Nrog tus lossis Grieb & Benzinger se na našich stránkách setkáváme prvně. Tato značka je známá hlavně svými unikátními modely se skeletonizací číselníků i kalibrů. A nedávno v jejich dílně vznikl tento zázračný model, ve kterém se snoubí hned několik prvků vysoké hodinařinytourbillon a minutová repeticea to vše na základě kalibru slavné značky Patek Philippe. Tento model tvůrci pojmenovali “Blue Whirlwind” Tourbillon Minute Repeater – approx. “Modrý větrný vír s minutovou repeticí”? (“Whirlwindje anglický překlad z francouzského slovaTourbillon.”) Pojďme se na tuto krásu krátce podívat.

Srdcem těchto hodinek je kalibr z dílny Patek Phillipe RTTO27PS, už tak velmi výjimečný strojek s ručním nátahem, jehož přesnost zaručuje tourbillon a doplňuje ho úžasná minutová repetice. Tento kalibr spolehlivě odbíjí čas i v hodinkách Patek Phillipe s referenčním číslem 3939. A tento zázrak jemné mechaniky prošel v průběhu 15 měsíců dalšími úpravami, z nichž nejviditelnější je skeletonizace. Všechny úpravy 336 součástek byly prováděny výhradně ručně.

Vzor na deskách a můstcích vyžadoval mravenčí práci při rozebírání, úpravách a opětovném sestavení. Guilloché je dokonce i na ozubených kolech, 12 můstků s guilloché je ještě upraveno pokovením rhodiem a růžovým zlatem. Hodináři v Grieb & Benzinger také nahradili některé původní součástky tourbillonu svými zlepšeními, která jsou vidět průhledy. Výsledkem je první takto skeletonizovaný kalibr Patek Phillipe.

A důstojným protějškem skeletonového kalibru je zbytek hodinek. A to i v použitých materiálech – Platinum, stříbrný číselník, ten je doplněn modrýmibreguetovskými” txhais tes. Platinové je pouzdro hodinek o průměru 43 hli. Výjimečnosti těchto hodinek odpovídá i výjimečná cena tohoto unikátu, cena byla totiž 850.000 USD. Ale i to je méně, než u původního modelu Patek Phillipe. Je to jistě dobrá investice pro jednoho jediného sběrateleinvestorafanouška.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: 🙂 kibi

Yees duab tau qhov twg los: www.watchtime.com