Tej zaum koj tseem nco ntsoov los xyuas ntxiv txog ntawm tus saib Tsav Archimede 42 (Yog li no, 42 millimeters)? Ces peb sau tau txog ob peb khoom ntawm ib yam txwv ua tau watches. Hnub no kuv xav pom koj “kub thoj” thiab no variation ntawm cov pilot watches, tab sis muaj ib rooj plaub txawv ntawm bronze. Zus ntawm bronze bushings rau saib nyias hom nyuam qhuav “ripped lub hnab”. Thiab saib lawv yuav ua li cas, tus neeg xav kom nyob twj ywm los yog ua Archimede.

Bronze Nws yog tus hiob alloy, noob neej dab tsi paub. Hiob las tej khoom ntawm lub bronze tuaj 4. lub xyoo txhiab Christ ua ntej. Tshuav ib tug zoo nkauj golden colour bronze, tiam sis maj mam tau ib patina, oxidized mas vim sulphur. Tab sis tus xa mus rau lub xeev yuavtsum yog haum yooj yim, watches přeleštit xwb. Lwm yam khoom, Nws yog ib qho zoo siab rau qhov alloy, yog – Bronze yog ib nemagnetický, melting kis twb yuav luag 1000 degrees Celsius (1800 (F)), in Comparison with tus hlau no tougher. Nws yog nyuab me ntsis rau koj twv txog 10% thiab kuj yog ib tug ntsis kim kim, tshaj li stainless hlau. Thiab cov khoom ntawm bronze li ib txwm? Cov no yog cov npib, Shipping Bolts, China fittings, rau saum, tab sis, yuav tau cuab yeej tsis-sib nqus thiab txim resistant.

Bronze, který byl použit na pouzdro těchto hodinek, má označení CuSn8, skládá se tedy z 92 % mědi a 8 % cínu. Z bronzu je i korunka těchto hodinek, jen dýnko je ocelové (316(L)). Povrchová úprava pouzdra je broušením. Yog hauv txoj kab uas hla ntawm lub bushing 42 hli tsis yas, yog nab thickness 10 hli. Já osobně bych uvítal průměr ještě alespoň o dva milimetry větší, ale pravdou zůstává, uas 42 milimetrů je asi nejuniverzálnější rozměr vhodný pro většinu zápěstí. Vodotěsnost je stanovena na 50 metres los txog sab dej, což je velmi příjemná informace.

Sklíčko je z tvrdého syntetického korundu (Sapphire), za příplatek ho můžete mít i lehce klenuté s antireflexní vrstvou.

Černý číselník má bílé hodinové indexy (nrog lub luminescence) a bílou minutovou škálu. Bíle vytištěné je i označení značky a připomenutí automatické funkce kalibru. Najdeme zde i datovou aperturu. Zobrazení data sice zvyšuje užitnou hodnotu hodinek v běžném provozu, ale zrovna v případě hodinek volně vytvořených podle B-Uhr bych se přimlouval pro vynechání data. Takže je velmi dobrou zprávou, že od března můžeme čekat model Pilot 42Hbez loga, bez data a s modřenými ručkami!

Ručky vás nepřekvapí ani tvarem protáhlého kosočtverce, černým lakováním, luminiscenční výplní a velmi pěknou luminiscencí. Možná budete příjemně překvapeni jejich skvělou čitelností.

Nyob rau saib ticking tseg Swiss SWATCH pab pawg neeg zus tau tej cov caliber – ETA 2824-2. Jistě jste se s ním už setkali, Nws yog ib tug neeg kho tshuab uas tsis siv neeg winding, možností i ručního nátahu, tam lub lag luam 42 teev. Muaj 25 cov kabmob ntawm rubies, muaj cov zaus ntawm qhov nqi koj tshuav log 4 Hz (28800 A/h). Korunkou lze i zrychleně překlápět datum a při seřizování se zastavuje vteřinová ručka (hacking).

Dýnko můžete mít na těchto hodinkách buď plné ocelové s gravírováním nebo ocelové s průhledem na strojek z minerálního skla. V dílnách Archimede umí na dýnko i vygravírovat nápisy podle vašeho přání, třeba věnování.

K leteckým hodinkám samozřejmě patří letecký řemen, i když ten od Archimede má jenom jeden nýt místo obvyklých dvou. Můžete ho mít v černé nebo hnědé barvě a třeba se signovanou překlápěcí sponou.

Tato fotografie ukazuje krásnou patinu, které pouzdro získalo po 3 měsících denního nošení.

Hodinky už jsou v prodeji za cenu okolo 560 EUR. Velmi se těším na osobní setkání s těmito hodinkami a snad ještě víc na model “(H)”, který značka plánuje uvést v březnu. Cas kuv hlub koj?

Tus sau lub ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: Archimede.