Peb tsis tau them xim rau nws watches rau ib lub sij hawm ntev – solitaire ntawm lub workshop Ondra papi Berkus. Tsim nyog peb ua li ntawd, Li ntawd, kho nws. Cov watches no twb los ntawm 2010, Tab sis kuv vam tias ces, Tej zaum koj yuav xav ua raws li koj lub siab nyiam. Lawv yog exceptional nyob rau hauv cov ntaub ntawv siv thiab nyob rau hauv lawv invention thiab tu, Cov neeg uas Ondřej Berkus los ntawm tej tus zoo tib yam, Cov uas saib xyuas yuav ua li cas thiaj muaj, Tsim ib zaug xwb thiab nws daim jewellery. Niaj hnub khoom raws li tsoos watchmaking thiab metallurgical txheej txheem los tsim ntau tshaj xwb watches.

Wb pib nrog rooj plaub no – muab hloov, cylindrical thiab ua ke nrog cov ceg thiab cov yas rov qab yog ua los ntawm titanium zoo titanium. Tsaug qhov no, tus saib, dua li nws loj, yog lub teeb heev. Lawv diameter yog 45 hli tsis yas, yog nab thickness 11 hli. Yooj yim thiab tsis tau zoo heev cylindrical ceg yog inserted rau hauv lub cev ntawm rooj plaub thiab tsau twb thaum nws ntau lawm.

Válcovitá korunka je vyrobena také z titanu a nejsou na ní žádné vroubky nebo zářezy. Hodinky s ní jdou i tak natahovat a seřizovat. Kovová vložka, kterou vidíme na horní straně, je vyrobena ze stejného materiálu jako číselník, Nws muaj mokume gane. Jedná se o tradiční technologii, která má kořeny v Japonsku 17. xyoo pua. Jde tu o spojení různých kovů, aniž by se úplně roztavily. Ty pak v řezu ukážou vzor, vždy jedinečný a neopakovatelný.

Ploché sklíčko, zasazené v titanové lunetě, je ze safíru. Syntetický korund je velmi tvrdý a odolný proti poškrábání, takže tyto hodinky se jejich majitel nemusí bát nosit. Byla by přece škoda, kdyby jen spaly uložené v trezoru.

Číselník je částečně skeletonizovaný a průhledem můžeme vidět otevřené srdce hodineksetrvačku a také část soukolí, tak hodinky získaly svůj italský názevOtevřené srdce. Číselník tvoří kovový plíšek, také z materiálu mokune gane. Zkusíte uhodnout, jaké kovy jsou při výrobě použity? Yog, je to stříbro a měď. Číselník tím získal neopakovatelný vzor.

Mečovité ručky s černým lakem jsou skvěle čitelné i díky své bílé luminiscenční výplni. Drobná vteřinová ručka v samostatném subčíselníku, který vlastně tvoří průřez číselníkem, má neobvyklou hnědou barvu. Ta je výsledkem kalení vyleštěné ručky přesně danou teplotou. Tyto hodinky jsou sice především šperkem a uměleckým dílem, ale díky dobře čitelným ručkám zůstala zachována i jejich funkce přístroje pro měření času.

Ručky mají nanesenou luminiscenční barvubílou Superluminovu, s nazelenalou luminiscencí.

V hodinkách je upravený kalibr, pocházející ze švýcarského mechanického kalibru ETA/Unitas 6498 nrog rau kev ceev winding. Ten byl ale při výrobě rozebrán do posledního šroubku, upraven, prořezán, můstky byly upraveny a přebroušeny, strojek vyleštěn a znovu sestaven. Výsledkem se můžete potěšit při pohledu minerálním průhledem v dýnku. Základní parametry kalibru zůstaly zachovány, yog tus zaus ntawm setrvačky 2,5 Hz (18.000 A/h), 17 cov kabmob ntawm rubies, rezerva chodu delší než 48 teev. Částečnou skeletonizací získal kalibr neobvyklé pohledy na vnitřní soukolí.

I dýnko hodinek je titanové, u hodinek ho drží šest šroubků. A o plochém průhledu z minerálního skla jsem se už zmínila.

Na hodinkách byl nasazen hnědý kožený řemen Hirsch z kůže žraloka s ocelovou překlápěcí sponou. Ondro, lépe by jim určitě slušela spona titanová z tvé dílny! Ale i tak musím uznat, že jde o pohodlný měkký řemen.

K hodinkám patří ještě doplněk: soupravu pro muže spolu s hodinkami tvoří i ručně vyráběný kapesní nůž s automatickým otvíráním. Spojují je stejné (nebo podobné) použité materiály, obdobný design a rozhodně shodná pečlivost a smysl pro detail. Čepel tvoří moderní nerezová damašková ocel s překrásným vzorem. kuv xav li, že taková sada ryze pánských doplňků by udělala radost nejednomu muži! Letošní Vánoce už určitě nestihnete, Ondra je zavalen prací a vytvářením nových (zatím tajných) překvapení. Podobný jedinečný solitér můžete mít pro někoho blízkého (nebo snad pro sebe) jako dárek nejdříve příští rok, ale na krásné věci se vyplatí počkat.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: Olie

Sau rau ntawm daim duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Za zapůjčení děkujeme Ondrovi!