hauv 12 teev txee, nyob rau qhov chaw ntawm lub 9 mimostředná vteřinová ručka. Tím bychom mohli ukončit výčet subčíselníků a pokračujeme k textům. Najdeme je na pozici 3 nad a pod oběma aperturamiznačka s logem Fortis a označení strojku. Číselník je poměrně plný, přesto jsou všechny části dobře a přehledně uspořádané. Díky výrazným číselným hodinovým indexům se na něm vcelku rychle dobře zorientujete. I když mně trval odečet času trochu déle než u hodinek bez chronografu.

Hodinová a minutová ručka jsou zcela pokryté bílou luminiscenční barvou. Dominují tak celému číselníku a jsou nepřehlédnutelné. Červeně zvýrazněné jsou ručky patřící k chronografu – Tes 30 feeb txee, 12 hodinového čítače a centrální vteřinová ručka, která má navíc ve středu červeně orámovaný luminiscenční terčík. Mimostředná tenká vteřinovka je bílá.

Bílá luminiscenční barva Superluminova svítí světle modřetuto světle modrou můžeme najít i na jiných hodinkách značky Fortis. Číselník je ve tmě velmi dobře čitelný, osobně se na něm vyznám mnohem lépe než za světla.

Pod pevným dýnkem tiká švýcarský mechanický kalibr ETA/Valjoux 7750 hais txog thaj tsam li 13 1/4 Paris flights, nrog 25 ložiskovými rubíny a frekvencí setrvačky 4 Hz. Obsahuje také ochranu proti nárazu IncaBloc. Jeho funkce můžeme snadno odhadnout z číselníku – moos, feeb, vib nas this, Chronograph, hnub thiab hnub.

Nws yog tus Holster uas txuas, uprostřed je gravírovaná ponorka. Okolo rytiny se můžeme dočíst informace o hodinkách. Texty jsou pískované.

Gumový náramek s překlápěcí sponou měří u pouzdra mezi nožkami 20 mm a postupně se ke sponě zužuje na 18 hli. Má výšku 3,8 hli. Hodinky na něm váží úctyhodných 158,5 Tug kab. Váha je to mírně nadstandardní, je třeba ale myslet na vysokou vodotěsnost, která si vybírá daň v zesíleném pouzdru a sklíčku.

Detail originální překlápěcí spony překvapí perličkováním. Jak se vám tato příjemná drobnost líbí?

Ať už jsem měla možnost prohlédnout si či recenzovat jakékoli hodinky značky Fortis, pokaždé se mi velmi líbily. Mají vyvážené pouzdro, dobře čitelný číselník a dostatečně výrazné ručky. Prostě ladí mému oku. Dokonce jsem svého času velice toužila po oranžové limitované ediciMars”. Myslím ale, že jsem k nim ještě nedospěla.

Ale vraťme se k Marinemasterům. Jsou to vynikající, slušivé, sportovně laděné potápěčské hodinky, s kvalitním švýcarským mechanickým strojkem. Spolehlivě vás doprovodí na squash, změříte na nich rychlost auta v koloně a v casual Friday si je klidně můžete vzít ke košili a džínám. A pokud se věnujete potápění s přístrojem, můžete je mít na zápěstí i pod hladinou. Zkrátka jsou to univerzální hodinky pro aktivního muže.

Opět se mi cuká ruka, abych napsala, jak by mohly vypadat na dámském zápěstí, ale odolám. Jsou totiž natolik maskulinní, že by se nehodily ani k sportovně laděné slečně.

Jestli se vám líbí, verzi na černém gumovém náramku hledejte pod referenčním číslem 671.10.41 Mus. Můžete je mít také na černém koženém řemenu (671.10.41 (L) 01), na kartáčovaném ocelovém tahu (671.10.41 Minyuam) nebo v oficiálním kosmonautském setu s bílým gumovým náramkem (671.10.41 Nrog). A jaká je cena? Tyhle na černé gumě koupíte v Koscomu rau 60800 CZK.

Na letošní výstavě hodinek a šperků v Basileji značka Fortis představila novinku v řadě B-42 Marinemastervložka je prvních 15 minut bílá, zbytek lunety černý.

Druhou barevnou novinkou řady byly tyto hodinky, tentokrát ve žluté barvě.

Kuv tos ntsoov yuav ua, až k nám do ateliéru tyto novinky dorazí a budeme vám moci představit ateliérové kvalitní fotografie.

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Za zapůjčení děkujeme Koscom., rau cov khoom Amers..

Yog hais tias koj nyiam kev xyuas, Peb cia, Thov, kuv "xav" rau Facebook phab. ua tsaug ntau! Nws yog peb cov tswv yim zoo heev.