Ces, co jsem se podrobněji seznámila s několika dnes už ikonickými modely hodinek značky Audemars Piguet z řady Royal Oak Offshore, jsem se na tuto značku trochu více soustředila. A mile mne překvapil nový model této řadyAudemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph 44 hli. Co je na těchto hodinkách tak výjimečného? Pojďme se na ně krátce spolu podívat.

tau qhov twg los: Audemars Piguet

Keramické pouzdro měří v průměru 44 millimeters, ntawm cov qhov 14,45 hli, pro tuto řadu je typická osmihranná lunetata je také keramická, přišroubována je 8 titanovými šroubky. Jak už popisoval Táda, hlavičky šroubků jsou na lunetě pěkně srovnané. Keramická je také korunka a tlačítka chronografu.

Velkou výhodou keramiky je její odolnost a tvrdost. S tím je ale spojená náročnost výrobyu hodinkového pouzdra vyžaduje i 12 teev, vyrobit keramickou lunetu trvá 8 teev. Nejinak tomu bylo i u těchto hodinek.

Nepoškrábatelným safírovým sklíčkem krytý číselník je zdobenýMéga Tapisserie” – to jsou ony plastické čtverečky. Vnitřní luneta nese tachymetrickou stupnici, kterou u chronografů můžeme běžně najít, považuji ji za bonus. I když, přiznávám, já jsem ji zatím nikdy nevyužila. Zanořené subčíselníky mají zdobení guilloché, bílý tisk, a ty patřící ke chronografu červenou ručku. Hluboko zanořená kulatá datová apertura je stejná jako u karbonového modelu, o kterém jsme psali ntawm no. Luminiscenční barvou jsou zvýrazněné hodinové indexy a minutová s hodinovou ručkou. Centrální vteřinová ručka chronografu má červený jehlovitý konec. Číselník působí barevně velmi vyváženě, červená není natolik výrazná, aby rušila, a přitom jsou ukazatele dostatečně čitelné. Oceňuji tento designérský počin velkou jedničkou.

tau qhov twg los: Audemars Piguet

Typickým přišroubovaným titanovým dýnkem se safírovým průhledem můžete podívat na mechanický manufakturní strojek AP 3126/3840 uas tsis siv neeg winding.

tau qhov twg los: Audemars Piguet

Kalibr vypadá krásně, elegantně, Koj yuav hais li cas? A parametry? Průměr 29,92 hli (13¼ pařížských linek), cov qhov 7,16 hli, Nws muaj ib 365 qhov chaw. Muaj 59 cov kabmob ntawm rubies, zaus setrvačky 3 Hz (21 600 deeg moos) thiab 55 hodin rezervy nátahu. Nechybí zdobení perličkováním, ložiska antracitového skeletonizovaného rotoru jsou z keramiky. Samozřejmostí je ochrana proti magnetismu.

tau qhov twg los: Audemars Piguet

K ruce vám je připne gumový řemen s titanovou jazýčkovou sponou. Můžete se s ním potápět až do 100 m.

Pokud vás nadchnul spíše keramický model než ten z karbonu, hledejte pod referenčním číslem 26402CE.OO.A002CA.01. A připravte si nemalou částku – 40 000 USD.

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Yees duab tau qhov twg los: Audemars Piguet