Možná se pamatujete na moc pěkné hodinky z kolekce značky OrisOris Artelier Small Second Pointer Day? Šlo o hodinky vhodné hlavně pro formální příležitosti, jejich číselník byl zajímavý komplikacíPointer Day” – tedy ukazatelem dne v týdnu. A variantu tohoto modelu vystavěnou na překonstruovaném kalibru Selita SW 220 byla představena nedávno.

ztroj: oris.ch

Změny jsou vlastně jen kosmetické úpravy číselníku, přehled dnů v týdnu nyní najdeme ne po obvodu číselníku, ale více ke středu a rovněž datová apertura se přesunula z pozice “3” rau “6”. kuv xav li, že toto umístění lépe navazuje na logo značky a hodinky se mi tak líbí snad ještě trochu víc.

Ostatní údaje zůstaly stejné, ces tsuas luv luv – průměr pouzdra 44 hli tsis yas, tloušťka pouzdra 11,5 hli, tus yov ntawm tus taw 23 hli, watertight kev ntseeg 50 metres los txog sab dej, safírové sklíčko nad stříbrným číselníkem s guilloché i v dýnku, kde otvírá průhled na červeně zdobený rotor kalibru. Na ručkách najdete i luminiscenci (Superluminova C3).

Parametrů kalibru Oris 745 také jen ve zkratce – 28 cov kabmob pob zeb, zaus rau ntawm lub 4 Hz (28.800 A/h), tam nátahu 38 teev, automatické natahování, lub sij hawm zaub, dne v týdnu a data. I zde je drobná změna, kalibr Oris 645, který vychází z úspěšného ETA 2836-2 byl prostě nahrazen obdobným kalibrem značky Selita.

Jak se vám tato změna líbí? Yog koj xav saib daim ntawv no, jejich referenční číslo je 01 745 7666 4051-07 5 23 70FC, plánovaná cena je okolo 1.750 EUR a můžete je mít s koženým řemenem (šířka 23 hli) nebo s ocelovým zdobným tahem.

tau qhov twg los: oris.ch

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: www.oris.ch