Hais txog lub hom Chopard Peb casually hais nyob rau hauv peb lub hlis reportages los ntawm BaselWordu thiab peb kuj tau sau ntau kev ntawm watches ntawm no hom. Hnub no kuv xav kom luv luv tsom tej saib tshwj xeeb heev.

Tsev neeg khov Chopard yog renowned rau, inter alia, los, lawv tseem tabtom yuav tswj tau qhov zoo tshaj ntawm cheebtsam thiab qhov chaw rau cov saib. Nyob rau hauv cov kev cob qhia rau New Zealand rau cov tuaj txog pem ntwg Geneva kuj tseem muaj ib tug zoo zoo nkauj tshooj hlau Foundry rau lawv lub tsev! Qhov zoo tshaj ntawm cov workmanship thiab cov xim rau cov, lub hom rau txhua txhua yam, Nws yog stunning tiag.

Ntsia Chopard L. siv C Louis-Ulysse-lub Tribute Nws yog tsim heev uas, tab sis, nyob rau hauv ib txoj kev hloov maj mam. kuv xav li, pab pawg neeg lub phiaj rau lawv muag cov mas kws txawj, leej twg txaus siab rau tus ua hauj lwm txog kev coj mus kuaj saib zoo nkauj. Cov watches no tau tsim los noj peb caug tus 150. ib ntawm cov hom. Lawv muab ib daim ntawv coj ntawm tus saib, tib lub sijhawm cov handheld watches thiab wristwatch niaj hnub ntsia uas muaj ntawv tso cai (COSC) yog caliber. Npaum li cas yog tias tau?

Pouzdro hodinek je nepřehlédnutelné. Nws txoj kab uas hla yog ib tag nro 49,6 millimeter, což jistě to potěší příznivce větších hodinekTádo, ty je nosit nemusíš! Je vyrobeno z 18karátového bílého zlata, yog tus thickness 14,5 mm a je v něm zasazeno klenuté safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. Také v dýnku najdeme safírové sklíčko, ale rovné. Určitě i vás na první pohled zaujme hlavně korunka na pozici “12”, jistě toto umístění znáte z kapesních hodinek svých dědů. Vodotěsnost pouzdra není nijak oslnivá, výrobce garantuje odolnost proti 30 lub meters ntawm dej sab, rau qhov xyaum txaus, qhov no txhais tau tias: “pokud možno žádný kontakt s vodou”!

Bílý číselník je z lakované keramiky. Jsou tu černé výrazné číselné indexy, Yog, jsou římskými číslicemi. Snad bych měl jen vysvětlit, proč bývá čtyřka na švýcarských hodinkách často uvedena jako IIII místo IV? Může za to Ludvík XIV. a jeho objednávka hodinek. A snad i to, že mnohým připadá číselník v tomto provedení vyváženější. Po obvodu pak hodinové indexy doplňuje minutová škála s červeně zpracovanými desítkami a červené logo (L.U.C) doplňuje černé označení značky. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub “6” pak vévodí výrazný subčíselník mimostředné vteřinové ručky. Zahrocené černé ručky typu Dauphine fusée (raketa) pak číselník zajímavě doplňují.

V hodinkách je in-house manufakturní kalibr značky Chopard s označením L.U.C 06.01-L (L.U.C EHG). Je to mechanický kalibr s manuálním nátahem, vyráběný je ručně. Muaj ib txoj kab uas hla ntawm 42,3 hli, cov qhov 5,5 hli. Rezervu nátahu čekejte delší než 80 teev. Yog tus zaus ntawm setrvačky 3 Hz (21.600 A/h), přesné seřízování má mikroregulaci s krásným labutím krkem (swan-neck). Bearing pob zeb muaj 20. Přesnost kalibru je nejen garantována certifikátem, ale hodináři šli ještě dál a jeho přesnost vyladili v pěti různých pozicích. Hodinky si své označeníchronometrurčitě zaslouží.

Zajímavé jistě je i to, že při vývoji spolupracovali hodináři značky Chopard s novou generací hodinářů ze švýcarské hodinářské školyGeneva Watchmaking School”. Kuv ntseeg tias, že spolupráce přinesla oběma stranám užitek. Studentům určitě prospělo to, že měli k dispozici zdroje značky Chopard a naopak značku Chopard určitě obohatí mladí nadějní a nadaní hodináři.

A díky laskavosti výrobce vám mohu ukázat i krásu detailů. Jistě i vás ohromí zlacená základní deska s perličkováním, tus kab txaij Geneva (Tsib lub Genève Côtes) na můstcích i krásné zlacené gravírování. kuv xav li, že takhle krásný strojek jsem už dlouho neviděl.

Vnější pouzdro, nebo chcete-likolébka”, umožňuje nošení hodinek nejen ve vestě obleku, ale i na zápěstí. Konstrukce vymyslel Karl Scheufele v roce 1912 a rodinná firma Scheufele v současné době patří pod křídla značky Chopard. Stisknutím dílu v horní části kolébky, pootočením dýnka se hodinky uvolní. Po odepnutí oblíku z pásku můžete připnout řetízek a hodinky nosit jako kapesní.

Opačný postup pak zase hodinky připraví pro vaše zápěstí, ale bohužel tím přijdete o pohled safírovým průhledem na krásný strojek.

Černý řemen je kožený, z kůže louisianského aligátora, spona je vyrobena rovněž z bílého zlata.

Cov watches kuv xav yuav li cas? Kuv lees txim, ntawd rau kuv thiab. Ale cena odpovídá výjimečnosti těchto hodinek i tomu, že se jedná o omezenou limitní edici 150 tej daim. Katalogová cena 54.000 USD opravdu není málo, takže si musím nechat zajít chuť. Docela by mne zajímalo, jestli tyto krásné hodinky v České republice někdo vlastní. (Referenční číslo je 161923-1001.)

Tus sau lub ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: www.chopard.com.